visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Estetinis plombavimas – kas tai?

Estetinis plombavimas – kas tai? Estetinis plombavimas – kas tai?

RIEŠĖS ŠEIMOS KLINIKA, UAB

Spindinti, taisyklinga ir sveikai atrodanti šypsena suteikia ne tik žavesio, bet ir pasitikėjimo savimi. Tačiau tiesa ta, kad taisyklingais ir estetiškai atrodančiais dantimis gali džiaugtis toli gražu ne visi. Laimei, dantis pagražinti galima pasitelkiant estetinio plombavimo procedūrą.

Estetinis plombavimas – tai burnos ertmės restauracija, kurios metu galima pakeisti prastai atrodančių dantų spalvą bei formą, preciziškai atstatyti dantų vageles ir kauburėlius. Ši procedūra gelbsti pacientus, kurių dantys yra pakitusios spalvos, pažeisti ėduonies, nuskilę ar nudilę. Estetinio plombavimo metu taip pat galima restauruoti po traumos nuskeltus dantis, senas, spalvą pakeitusias plombas, panaikinti tarp dantų esančius tarpus ar užmaskuoti netaisyklingą danties padėtį.

Riešės šeimos klinikoje estetinis plombavimas atliekamas itin kruopščiai ir smulkmeniškai, atkartojant natūralių danties audinių struktūrą. Šios procedūros metu, pasitelkiant specialias plombines medžiagas, tiksliai atstatoma danties forma, plotis, proporcijos, spalva ir pačios smulkiausios detalės. Be to, šią procedūrą atliekantis specialistas pasirūpina ne tik estetiniu vaizdu, bet ir burnos ertmės sveikata – natūralūs paciento dantys nėra šlifuojami, todėl tausojami sveiki dantų audiniai, maksimaliai išlaikomas jų gyvybingumas.

Jeigu pasiryžote estetinio plombavimo procedūrai, Jums būtina žinoti keletą dalykų. Prieš šią procedūrą atliekama profesionali burnos ertmės higiena, o jeigu paciento netenkina esama jo dantų emalio spalva – galima atlikti ir dantų balinimo procedūrą.

Po estetinio dantų plombavimo patariama itin saikingai ir atsargiai vartoti maisto produktus, kurie turi dažančių savybių – arbatą, kavą, tamsias uogas, raudoną vyną ir pan. Pasiektą rezultatą suprastinti ir pigmentinių apnašų kaupimąsi paskatinti gali ir rūkymas. Taip pat rekomenduojama vengti itin kieto maisto kramtymo, nes tai krūvis, kenkiantis tiek natūraliems, tiek plombomis restauruotiems dantims.

Siekiant kuo ilgiau išlaikyti estetiniu plombavimu pasiektą rezultatą, privalu atsakingai rūpintis savo burnos ertme – rinktis minkštą dantų šepetėlį, vengti dantų pastos, kurios sudėtyje yra rūgščių, vartoti skalavimo skystį be alkoholio, ir, žinoma, reguliariai lankytis pas gydytoją odontologą, kuris profesionaliai įvertins burnos ertmės būklę.

Riešės šeimos klinikos tikslas – sveikatos profilaktika ir gydomoji medicina. Klinikos veikla yra grindžiama svarbiausiais pirminės sveikatos priežiūros veiklos principais: prieinamumu, kompetencija, veiksmingumu, saugumu ir tęstinumu. Riešės šeimos klinika siekia, jog Jūsų šeimos gydytojas taptų Jums patarėju, padedančiu orientuotis sveikatos sistemoje, konsultuojančiu sveikatos klausimais, stebinčiu lėtinių ligų eigą, padedančiu surasti reikalingą specialistą. Šeimos gydytojas rūpinasi ne tik gydymu, bet ir sveikatos išsaugojimu bei gerinimu, ligų profilaktika. Be sveikatos priežiūros paslaugų, klinikoje teikiamos profesionalios gydytojų odontologų paslaugos: dantų ėduonies profilaktika fluoro preparatais; dantų apnašų valymas; dantų akmenų virš dantenų ir po dantenomis valymas; dantų poliravimas; dantų vagelių hermetizavimas silantais, terapinis odontologinis gydymas, dantų protezavimas, estetinis plombavimas bei dantų balinimas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus