visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Epoksidinės, poliuretaninės grindys – ne tik ligoninėms

Epoksidinės, poliuretaninės grindys – ne tik ligoninėms Epoksidinės, poliuretaninės grindys – ne tik ligoninėms

SVIRPLYS, UAB

svirplys.lt

pro-tech.lt

Lietuvoje apsilankę bendrovės „Svirplys“ grindų dangos medžiagų tiekėjai iš Prancūzijos neslėpė nuostabos. Jie nesupranta, kaip galima rizikuoti turėti grindis, kurių danga – tiesiog dažytas betonas; kaip galima rizikuoti ir neįrengti vadinamųjų saugumo salų zonose, kur esama pavojaus paslysti.

„PRO-TECH“ grindų dangos specifiką kuria užpildai, kurie gali suteikti atsparumą trinčiai ir skysčiams, slidumui ir cheminių medžiagų poveikiui; kurie leidžia sukurti pasirinktą interjerą – spalvą, raštą.

UAB „Svirplys“ generalinis direktorius Eugenijus Masevičius sako, kad panaši situacija tiek Prancūzijoje, tiek Švedijoje buvo gal prieš 15 metų. Per tą laiką keitėsi medžiagos, technologijos, kurios leidžia įrengti tokias grindų dangas, kokių reikia konkrečios paskirties pastatuose. Lietuvių prieš 11 metų įkurta įmonė lieja grindis, naudodama koncernų „Flowcrete“ ir „Pro-Tech“ technologijas. Kaip sako p. Masevičius, šios grindų dangos pagrindinės arba rišamosios medžiagos yra epoksidai, poliuretanai ir metakrilatai. Jie naudojami įrengiant grindis.

Epoksidinės, poliuretaninės grindys – ne tik ligoninėms

Pagal „Flowcrete“ technologiją visame pasaulyje įrengta ne vienos ligoninės, laboratorijos grindys, nes jos yra atsparios taip pat ir rūgštims, kurios naudojamos mokslo ar kitose laboratorijose.

Sveikatos priežiūros įstaigose svarbu palaikyti švarą, apsaugoti nuo slydimo pavojaus. Specifinės paskirties įstaigose paprastai valymui naudojamos cheminės medžiagos, tad grindų danga turi būti atspari, bet tuo pat metu atitikti nustatytas higienos normas. Minėta grindų danga turi higienos sertifikatą ir pasižymi antibakterinėmis savybėmis, tad gali būti naudojama sveikatos priežiūros ir gydymo įstaigose, nekeldama pavojaus.

Epoksidinės, poliuretaninės grindys – ne tik ligoninėms

Ilgaamžiškumas yra dar viena epoksidinių ir poliuretaninių grindų savybė, kurią vertina užsakovai. Kaip sako p. Masevičius, ilgaamžiškumas yra reguliuojamas, nes technologijos leidžia sukurti ir ypač patvarią, ir vidutinio patvarumo grindų dangą. Neretai net ir gausiai žmonių lankomose vietose, kaip, pavyzdžiui, prekybos centruose, tenka matyti lenteles su įspėjančiu nepaslysti užrašu. Ir ne tik ant grindų – grėsmė nuslysti kyla net ir lipant laiptais.

„Flowcrete“ grindų dangos yra blizgios, matinės ir pusiau matinės. Iš pažiūros atrodančios slidžios, iš tiesų, tvirtina bendrovės vadovas, grindų dangos yra visiškai saugios – neslidžios. Siekiant išvengti slidumo, naudojama neslidi danga „Pro-Tech“ su kaučiuko gumos granulėmis, ar epoksidas ir poliuretanas su kvarcinu smėliu ar pabarstais.

„PRO-TECH“ gamintojo grindų danga tinka ir įrengiant laiptų pakopas tiek lauko, tiek vidaus darbams. Tam paprastai naudojama medžiaga su kaučiuko gumos granulėmis. Tokiu būdu laiptų pakopos padengiamos neslidžia danga, kurios paviršius yra šiurkštus ir minkštas. Tokias pakopas siūloma įrengti tų laiptų, ant kurių gali patekti vandens ar sniego, kaip, pavyzdžiui, prie įėjimo.

Epoksidinės, poliuretaninės grindys – ne tik ligoninėms

Ja galima lengvai dengti koridorių, garažų, dušų kambarių, pirčių, balkonų, terasų, verandų, rūsių, nuolydžių grindis, viešojo transporto salonų grindis, takus aplink baseinus, automobilių priekabas, bagažines, kėbulus, laivų denius, naudoti sporto aikštelių įrengimui bei linijų žymėjimui ir pan.

Darbui su epoksidinėmis ir poliuretaninėmis dangomis nebūtini aukštos kvalifikacijos meistrai. Epoksidinę grindų dangą nudažyti paprastu voleliu arba išlyginti mentele gali paprastas dažytojas, o pasikonsultavęs su specialistais – pradedantysis gali lengvai pasiekti profesionalo kokybę atitinkančius rezultatus.

„Mūsų naudojamos medžiagos yra universalios, jas galima naudoti ir pramonėje, ir komerciniuose pastatuose, kitos paskirties pastatuose“, – sako bendrovės „Svirplys“ generalinis direktorius E. Masevičius.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus