visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Energiškai efektyvus pastatas MIKRONAMAS - šiltas, sandarus, nedidelių energijos sąnaudų ekspozicinis namelis Kaune

Energiškai efektyvus pastatas MIKRONAMAS - šiltas, sandarus, nedidelių energijos sąnaudų ekspozicinis namelis Kaune Energiškai efektyvus pastatas MIKRONAMAS - šiltas, sandarus, nedidelių energijos sąnaudų ekspozicinis namelis Kaune

PASTATŲ SERTIFIKAVIMO BIURAS, UAB

„Mikronamas“ - protingas, funkcionalus ir aplinkai draugiškas 32 kv. metrų bendro ploto karkasinis namas, kurį galite aplankyti ekspozicijoje Kaune, nuosavų namų kvartale - Romainiuose ir sužinoti:

Kaip pasistatyti šiltą, jaukų namą;
Kaip užtikrinti, kad pastatas būtų sandarus;
Kaip įrengti atskirus mazgus, kad neliktų šiluminių tiltelių;
Kaip sutaupyti energiją bei sumažinti pastato šildymo išlaidas;
Kaip išnaudoti alternatyvius energijos šaltinius.

„Pastatų sertifikavimo biuras“ bendradarbiaudamas su Kauno miesto savivaldybe įkūrė energetiškai efektyvaus namo centrą. Čia, pastoviai veikiančioje energiškai efektyvaus namo ekspozicijoje, lankytojai kviečiami susipažinti su namo konstrukcijomis bei inžinerinėmis sistemomis. Energiškai efektyvaus namo prototipas „Mikronamas“ - idėja, iš kurios galima pasisemti žinių kaip pastatyti sandarų, šiltą ir jaukų namą bei sumažinti pastato šildymo išlaidas tris ir daugiau kartų. „Mikronamas“ - yra pavyzdinis namas, kuriuo demonstruojama kaip teisingai pastatyti mažai energijos vartojantį ir aukščiausią energinio naudingumo klasę atitinkantį pastatą.

Statant „Mikronamą“, projekto autorių, įmonės Pastatų sertifikavimo biuras steigėjo, technologijų mokslų daktaro Rolando Samajausko, Vilniaus dailės akademijos, Architektūros katedros profesoriaus Mariaus Šaliamoro ir architekto Donato Vitkausko, pagridiniai tikslai buvo ne tik suprojektuoti ir pastatyti demonstracinį mažai energijos vartojantį pastatą, surasti racionalius sprendimus, kad visos statybinės medžiagos ir gaminiai, taip pat inžinerinė įranga būtų naudojami optimaliai, bet ir tirti išorinės aplinkos poveikį pastatų šilumos nuostoliams ir patalpų mikroklimatui, bei tobulinti naujų ir renovuotų pastatų apšiltinimo metodiką. Projektuojant „Mikronamą“ atlikta išsami viso pastato energijos sąnaudų šildymo analizė su pastatų energinio naudingumo skaičiavimo programa.

Šio karkasinio, apšiltinto mineraline vata namo statyba be vidinės apdailos ir įrangos kainavo apie 60 tūkst. litų. Namuko šildymui naudojami saulės kolektoriai ir akumuliacinė vandens talpa. „Mikronamo“ fasadas su vitrina yra nukreiptas į pietus, kad efektyviai panaudotų saulės energiją. Įrengta efektyvi vėdinimo sistema ir jaukumo suteikiantis židinys.

„Mikronamas“ - dviejų aukštų medinis karkasinis gyvenamasis namas. Pirmajame aukšte įrengta gyvenamoji erdvė, antrajame - poilsio erdvė. Name įmontuotos išorinės durys, trys mediniai su trigubu įstiklinimu langai, du kupolo formos stoglangiai ir vitrina pietiniame pastato fasade. Namas yra geometrinės kubo formos, jo ilgis - 5,3 m , plotis - 5,3 m ir aukštis - 5,3 m. Statybai panaudotas medinis karkasas, medžio drožlių plokštė, mineralinė vata ir pasirinkta apdaila. Įmontuoti du kupolo formos stoglangiai.

Kviečiame apsilankyti „Mikronamo“ ekspozicijoje Bernatonių g. 44, Kaune (Romainiai).

Dėl vizito susitarti tel.: 8 615 912 75, 8 656 39 345

Energiškai efektyvaus „Mikronamo“ statybos eiga:

energetiskai-efektyvus-pastatas-mikronamas1

energetiskai-efektyvus-pastatas-mikronamas2

energetiskai-efektyvus-pastatas-mikronamas3

energetiskai-efektyvus-pastatas-mikronamas4

energetiskai-efektyvus-pastatas-mikronamas5

 

energetiskai-efektyvus-pastatas-mikronamas6

energetiskai-efektyvus-pastatas-mikronamas7

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus