visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

El. prekybos platforma ar elektroninė parduotuvė: ką rinktis?

El. prekybos platforma ar elektroninė parduotuvė: ką rinktis? El. prekybos platforma ar elektroninė parduotuvė: ką rinktis?

Pigu, UAB

pigu.lt

Galima sakyti, jog šiais laikais prekyba internetu išgyvena itin gerus laikus. Jos augimą galėjome stebėti ne vienerius metus, tačiau nesibaigianti pandemija ir karantino sugriežtinimai dar labiau paskatino verslininkus atsigręžti į virtualią erdvę. Nusprendus prekiauti tokiu būdu, dažniausiai pasitelkiamas vienas iš dviejų populiariausių variantų – tai internetinė parduotuvė arba el. prekybos platforma. Antrasis variantas dar apibūdinamas kaip prekybos centras internete, apjungiantis skirtingų verslų prekes. Kuris iš šių prekybos modelių yra geresnis?

Efektyvumas

Nors prekybos sėkmė priklauso ir nuo konkretaus produkto, ir nuo jo pateikimo, gera reklama ir didesnis pirkėjų srautas gali gerokai padidinti Jūsų pardavimus. Nusprendus prisijungti prie gerai žinomos el. platformos, Jums šiais niuansais rūpintis nebereikės. Tikėtina, jog į prekybos centrą internete ir taip užsuka pakankamai dideli pirkėjų srautai, o reklamoms tokios parduotuvės taip pat gali skirti pakankamai didelį biudžetą. Žinoma, tokių pačių rezultatų galite pasiekti sukūrę ir savo elektroninę parduotuvę, tačiau tai pareikalaus kur kas didesnio įdirbio.

Patogus valdymas

Tie, kuriems bent kartą teko susidurti su elektroninės parduotuvės kūrimu, galėtų patvirtinti, jog tenka paskirti nemažai laiko, kol galiausiai užtikrinama patogi prekių įkėlimo ir valdymo sistema. Žinoma, jei niekur neskubate, galite ją išplėtoti būtent taip, kaip norisi Jums. Tačiau nusprendę prisijungti prie jau veikiančios platformos, vos po kelių dienų galėsite matyti pirmuosius rezultatus, stebėsite pirkėjų įsitraukimą ir svarbiausia – nepriklausomai kontroliuosite kainas. Kitaip tariant, toks procesas bus kur kas paprastesnis.

Pirkėjų patirtis

Ne paslaptis, jog prekyba internetu Lietuvoje  yra labai populiari, tad norint aplenkti konkurentus, svarbu apgalvoti net ir tokias detales kaip patogus prekių išdėstymas, saugus atsiskaitymas ar galimybė svetainėje naršyti naudojantis išmaniuoju telefonu. Tam, kad visa tai įgyvendintumėte savo elektroninėje parduotuvėje, turėsite paskirti ir nemažai laiko, o kai kuriais atvejais prireiks netgi specifinių žinių. Tuo tarpu prisijungus prie sėkmingai veikiančios ir gerai išvystytos el. prekybos platformos, tokiais niuansais Jums rūpintis nebereikės.

Finansiniai niuansai

Šiuo atžvilgiu išlaidų pareikalaus abu šie prekiavimo internetu būdai. Prisijungę prie el. platformos, mokėsite mėnesinį mokestį, o pardavę savo produkciją – komisinius ir logistikos mokesčius. Tačiau tikėtina, kad galėsite pasinaudoti bandomuoju laikotarpiu ar netgi sulauksite specialių nuolaidų ir kitų patrauklių pasiūlymų. Tuo tarpu turint asmeninę savo verslo elektroninę parduotuvę, teks mokėti už jos sukūrimą, dizainą, talpinimą ir nuolatinę priežiūrą. Kuris variantas yra finansiškai patrauklesnis, paliekame spręsti Jums.

Akivaizdu, kad savų privalumų turi abu šie prekybos internetu būdai, tačiau jeigu patys norite kuo mažiau dėmesio skirti reklamai ir pirkėjų srauto pritraukimui, vertėtų apsvarstyti galimybę prisijungti prie jau veikiančios el. platformos. Tai šiuo metu siūlo padaryti ir Pigu.lt – prekybos centras internete.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus