visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Dūmų ir šilumos ištraukiamosios ventiliacijos įtaisai - įvertinti aukso medaliu

Dūmų ir šilumos ištraukiamosios ventiliacijos įtaisai - įvertinti aukso medaliu Dūmų ir šilumos ištraukiamosios ventiliacijos įtaisai - įvertinti aukso medaliu

BUITMENA, UAB

UAB „Buitmena“ yra pirmas ir vienintelis dūmų ir karščio pašalinimo stoglangių gamintojas Baltijos šalyse, kurio gaminama produkcija yra išbandyta ES notifikuotos laboratorijos bei suteiktas atitikties įvertinimas. UAB „Buitmena“ įmonės gaminami dūmų ir šilumos ištraukiamosios ventiliacijos įtaisai EUROLUX tipo ir MAXILUX tipo apdovanoti Lietuvos Pramoninkų Konfederacijos aukso medaliu „Lietuvos metų gaminys 2012“.

Dūmų šalinimo sistemos BTMEKO, EUROLUX, MAXILUX tipo

Dūmų ir šilumos ištraukiamosios ventiliacijos įtaisai BTMEKO tipo, ECOLUX tipo ir MAXILUX tipo skirti ištraukti dūmus ir karštį iš gaisro apimtų patalpų.

Tinkamai suprojektuoti ir sumontuoti dūmų šalinimo stoglangiai gaisro metu atlieka šias funkcijas:

● iš žemutinės patalpos dalies pašalina dūmus ir nuodingas dujas,

● palengvina evakuaciją bei gelbėjimo veiksmus,

● užtikrina pastato konstrukcijų ir įrangos saugą,

● sumažina tarpinius gaisro nuostolius dėl išsiskiriančių dūmų ir karštų dujų.

● normaliomis pastatų eksploatavimo sąlygomis liukai atlieka stogo švieslangių funkciją, o papildomai įrengus juose elektrinius atidarymo mechanizmus natūralaus vėdinimo funkciją.

Pagal šiuo metu Lietuvoje galiojančius  STR gaisrinės saugos reikalavimus, statiniuose naudojami dūmų ir šilumos natūralaus ištraukiamojo ventiliacijos įtaisai turi būti parenkami įvertinus aplinkos, kurioje bus naudojami, sąlygas ir ne žemesnių kaip B300 atsparumo ugniai ir Bs-1,d0 degumo klasių. UAB „Buitmena“ gaminami dūmų ir šilumos ištraukiamosios ventiliacijos įtaisai BTMEKO tipo ir MAXILUX tipo pilnai atitinkantys šiuos reikalavimus.

Įmonėje UAB „Buitmena“ yra įdegta kokybės vadybos sistema ISO 9001:2008 - kupolinių švieslangių, dūmų ir šilumos šalinimo stoglangių, šviesos konstrukcijų, automatinių atidarymo sistemų natūraliai ventiliacijai ir dūmų šalinimui projektavimo, gamybos, platinimo ir priežiūros srityse. Ryšium su tuo įmonė UAB „Buitmena“ produktams BTMEKO, Eurolux, Maxilux, Milnilux, Multilux suteikia 5-penkerių metų pilną garantiją.

UAB „Buitmena“ gaminami dūmų ir šilumos ištraukiamosios ventiliacijos įtaisai EUROLUX tipo, BTMEKO tipo ir MAXILUX tipo yra išbandyti Europos Sąjungos notifikuotos laboratorijos ir atitinka LST EN 12101-2 standarto keliamus reikalavimus bei yra paženklinti CE ženklu, kas suteikia teisę realizuoti šiuos gaminius ES šalių narių rinkose, bei Rusijos Federacijos notifikuotos laboratorijos ir atitinka priešgaisrinės saugos ГОСТ Р 53301-2009 reikalavimus.

maxilux

Dūmų šalinimo liukai šviesolaidžiuose MAXILUX tipo

Jeigu projektuojant stogą numatyta cechus papildomai apšviesti šviesolaidžiais ir sumontuoti dūmtraukius, reikėtų (pirmiausia ekonominiais sumetimais) šviesolaidžiuose įrengti dūmtraukių liukus.

Mūsų firmos siūlomi šviesolaidžių dūmų šalinimo liukai yra šių dydžių: nuo 100 x 100 cm iki 200 x 200cm. ir gali keistis kas 10cm. pvz.( 120 x 160cm, 160 x 200cm.)

Jiems pagaminti dažniausiai naudojamos polikarbonato kamerinės plokštės, kurių storis 10, 16 ir 20 mm, pieno spalvos ar skaidrias. Būtina pabrėžti, kad šios plokštės priskiriamos sunkiai degioms, savaime gestančioms ar storesnių plokščių (16, 20 mm) atveju – neplatinančioms ugnies.

dumupav1

 

euroliux

Dūmų šalinimo liukai EUROLUX ir BTMEKO tipo

Dūmų šalinimo liukų pagrindas gali būti gaminamas

a) cinkuotos plieno skardos, kurios storis bent 1.2mm, arba aliuminio skardos, kurios storis bent 2.0mm (pagrindus būtina papildomai apšiltinti mineralinės vatos, polistireno putų ar kitos termoizoliacinės medžiagos sluoksniu, kurio storis bent 40mm). Plieno ir aliuminio pagrindai gaminami: įžambūs (aukštis 350 arba 500mm) arba tiesūs (aukštis 350 arba 500mm). Klientui pageidaujant gaminami 300-750 mm aukščio pagrindai. Pagrindų kampuose yra specialios įpjovos, kurios (sumontavus ir apdorojus pagrindą) leidžia patogiai sumontuoti vadinamą „sukabinimo“ rėmą iš PVC. Pagrindų šilumos laidumo koeficientas yra apie 1.0 W/m2K (kai pagrindas apšiltinamas 40mm storio mineralinės vatos sluoksniu);

b) iš poliesterio laminato, sutvirtinto stiklo pluoštu. Tarp laminto sluoksnių dedamas nedegių poliuretano putų sluoksnis, kurio storis 20mm. Pagrindai gaminami įžambūs (aukštis 150, 300 arba 500mm) arba tiesūs (aukštis 150, 300 arba 500mm). Taip pat yra galimybė pagaminti pagrindus su apatine mova, pritaikyta prie banguotų ir trapecinių stogo skardų parametrų. Pagrindų šilumos laidumo koeficientas yra apie 0.95 W/m2K

Varstomas segmentas

Dūmų šalinimo liukų varstomą segmentą sudaro: rėmas ir kupolas. Rėmas gaminamas iš PVC arba aliuminio profilių, o kupolas iš akrilo plastiko arba vientiso polikarbonato (pasižyminčio didesniu atsparumu smūgiams) bei kamerinio polikarbonato plokštės. Akrilo kupolai taip pat gaminami HEATSTOP versijos (toks kupolas atspindi infraraudonuosius spindulius). Pagal formą kupolai skirstomi į: išgaubtus (PMMA) ir plokščius (PC). Akriliniai (PMMA) kupolai gaminami: vieno, dviejų arba trijų sluoksnių, matiniai arba skaidrūs (specialiai užsakant ir kitų spalvų). Kiti kupolo sluoksniai per visą perimetrą turi tarpiklius, kurie saugo, kad į vidų nepatektų teršalai iš oro. Polikarbonatiniai (PC) kupolai gaminami iš 10–25mm storio kamerinio polikarbonato plokštės, matiniai arba skaidrūs. Taip pat pagal užsakymą galimi kombinuoti kupolai iš vieno arba dviejų sluoksnių akrilinio kupolo (PMMA) su integruota 10–25mm kamerinio polikarbonato plokšte (PC). PVC/aliuminio rėmas taip pat per visą perimetrą apsaugotas tarpikliais, todėl vanduo nepatenka į liuko vidų. Kupolai prie rėmo tvirtinami sraigtais (per distancines įvores), sumontavus tvirtinami slepiamieji gaubteliai.

Automatinis liukų atidarymas temperatūros saugikliu

Kilus gaisrui patalpose staiga pakyla temperatūra. Kai palei dūmų šalinimo liukus temperatūra pakyla iki 68-70ºC ar 88-92ºC (priklausomai nuo naudojamo temperatūros saugiklio), saugiklis trūksta ir paleidžia CO2 patroną pramušantį mechanizmą. Automatiškai išlaisvinamas suslėgtas CO2. Išlaisvintos dujos pneumatine sistema pasiekia servovariklį ir išstumia stūmoklį. Toliau atidaromas liukas (mažiausia 140º), o servovariklis užfiksuojamas kraštutinėje padėtyje.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus