visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Difuzinė plėvelė: 3 dažniausios klaidos (1-a klaida Jūs šokiruos)

Difuzinė plėvelė: 3 dažniausios klaidos (1-a klaida Jūs šokiruos) Difuzinė plėvelė: 3 dažniausios klaidos (1-a klaida Jūs šokiruos)

ŠALTLITA, UAB

Turbūt jau žinote, kad difuzinė plėvelė yra būtina kiekvienam stogui. Užtikrinu, difuzinė plėvelė yra svarbiau nei stogo danga, nes ją pakeisti daug sudėtingiau nei blogą stogą. Kad Jūs turėtumėt kokybišką ir ilgaamžį stogą, šiandien aprašysiu 3 pagrindines klaidas, kurios atsitinka montuojant difuzinę plėvelę.

Būsiu atviras, su stogo dangomis dirbu jau virš 12 metų, todėl per savo praktiką teko matyti daug ko… Dabar žinau kokių reikia išvengti klaidų, kad Jūsų stogas būtų uždengtas kokybiška difuzine plėvele.

Taigi pradedu nuo klaidų:

1. KLAIDA. Nuperkama netinkama difuzinė plėvelė. Dabar Jūs turbūt nustebote, juk aš minėjau apie montavimo klaidas… Jūs teisus, bet šis niuansas yra ypatingai svarbus. Teko matyti, kai į stogą sumontuoja sienoms skirtą difuzinę plėvelę. Tai kaip žinoti, ar difuzinė plėvelė kokybiška?

Visų pirma negalima į stogą montuoti dvisluoksnės difuzinės plėvelės, nes ji skirta tik sienoms. Dvisluoksnė difuzinė membrana, skirta sienoms,  iš karto praleis drėgmę į vatą. O jei vatoje atsiranda 3% drėgmės, ji praranda 50% savo izoliacinių savybių!  

Rinkitės kuo storesnę difuzinę membraną, geriausiai kai jos storis būna virš 140 mikronų. Kuo storesnė difuzinė plėvelė, tuo ji geriau atlaikys netyčia nukritusį plaktuką ar kitą įrankį. Teko matyti, kai stogdengiams netyčia nukrenta įrankis, plėvelė įplyšta, o jie greitai uždengia stogo danga, kad šeimininkas nepamatytų. Ar Jūs to norite? Geriau rinkitės storą difuzinę plėvelę, kad iki minimumo sumažėtų jos įplyšimo tikimybė, juk kainų skirtumas yra tikrai nedidelis.

Kartais manęs klausia, ar reikalinga lipni juosta difuzinei plėvelei. Tai visai nėra būtina, manau tai tik papildomas reklaminis triukas. Lipni juosta difuzinei plėvelei reikalinga, kai nuolydis būna mažesnis nei 7 laipsniai.


Difuzinė plėvelė
2. KLAIDA. Difuzinė plėvelė suklojama ne ta puse. Šiuo broku ypač stebiuosi, nes sukloti difuzinę membraną netinkama puse yra dar sudėtingiau nei tinkama, bet ko tik nesugalvoja „auksarankiai“…

O kaip žinoti, ar difuzinė plėvelė suklota teisinga puse? Logotipai ir plėvelės pavadinimai turi būti nukreipti į lauką. Jei Jūs, stovėdamas palėpėje, matote užrašus ant difuzinės plėvelės, turėsite susirūpinti, nes tai ženklas, kad difuzinė plėvelė suklota neteisingai.

O kodėl negalima apversti difuzinės plėvelės? Todėl, kad joje yra piltuvėlio formos, labai mažos, skylutės. Dėka šių skylučių nukritęs kondensatas ant difuzinės membranos nesiskverbia į ją gilyn, o nuteka žemyn į lataką. Apvertus membraną, ji tampa kaip „sugertukas“ ir pradeda į save sugerti nukritusį kondensatą.


Difuzinė plėvelė
3. KLAIDA. Aplink kaminą, difuzinėje plėvelėje, išpjaunama skylė ir ji neužkeliama ant pačio kamino sienelių. Tokiu atveju, kondensatas sau „smagiai“ tekės už kamino sienelių. Čia jau daugiau nieko ir nepakomentuosiu.

Statybose pasitaiko ir kitokių broko atvejų, bet šie yra patys dažniausi. Kokias mes galime padaryti išvadas? Kad ir kokią pasirinktumėte difuzinę plėvelę, didžiausias broko faktorius yra žmogus: plėvelės pirkėjas arba plėvelės montuotojas. Rekomenduočiau stogo plėvelę pirkti iš specializuotų stogų įmonių, kurios rūpinasi kokybe, bei galės pakonsultuoti kaip teisingai susimontuoti ir išsirinkti iš didelio asortimento. 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus