visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Darbo apranga – ką žinoti turėtų kiekvienas darbuotojas?

Darbo apranga – ką žinoti turėtų kiekvienas darbuotojas? Darbo apranga – ką žinoti turėtų kiekvienas darbuotojas?

Apsaugine darbo apranga vadinti galima visus drabužius, kurie yra skirti tam, kad apsaugotų darbuotoją nuo įvairių pavojų darbo metu. Tai gali būti įvairūs šalmai, specialūs akiniai, tam tikros pirštinės ir taip toliau. Visi šie drabužiai bei prietaisai apsaugo žmogų darbo metu nuo įvairių elektros lizdų, pavojingo karščio, sunkių svorių bei kitų pavojų. Darbo apranga, paprastai tariant, saugo žmogaus sveikatą darbo metu ir leidžia dirbti kur kas patogiau bei laisviau.

Svarbu suprasti, kad tam tikrose pramonės atšakose dirbantys žmonės tiesiog privalo dėvėti specialią aprangą tada, kai dirba. Pasaulyje yra ne viena istorija, kai specialios aprangos dėvėjimas išgelbėjo žmonėms gyvybę nelaimingų atsitikimų metų arba padėjo bent jau išlikti gyviems. Žinoma, jei yra pasirinkimas, geriausia sukurti tokias darbo sąlygas, kad apranga būtų tik papildoma saugos priemonė. Tačiau, kad ir kaip būtų gaila, tokias sąlygas sukurti ne visada yra įmanoma.

Kiekvienas darbuotojas turi suprasti tai, kad nors įmonė ir yra atsakinga už savo darbuotojų saugumą ir sveikatos saugojimą darbo metu, visgi atsakomybę turime prisiimti ir patys. Jei patys nesielgsime atsakingai ir nesaugosime savęs, jokia darbo apranga tikrai nebus naudinga. Taip pat, reikia nepamiršti laiku tikrinti savo darbo drabužių būklės ir, esant reikalui, juos pakeisti naujais.

https://www.oyster.lt/

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus