visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Dantų praradimo pasekmės

Dantų praradimo pasekmės Dantų praradimo pasekmės

ANGITIA, UAB, odontologijos klinika. Dantų implantavimas, protezavimas ir visos odontologo (stomatologo) paslaugos

angitia.lt

www.dantu-implantai.info

www.dantu-protezavimas.info

www.dantu-implantavimas.info

Niekas iš mūsų nenori per anksti pasenti: naudojame kremus nuo raukšlių, stengiamės sveikai gyventi, lankomės pas kosmetologus ir plastikos chirurgus. Kol žmogus turi savus sveikus dantis – net negalėtų įsivaizduoti, kokios problemos jo laukia, praradus vieną ar kelis dantis. Tai – pakitę veido bruožai, gilėjančios raukšlės, sutrikdytos kramtymo, virškinimo funkcijos. Dantų praradimas sukelia ne tik rimtas fiziologines pasekmes, bet ir kenkia pasitikėjimui savimi ir gyvenimo kokybei.

Kol nuosavi dantys yra sveiki, galima pagalvoti, kad tai – amžina duotybė, tačiau taip nėra. Dantys prarandami dėl įvairiausių priežasčių, todėl juos svarbu tinkamai prižiūrėti ir saugoti. Prarastų dantų sukeliamos sveikatos problemos dažnai ženkliai rimtesnės, nei galėtų atrodyti nepasigilinus detaliau.

Svarbus kiekvienas dantis

Netekus danties ir jo ilgesnį laiką nepakeitus dirbtiniu, dažniausiai ilgai neužsibūna ir kiti šalia jo esantys dantys. Jie netenka natūralios atramos, o kramtymo krūvį tenka perimti ir už tą buvusįjį. Šie dantys pradeda svirti į prarastojo danties vietą ir taip pat – prarandami. Todėl žmonės neretai ir sako, kad dantys jiems pradėjo byrėti vos ne domino principu.

Neturėdamas visų dantų, žmogus negali nei atsikąsti, nei tinkamai sukramtyti maisto. O juk tai yra svarbiausia dantų funkcija. Mechaniškai susmulkintas maistas mitybos problemas sprendžia tik iš dalies ir negali atstoti natūralaus kramtymo. Smulkūs vaisių ir daržovių gabaliukai, o ypač sultys, sąlytyje su oru praranda dalį vitaminų, ypač vitaminą C, ir maisto vertė ženkliai nukenčia. Be to, netinkamai sukramtytas maistas gali sukelti rimtus skrandžio ir viso virškinamojo trakto sutrikimus – stambesniųjų maisto gabaliukų skrandis tiesiog nepajėgia suvirškinti, o tarpiniai virškinimo produktai pamažu nuodija organizmą.

Praradusiųjų dantis pacientų džiaugsmai ir poreikiai labai nedideli: atrodo, neapsakoma laimė būtų savais dantimis atsikąsti obuolį. „Angitia“ odontologijos klinikoje galite pasinaudoti profesionaliomis dantų protezavimo paslaugomis, kurios teikiamos net 20 metų. Turėdami sveikus dantis pajusite neapsakomą džiaugsmą atkurta baltų estetiškų dantų šypsena ir malonumą nuosavais dantimis kramtyti natūralų nesmulkintą maistą – tai, kas dantis turintiems atrodytų savaime suprantama visaverčio gyvenimo dalimi.

Dantų praradimo pasekmės

Dantų protezavimas ir implantavimas padeda atkurti iškritusius, išrautus dantis ir būtiną kramtymo funkciją. Tai yra pagrindinis tikslas. Taip pat yra svarbus galutinis rezultatas – visavertis žmogaus gyvenimas sugrąžinamas „Angitia“ klinikoje, kurioje yra naudojamos aukščiausios kokybės reikalavimus atitinkančios medžiagos. Pacientams – užtikrinamos aukštos kokybės paslaugos. Šios klinikos šūkis – nė dienos be šypsenos. Jums susigrąžinus dantis šypsena jūsų neapleis visą gyvenimą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus