visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Čerpių stogo danga – komfortas ir ekonomija

Čerpių stogo danga – komfortas ir ekonomija Čerpių stogo danga – komfortas ir ekonomija

Patogumas namuose

Keraminių čerpių naudojimas kartu su sistemos priedais ir tinkamai padaryta izoliacija, užtikrina optimalią pastato temperatūrą, o tai daro įtaką namo eksploatavimo išlaidoms ištisus metus. Žiemą šiluma palaikoma pastato viduje, todėl mes taupome šildydami, o vasarą keraminis stogas  apsaugo namą nuo karščio ir per didelės šilumos, kad viduje nereikėtų vėdinti oro.

Pasirinkus sunkias keramines čerpes, sumažinama rizika, kad danga atitrūks nuo stogo, Lietuvoje tai aktualu pučiant stipriam vėjui ar vėtros metu. Tokiu oru ganėtinai maži čerpių matmenys veikia itin gerai. Danga, sudaryta iš daugybės mažų elementų, vadinasi nėra burės efekto, kaip kartais nutinka dangoms, pagamintoms iš didelių lakštinio metalo dalių, kurių formatas lemia, kad didelė dalis ar visas stogo šlaitas yra sulaužomas. Be to yra naudojamos ir specialios sistemos – papildomi tvirtinimai nuo vėjo ir vėjo gūsių.

Čerpių stogo danga

Patvarumas metų metus

Keraminės stogo čerpės išsiskiria ilgaamžiškumu, matuojamu per šimtus metų, net esant tokiam kintančiam klimatui, kuris šiuo metu veikia Lietuvos teritoriją. Jos yra visiškai atsparūs dideliems temperatūros svyravimams – tiek stipriems šalčiams, tiek stipriems saulės spinduliams. Čerpių spalvos nesikeičia nepaisant UV spindulių poveikio.

Deginimas aukštesnėje nei 1000°C temperatūroje garantuoja lygų paviršių, mažą poringumą ir mažą vandens absorbciją. Tai užtikrina, kad stogas bus puikiai apsaugotas nuo sudrėkimo. Lygus paviršius sumažina čerpių jautrumą samanų augimui ar užteršimui.

Keraminės čerpės yra labai tvirtos ir patvarios, todėl jos yra atsparios įbrėžimams. Komplektuojamos su užraktais (spynomis), kurie leidžia ypač sandariai uždengti stogo dangą.

Lengva priežiūra ir atnaujinimas

Keraminės stogo čerpės išsiskiria dėl lengvos renovacijos ir minimalios priežiūros. Net pavyzdžiui, jeigu jums reikėtų pakeisti čerpes dėl mažo dydžio, tai nesukels rūpesčių. Vertėtų nepamiršti periodiškai apžiūrėti visą stogą. Glazūruoti modeliai turi labai lygų paviršių, kuris net ir po daugelio metų naudojimo atrodo kaip naujas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus