visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Ceolito panaudojimas žemės ūkyje, gyvulių, paukščių ir galvijų priežiūroje – ceolito pašarų priedai ir kraikas

Ceolito panaudojimas žemės ūkyje, gyvulių, paukščių ir galvijų priežiūroje: Ceolito pašarų priedai ir kraikas Ceolito panaudojimas žemės ūkyje, gyvulių, paukščių ir galvijų priežiūroje: Ceolito pašarų priedai ir kraikas

 

Ceolitas ir jo veiklioji medžiaga, klinoptilolitas, yra universalus natūralus mineralas, plačiai naudojamas įvairioms žemės ūkio reikmėms. „ZeoFeed“ – tai itin naudingas pašarų priedas gyvūnų veisimui. Šis produktas pirmiausiai veikia kaip technologinė medžiaga. Pavyzdžiui: veikia kaip vandens reguliatorius, amoniako rišiklis, birumą skatinanti medžiaga, sunkiųjų metalų ir mikotoksinų rišiklis ir t.t.

Kas yra natūralus mineralas ceolitas – klinoptilolitas?

 

Pirmą kartą ceolitai buvo panaudoti praėjusio amžiaus 50-aisiais metais, kuomet buvo ištirtos šio natūralaus mineralo savybės. Kompanijai „ZEOCEM“, a.s. Bystré priklauso klinoptilolito mineralo, kuris yra priskiriamas didelei ceolitų grupei, karjero kasybos teisės. Karjeras yra išsidėstęs Nizny Hrabovec rytinėje Slovakijoje. Šios vietovės turtingumas ir grynumas prisidėjo prie to, jog ši kasykla yra pripažįstama kaip vieną geriausių pasaulyje. Karjere naudojamas išgavimo metodas atitinka šiuolaikinius reikalavimus ir užtikrina labiausiai įmanomą draugišką požiūrį į gamtą.

Klinoptilolitas gali sulaikyti kietas, skystas ir dujų pavidalo medžiagas savo dideliame vidiniame absorbuojančiame paviršiuje. Kanalų matmenys yra pakankamai dideli, kad leistų molekulei, kuri yra keleto dešimtųjų dalių dydžio pagal nanometrinę skalę, prasiskverbti, tuo tarpu šie kanalai yra per maži, kad sulaikytų dideles sudėtines molekules, tokias kaip amino rūgštys, vitaminai ir kitos biologinės makromolekulės. Klinoptilolito gardelė veikia kaip atrankinis absorbuojantis rėtis, per kurį kai kurios molekulės praeina, o kitos – ne.

Ceolitas – klinoptilolitas absorbuoja: amoniaką, sunkiuosius metalus, radionuklidus, kvapus, dujas, vandenį.

 

ceolito-panaudojimas-zemes-ukyje-gyvuliu-pasarai

Pašarų priedai „ZeoFeed“

„ZeoFeed“ yra priskiriamas pašarų priedų kategorijai, kaip: technologiniai papildai, funkcinė grupė, rišikliai, birumą skatinanti medžiaga ir koaguliantai. Jo gamybos pagrindas yra natūralus mineralas klinoptilolitas, nuosėdinės kilmės ES reg. E numeris 568 ir jis yra skirtas gyvūnų kategorijoms: kiaulių, vištų, kalakutų penėjimui, galvijams ir lašišoms, kuomet naudojama maksimali dozė yra 20,000 mg / kg visaverčių pašarų.

Ceolitas, turintis minimalų 80% kiekį klinoptilolito, atitinka 2005 m. balandžio 11 d. ES Nr 1810/2005 reglamentą kaip priedas, kurį galima naudoti kaip pašarų priedą reg. Nr. E 568.

Tiesioginis „ZeoFeed“ įtraukimas į visaverčių pašarų mišinius

„ZeoFeed“ gali būti tiesiogiai įtraukiamas į visaverčių pašarų mišinius, naudojant rekomenduojamą dozę, kiekvienai gyvulių rūšiai (kiaulėms 6 –10 g / kg pašarų, naminiams paukščiams 7 g / kg pašarų, galvijams 150 g / 1 galvijui /per dieną).

„ZeoFeed“ gali būti naudojamas kaip priedas, padedantis suformuoti pašarus arba kaip vienas iš visaverčių pašarų komponentų (pvz., kviečiai, kviečių sėlenos / miltai, ryžių sėlenos), kuomet naudojama dozė yra 0,5 – 2%.

Rekomenduojamos frakcijos: mikro 200 / 0 – 0,2 mm / 0,2 – 0,5 mm / 0 – 1 mm / 0,5 – 1 mm / 0,2 – 1 mm.

Premiksų gamyba

„ZeoFeed“ kaip rišanti medžiaga yra tinkama naudoti kaip pernešėjas (pagrindinis komponentas) premiksų gamyboje. Ceolito savybių dėka (jonų mainai, abipusė hidracija ir dehidracija), galutiniai premiksai, kurių gamyboje naudojamas ceolitas, įgauna kai kurių naudingų savybių po to, kai jų yra įdedama į pašarus (suriša laisvą vandenį, amoniaką).

Rekomenduojamos frakcijos: 0,2 – 0,5 milimetrai.

Technologinis papildas – birumą skatinanti medžiaga

Naudokite „ZeoFeed“ kaip technologinę medžiagą – birumą skatinančią medžiagą gamybos proceso metu, nes tai sumažina atskirų dalelių adheziją su pašaru. Gamybos proceso metu tai sąlygoja vandens praradimą – pašarų tūris ir svoris sumažėja („ZeoFeed“ suriša vandenį – išlaiko pašarų tūrį po to, kai „ZeoFeed“ įdedama į pašarus, jie tampa geresnės formos, sausi ir birūs.

Rekomenduojamos frakcijos: mikro 200 / 0 – 0,2 mm / 0,2 – 0,5 mm / 0,5 – 1 mm / 0 – 1 mm.

Skrandžio ir virškinimo trakto pH stabilizatorius

„ZeoFeed“ dėl jam būdingų jonų mainų turi apsaugantį poveikį skrandžio/virškinamojo trakto pH stabilumui. Jis pašalina per didelį rūgštingumą. „ZeoFeed“ adsorbuoja virškinamajame trakte esantį amoniaką į savo struktūrą ir jis yra pakarotinai panaudojamas proteinų sintezei bei po to sekančiai pieno gamybai.

Rekomenduojamos frakcijos: 0 – 1 mm / 0,5 – 1 mm.

Diarėjos gydymas ir prevencija

„ZeoFeed“ dėl savo savybių (fizinių-cheminių) gali būti taikomas kaip dėl maisto kylančios diarėjos, kurią sukelia prasta mityba, gydymo ar prevencijos priemonė.

Rekomenduojamos frakcijos: 200 mikro / mikro 50 / 0– 0,2 / 0 – 1 mm.

Priedas priešpieniui ir pienui

„ZeoFeed“ gali būti dedamas į priešpienį veršiukams per pirmąsias 15 dienų po jų gimimo. „ZeoFeed“ stimuliuoja žarnų gleivinę, žarnų peristaltiką, o tai leidžia antikūniams lengviau prasiskverbti per žarnų sieneles. Tai svarbus faktorius veršiukų mityboje per pirmąsias dienas po jų gimimo.

Rekomenduojamos frakcijos: mikro 200 / 0 – 0,2 mm.

„ZeocemEco“ – gyvulių priežiūrai

„ZeocemEco“ yra naudojamas gyvulių priežiūrai ir aplinkos atnaujinimui – tai mineralinis priedas, naudojamas kraike, kuris dėl ceolito turimų savybių, užtikrina, kad patalpose bus mažiau kvapų, mažiau kenksmingų dujų, sumažina aplinkos priežiūros naštą ir suteikia geresnes sąlygas/gerovę/ gyvuliams fermoje.

Ceolito panaudojimas garantuoja geresnį kraiko veikimą

  • Didesnis kraiko sugėrimo koeficientas (vanduo, amoniakas, dujos).
  • Sumažėjęs drėgnumas ir sumažėjusi amoniako koncentracija.
  • Geresnis tankumas, didesnis sausosios medžiagos procentas, kraikas.
  • Sumažėjusi susirgimų dažnumo rizika – gyvulių raumenų – kaulų susirgimai.
  • Sukuria organines trąšas – apsaugo aplinką.
  • Platus paudojimas: naminių paukščių kraikui – kartu su medienos drožlėmis; pritaikymas kitoms rūšims (galvijams, kiaulėms, arkliams) pabarstant grindis „ZeocemEco“.
  • Yra galimybė naudoti ceolitą sumaišant grindų ar dezinfekavimo miltelius ir eterinius aliejus santykiu 30/70, šį mišinį galima naudoti kaip dezifekantą grindų atnaujinimui – gyvulių gimdymas, melžimas.

Rekomenduojama frakcija: dulkės / 0 iki 0,2 mm / 50 mikro.

Universalus ceolito naudojimas

Ceolito naudojimas žemės ir namų ūkyje yra itin platus

  • Ceolitas ir jo produktai yra plačiai naudojami namų ūkyje, kaip kraikas, skirtas katėms ar kitiems mažiems gyvūnams, kuris maksimaliai absorbuoja amoniaką.
  • ZeoSand“ ir „ZeoGravel“ produktai naudojami kaip priemonės dirvos kokybei pagerinti, dirvožemio maistinių medžiagų hidratacijai ir išlaikymui.
  • Ceolito savybės yra naudojamos trąšų ir substratų gamyboje, kuriant ekologiškus priedus sodų, vejų, stadionų ir t.t. apželdinimui ir aeracija.
  • Ceolitas – efektyvios trąšos vaisių ir daržovių sodams, vejoms, kambarinėms gėlėms.
  • Ceolitas dėl savo konkrečių sorbavimo savybių yra naudojamas kaip natūralus filtras organinėmis medžiagomis valyti, todėl tinka įvairiems Jūsų namų ūkio ir sodo poreikiams.
  • Išskirtinės ceolito savybės suteikia puikias vandens absorbavimo galimybes, todėl produktas „ZeoCorn“ yra plačiai naudojamas grūdų konservavimui ir saugojimui Europoje.

Įvairių frakcijų ceolitą galite įsigyti čia: https://www.baseinuchemija.com/smelio-filtru-uzpildas-ceolitas-zeolitas

Daugiau informacijos apie produktus: Tel. 8 639 33 900 arba el.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus