visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Čekiškas vonios kambarys įvertintas Red Dot apdovanojimu

Čekiškas vonios kambarys įvertintas Red Dot apdovanojimu Čekiškas vonios kambarys įvertintas Red Dot apdovanojimu

RAVAK BALTIC, UAB

Prestižiškiausias tarptautinis apdovanojimas už gaminio dizainą ,,Red Dot Award” šiemet atitenka RAVAK firmai. Vonios kambarių kategorijos grupėje diskutuojama apie vienintelį Čekijos gamintoją, kurį vertinimo komisija išrinko nugalėtoju. RAVAK gavo ,,Red Dot” apdovanojimą už originalų konceptą – dizainerio Kryštof Nosál kūrinį – Koncepcija 10°. Idėjos pagrindas – komplekto elementų pasukimas arba pakreipimas vartotojo pusėn 10° kampu.

Koncepciją 10° sudaro vonia, dviejų tipų praustuvai, vonios kambario baldai, sienelė ir vandens maišytuvai. Tai- pagrindinis eilinio vonios kambario komplektas. ,,Red Dot“ yra tarsi mūsų sėkmės patvirtinimas kuriant ilgalaikę strategiją, nukreiptą inovacijų keliu, ir kokybiškai atliekant ne tik liukso klasės, bet masinės produkcijos gamybos darbus. Rinkoje, perpildytoje bevardžių besikeičiančios, nepastovios kokybės gaminių, mes nuolat stengiamės parodyti savo klientams kryptį. Taigi, labiausiai gerbiamas pasaulinis mūsų dizaino įvertinimas rodo, jog ši kryptis yra teisinga.” – sako firmos RAVAK bendraturtis Patrik Kreysa.

Dizaineris Kryštof Nosál RAVAK gamintojams pradėjo dirbti 2006 m. Pirmasis užsimezgusio bendradarbiavimo vaisius – žymioji Evolution vonia, kurią Čekijos Respublikos dizaino centras įvertino kaip Išskirtinį 2006 metų gaminį. Be to, Prahos taikomosios dailės aukštosios mokyklos (VŠUP Praha) absolventas užėmė 2-ąją vietą Niujorke vykusiame tarptautiniame „Electrolux Design Lab“ konkurse, o už kitus savo darbus RAVAK įmonei jis buvo pakartotinai nominuotas „Czech Grand Design“ apdovanojimu. Šiuo metu jis yra naujų pagrindinių gaminių, pažymėtų RAVAK ženklu, autorius.

Firma RAVAK iki šiol šimtu procentų yra ją įkūrusių čekų Varžekų ir Kreisų šeimų rankose. Ji sėkmingai dirba 24 metus, ir per šį laikotarpį tapo didžiausia vonios įrangos gamintoja Čekijoje. Savo filialų RAVAK turi ne tik daugelyje Vidurio ir Rytų Europos šalių, bet ir, pavyzdžiui, Dubajuje. Eksportuoja daugiau nei į 50 pasaulio šalių, dabartinė plėtros kryptis – Afrikos kontinentas, kur firma jau prekiauja Nigerijoje ir Ganoje. Ji pelnė sėkmę ir Kinijoje: ten vykstančius inovacijų plėtros projektus užpildo čekiškais gaminiais. RAVAK firmoje dirba 800 darbuotojų; 2014 m. apyvarta sudarė 1,9 miliardo Čekijos kronų. RAVAK gamintojai labiausiai orientuojasi į savo sukurtų dušo kabinų ir akrilinių gaminių, tokių kaip vonios, dušo padėklai ir praustuvai iš lieto marmuro, gamybą. Asortimentą papildo vonios kambario baldai, aksesuarai ir vandens maišytuvai. Pagrindiniai dušo kabinų ir vonios sienelių elementai atsiranda čia pat – galvanizavimo ceche, taigi RAVAK gali užtikrinti šimtaprocentę viso gamybos proceso kontrolę.

Tarptautinis konkursas „Red Dot“ šiemet švenčia 60 metų įkūrimo jubiliejų. Tai – vienas prestižiškiausių renginių dizainerių produkcijos gamintojų pasaulyje. Garbingas sutapimas – RAVAK įvertinta tais pačiais metais, kai į konkursą buvo įtrauktas rekordinis dalyvių skaičius – 4 928 gaminiai iš 56 šalių.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus