visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

BOLIX fasadų apšiltinimo sistemos

BOLIX fasadų apšiltinimo sistemos BOLIX fasadų apšiltinimo sistemos

UAB „Konstruktorius LT“ pristato profesionalaus fasadinių sistemų gamintojo „BOLIX“ kompleksines ir šiuolaikines medžiagas, skirtas išorinių pastatų sienų šiltinimui.

Tvirti pamatai ir stabilios sienos negarantuoja pastato ilgaamžiškumo, o atgaivinti jau susidėvėjusį objektą taip pat nėra paprasta. Gyvename vėsiojo vidutinio klimato zonoje, todėl turime ypatingai atidžiai pasirūpinti statinių fasadų, kuriuos nuolat veikia šiluma, šaltis, krituliai, vėjas ir saulė, apšiltinimu.

Kokybiškai nutinkuotas fasadas tampa ženkliai patvaresnis, hidrofobiškesnis, taupoma šiluma, padidėja atsparumas išorės veiksniams. Tinkuojant apgadintą fasadą galima atnaujinti. Apšiltinus fasadą, statinys tampa patrauklesnis, estetiškesnis. Fasado apšiltinimo metodas tinkuojant vadinamas „šlapiu“ dėl proceso metu naudojamo, vandenyje tirpdinamo tinko.

Šią konstrukciją sudaro trys sluoksniai:

  • Termoizoliacinis – mažą šilumos laidumo koeficientą turinčios medžiagos lakštai.
  • Armuotas (bazinis) – klijų bei tinko mišinys, sutvirtintas šarmams atspariu tinkleliu.
  • Apsauginis-dekoratyvinis – dekoratyvinis tinkas, gali būti dažomas specialiais dažais.

Fasado apšiltinimo sistemos

Fasadų akmens apdailos sistema „BOLIX“ ir „BOLIX S“ sistema – tai kompleksiniai ir labai šiuolaikiniai medžiagų, skirtų išorinių pastatų sienų šiltinimui, taikant besiūlės šiltinimo sistemos (BŠS) technologiją, rinkiniai. Polistireninio putplasčio plokštės tvirtinamos prie sienos klijų skiediniu ir tvirtinimo elementais, sutvirtinamos stiklo plaušo tinkleliu, panardintu į klijų skiedinį, toliau dedamas apdailos sluoksnis iš akrilinio arba mineralinio tinko.

Fasadų apšiltinimo sistemos naudojant putų polistirolį iš BOLIX

Taip pat siūloma naudoti ir „BOLIX M1“ ar „BOLIX M3“ išorinio šiltinimo sistemas. Mineralinės vatos plokštės tvirtinamos prie sienos klijavimo skiediniu ir fiksavimo elementais, sutvirtinamos stiklo plaušo tinkleliu, panardintu į klijų skiedinį, o vėliau dedamas mineralinio (sistemai „BOLIX M1“) ar silikatinio (sist.„BOLIX M3“) tinko apdailos sluoksnis. Apšiltinimo sistemos, naudojant mineralinę vatą, papildomai atlieka ir garso izoliacijos funkciją.

Taikant „BOLIX M1“ sistemą, galima atlikti patvarų ir nedegų apšiltinimą, pasižymintį geru garų pralaidumu ir estetišku išorės paviršiumi. „BOLIX M1“ sistema dėl nedegių medžiagų konstrukcijos gali būti naudojama visuomeninės paskirties pastatuose (pavyzdžiui, mokyklose, ligoninėse, administracinėse įstaigose) ir aukštuose (aukštesniuose kaip 25 m gyvenamuosiuose namuose arba pastatuose, pastatytuose iki 1998-04-29 su daugiau kaip 11 aukštų). Tuo tarpu, dėl gero garų pralaidumo ir patvarumo. „BOLIX M3“ sistema yra labai tinkama naujai statomų ir jau esančių pastatų (taip pat ir istorijos objektų) apšiltinimui.

Tinkami klijai – žingsnis kokybiško apšiltinimo link

Profesionalai rekomenduoja prie išorinių sienų tvirtinti polistireninio putplasčio (pvz. naudojant „BOLIX“ ar „BOLIX S“ sistemas) ar mineralinės vatos plokštes (pvz. taikant „BOLIX M1“ ar „BOLIX M3“ sistemas) bei formuoti armuojantį klijų skiedinio sluoksnį, kuris apsaugo šiluminę izoliaciją nuo mechaninių pažeidimų, padeda atlaikyti vėjo spaudimą ir kompensuoti šiluminę įtampą. Armuojantis sluoksnis apsaugo vidinius apšiltinimo sistemos sluoksnius nuo atmosferos poveikio bei sudaro puikų pagrindą išoriniam tinkui.

Armuojančiam sluoksniui reikėtų pasirinkti tinkamus klijus (pvz. naudojant polistireninio putplasčio plokštes, armuojantį sluoksnį drąsiai galima formuoti naudojant „BOLIX“ klijų skiedinius („BOLIX U“ galima naudoti, jei oro temperatūra nėra žemesnė nei +5°C, na o šaltuoju metų metu, kuomet temperatūra nėra žemesnė nei +3°C patartina rinktis „BOLIX UZB“, o esant nulinei temperatūrai – „BOLIX UZ“).

Fasadų apšiltinimo sistemos naudojant putų polistirolį iš BOLIX

Derėtų atsižvelgti ne tik į oro temperatūrą, bet ir į drėgmės faktorių – formuojant ir jau suformavus armuojantį sluoksnį, būtina jį apsaugoti nuo kritulių. Drėgmė pailgina klijų skiedinio džiuvimo laiką bei mažina struktūros stiprumą.

Fasadų apšiltinimo sistemos naudojant putų polistirolį iš BOLIX

„BOLIX“ klijus galima naudoti ir mineraliniams pagrindams išlyginti (jei nelygumas neviršija 5 mm) bei nudailinti juos prieš tinkavimą (plonu sluoksniu) ar dažymą.

Fasadų apšiltinimo sistemos naudojant putų polistirolį iš BOLIX

Tinkas – fasado apsaugai ir dizainui

Statinio sienų išorinį paviršių apsaugo tinkas. Profesionalių fasadinių sistemų gamintojų „BOLIX“ produkcija naudojant akrilinį, silikatinį, silikoninį, silikoninį-akrilinį ar mineralinį tinką leidžia tinkamai apsaugoti pastatą bei suteikti jam patrauklią išvaizdą.

Fasadų apšiltinimo sistemos naudojant putų polistirolį iš BOLIX

Siūlomos jau paruoštos įvairių spalvų ir skirtingų faktūrų akrilinio tinko masės. Kelių faktūrų mineralinis tinkas būna baltas, taip pat bespalvis, skirtas dažymui. Visos tinko rūšys yra vienodai geros, pasirinkimas priklauso nuo poreikių.

Prieš pradedant tinkuoti, suformuotą armuojantį sluoksnį reikia nugruntuoti atitinkamu gruntavimo preparatu. Jis pagerina tinko sukibimą su pagrindu ir palengvina tinkavimo darbus. Sumažina ir suvienodina absorbavimą ir išlygina padengto tinko surišimo bei džiūvimo procesą. Apsaugo nugruntuotą paviršių nuo žalingo drėgmės poveikio. Apsaugo nuo purvo apnašų iš žemutinių tinko sluoksnių ir sumažina dėmių atsiradimo tikimybę.

„BOLIX“ asortimente – lauko darbams skirtas silikatinis, silikoninis, silikoninis-akrilinis, akrilinis mineralinis tinkai. Jie tinka ne tik tinkuoti naujo statinio sieną, tačiau ir restauravimui, renovavimui, konservavimui.

Išorinių apšiltinimo sluoksnių atnaujinimui bei apsaugai būtina naudoti tik tam tikrus fasado dažus. Naudojami vieno gamintojo tinkas ir dažai garantuos taisyklingą ir stabilią sąveiką.

Fasado dažai iš „BOLIX“

Ir naujai pastatytą, ir jau seniai egzistuojantį fasadą „BOLIX“ siūlo dekoruoti dispersiniais akriliniais dažais „BOLIX AZ“. Šiais dažais galima atnaujinti akrilinį ir mineralinį tinką, jie gali būti naudojami išorinio šiltinimo sluoksnio, atlikto naudojant polistireninį putplastį, atnaujinimui. Dažai sukuria lygią, be raukšlių ir įtrūkimų dangą, kuri yra pralaidi orui ir atspari plovimui vandeniu ar sausam valymui. Taip pat, jie yra atsparūs atmosferos krituliams ir vėjo poveikiui. Šie dažai skirti lauko darbams.

Silikatiniai fasado dažai „BOLIX SZ“ naudojami įvairių mineralinių pagrindų, tokių kaip mineralinis ir silikatinis tinkas, dažymui. Jais galima dažyti išorinį apšiltinimo, kuriame naudojamas tiek polistireninis putplastis, tiek mineralinė vata, sluoksnį. Dažai sudaro matinę, tvirtą, gerai sukibusią su pagrindu dangą, kuri yra pralaidi vandens garams, atspari atmosferos kritulių poveikiui. Dažų sluoksnis yra labai atsparus purvui.

Silikoniniai dažai „BOLIX SIL“ skirti išoriniam naudojimui. Šie silikoniniai dažai naudojami įvairaus tinko atnaujinimui bei apsaugai. Tinka dažyti ant akrilinio, silikatinio, silikoninio ir mineralinio tinko. Dažai sudaro lygią, matinę, be raukšlių ir įtrūkimų dangą, pasižyminčią geru vandens garų ir oro laidumu, atsparų atmosferos krituliams ir vėjui.

Tinkas ir dažai gaminami iš gamtinės kilmės komponentų, todėl skirtingų partijų produktai gali nežymiai skirtis savo atspalviu. Norintieji gauti optimalų estetinį rezultatą, turėtų visumą sudarantį paviršių dengti per vieną etapą tos pačios gamybos partijos, vienu metu užsakytomis medžiagomis.

„BOLIX“ produktai apšiltinimo sistemoms ypač paklausūs Lenkijoje. Produktai taip pat eksportuojami į daugiau kaip 10 Europos šalių, o juos pristato 1000 prekybos partnerių vietiniame platinimo tinkle.

UAB „Konstruktorius LT“ – oficialus „BOLIX“ atstovas Baltijos šalims. Pagrindinė įmonės veikla – didmeninė ir mažmeninė prekyba statybinėmis medžiagomis, kurių reikia statant ar renovuojant būstą. „Konstruktorius LT“ darbuotojai suteikia visą su teisingu statybinių medžiagų naudojimu susijusią informaciją, padeda išsirinkti tinkamiausią produktą. Klientui pageidaujant, pagal pateiktus statybinius projektus atliekami reikiamų medžiagų paskaičiavimai.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus