visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Batuto priežiūra – jo ilgaamžiškumui

Batuto priežiūra – jo ilgaamžiškumui Batuto priežiūra – jo ilgaamžiškumui

Nors šiuo metu negalima buriuotis vietose, kur yra daug žmonių, tačiau norite kuo daugiau laiko praleisti lauke? Tokiu atveju siūlome įsigyti batutus, kurie rekomenduojami ne tik žmogaus fizinei, tačiau ir psichologinei būklei pagerinti!

Batutų kaina – maža, tačiau net ir tokiu atveju nesinori kiekvienais metais pirkti naujos šokinėjimo įrangos. Dalinamės ekspertų patarimais, kurie padės pasirūpinti batutu.

Batuto būklės tikrinimas

Ekspertai tikina, kad dažniausiai batutai plyšta todėl, kad žmonės laiku nepastebi signalų, kad reikalingas jo tvarkymas. O nesutvarkius laiku – jis sugadinamas nepataisomai. „Svarbu tikrinti, ar neatsirado skylių, įtrūkimų, ar spyruoklių būklė yra gera, jos tinkamai juda, žinoma, daugiau dėmesio reikia skirti ir apsauginiam tinkleliui, kuris taip pat turi būti be jokių defektų“,- pasakoja batutais prekiaujantis specialistas.

Taip pat reikia tikrinti kiekvieno batuto komponentą – kopetėles, UV spindulių pažeistas vietas ir t.t. Nors geriausia tikrinti kiekvieną kartą, kai tik lipate ant batuto, tačiau jeigu Jums tai per dažnai – siūlomas kasmėnesinis tikrinimas.

Saugumas – svarbiausia

Šokinėjimo metu labai svarbu pasirūpinti saugumu ir tai turėtų būti prioritetas. Nesvarbu, šokinėja suaugęs asmuo, ar vaikas.

Rinkitės batutus, kurie yra su apsauginėmis tvorelėmis, taip pat šokinėjimo metu negalima avėti batų (tinka lengvučiai, gimnastikos batukai). Žinoma, šokinėjimo metu su savimi negalima laikyti stiklinių, plastikinių, kitos medžiagos daiktų, lygiai taip pat negalima laikyti jokių daiktų ir po batutu.

„Tėveliai, kai šokinėja vaikai – skiria daug dėmesio saugumui. Deja, sau – kur kas mažiau. O tai -  blogai, kadangi susižeisti nėra sudėtinga.“,- pasakoja ekspertas.

Daugiau dėmesio smulkmenoms

Specialistai tikina, kad kuo daugiau smulkmenų bus suderinta – tuo ramesnis žmogus gali jaustis. Štai reikia rasti tinkamą vietą batutui. Paviršius turi būti lygus, greta negali būti jokių objektų, kurie trukdytų šokinėjimui: medžiai, pastatai ir kitą.

Batutas neturėtų būti laikomas ant tiesioginių saulės spindulių, kadangi jie jam kenkia, didina nusidėvėjimą. Žinoma, ant batuto negalima šokinėti, kai jis šlapias, kadangi yra slidu. Galiausiai, svarbu, kad žiemos metu batutai būtų tinkamai sandėliuojami, pasirenkama sausa bei tvarkinga vieta.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus