visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Baltijos graplingo žaidynių čempiono diržas 42 metų klaipėdiečio rankose

Baltijos graplingo žaidynių čempiono diržas 42 metų klaipėdiečio rankose Baltijos graplingo žaidynių čempiono diržas 42 metų klaipėdiečio rankose

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Amžius sportui – ne riba. Šią aksiomą kuo puikiausiai įrodė klaipėdietis Ramūnas Petraitis, savaitgalį surengtose Baltijos šalių graplingo žaidynėse laimėjęs čempiono diržą absoliučioje svorio kategorijoje.

„Būna stebuklų“, – juokėsi 42 metų veteranas, paskutinę minutę nusprendęs dalyvauti ne veteranų, o suaugusiųjų turnyre.

„Manau, kad ši pergalė yra puikiausias pavyzdys, kad sportininkams nereikia savęs per anksti nurašyti. Yra už mane  daug gabesnių kovotojų, kurie galvoja, kad yra per seni kautis su jaunimu. Tačiau aš manau, kad svarbiau, kaip žmogus jaučiasi, o amžiaus cenzas tokios reikšmės neturi.

Aš nežinojau, kaip man seksis. Aišku, norėjau laimėti, tačiau viskas galėjo susiklostyti ir priešingai. Nesinori senti, yra parako, todėl ir nusprendžiau kovoti dėl pagrindinio diržo“, – pasakojo R.Petraitis. Jis taip pat pripažino, kad galėjo nutikti ir taip, kad jis apskritai nebūtų startavęs šiose varžybose.

„Kad ir koks jaunas jaučiuosi viduje, reikia suprasti, kad mano amžiaus sportininkų dalyvavimą ar nedalyvavimą lemia daug aplinkybių. Pastaruoju metu turėjau daug skrydžių, tad dvejojau, ar organizmas atlaikys tokias žaidynes. Galiausiai, pajutau, kad jaučiuosi pakankamai gerai. Neklydau“, – šypsojosi pirmąkart Baltijos graplingo žaidynių nugalėtoju tapęs R.Petraitis.

Klaipėdietis finale nugalėjo dvidešimčia metų už save jaunesnį elektrėniškį Eividą Žemaitaitį. Kiek netikėta, tačiau tik trečioje vietoje liko „Smauglio“ kovotojas Danielius Grebliūnas.

Moterų grupės finale susikovė dvi kovos menų žvaigždės – daugiausiai titulų graplingo istorijoje iškovojusios lietuvė Julija Stoliarenko ir Latvijos atstovė Oksana Černikova. Po gražios kovos triumfavo J.Stoliarenko.

Jaunių grupėje iki 17 metų diržu, finale nugalėjęs Natą Buroką iš Švenčionių, apsijuosė jonaviškis Augustas Jurkevičius.Jaunimo tarpe nepralenkiamas buvo daugkartinis Europos čempionas Deividas Matusevičius, o veteranų grupėje – Marekas Taraškevičius.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus