visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Baldai iš laminuotos medžių drožlių plokštės: kodėl verta rinktis?

Baldai iš laminuotos medžių drožlių plokštės: kodėl verta rinktis? Baldai iš laminuotos medžių drožlių plokštės: kodėl verta rinktis?

DENDRUS, UAB

Plokštės tankis – tai kiek medžio drožlių sunaudota gaminant plokštę. Nuo to labai priklauso, kaip laikosi furnitūra, ar galėsite išardę spintelę vėl ją surinkti, ir ar nereikės į kitą vietą perstatyti vyrių, kiek laminatas atsparus smūgiams. Plokštės tankį galite matyti žiūrėdami į plokštės šoną. Viduriniame plokštės sluoksnyje matysite didesnes drožles, viršutiniuose – drožlės bus smulkesnės, tankis didesnis. Kuo daugiau medžio drožlių sunaudojama gaminant plokštę, kuo jos tankis didesnis – tuo plokštė kokybiškesnė, atsparesnė. Svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, kokio storio plokštės naudojamos gaminant baldus. Užsisakydami nestandartinius baldus visuomet gaunate geresnę kokybę, nes naudojamos storesnės, t.y. 18-20mm storio plokštės, kai tuo tarpu parduodami masinės gamybos baldai neretai būna pagaminti ir iš 10 mm storio plokščių.

Laminato kokybė

Laminato kokybę lemia atsparumas įbrėžimams, dėmėms, temperatūrų poveikiams bei drėgmei. Dažniausiai vizualiai ar prisiliesdami galime pajusti kokybės skirtumą. Geresnių laminatų paviršius būna kietas, labiau panašesnis į plastiką, nei į plėvelę. Tačiau reiktų atkreipti dėmesį, jog ne visais atvejais būtinas geriausias laminatas. Pavyzdžiui, spintelių viduje rekomenduotina naudoti vidutinės kokybės laminatą, taip nemažai sumažinant išlaidas. Taip pat plokštės turi ir savo kokybės klases. Dažniausiai naudojamos E1 klasės plokštės. Aukščiausia LMDP klasė – E0. Tokios kokybės klasės baldai gaminami darželiams, ligoninėms, kitoms visuomeninės paskirties patalpoms. Šios klasės  išskiriamas formaldehido kiekis yra 75% mažesnis, negu reikalauja Europos E1 standartai. Šis kiekis artimas natūralios medienos išskiriamam formaldehido kiekiui. Pirmas rodiklis, rodantis, kad plokštės kokybės klasė abejotina, yra jos kvapas – nemaloniai aitrus ir ryškus. Įsigijus tokius baldus reikėtų dažniau vėdinti patalpas.

Baldai iš laminuotos medžių drožlių plokštės: kodėl verta rinktis?

Kokybiškas surinkimas bei montavimas

Patyrę meistrai dirba atsakingai ir kruopščiai, o saviveiklininkai dažnai savo klaidas bando slėpti.

Jeigu baldų medžiagos kokybiškos, nereiškia, kad ir pats baldas bus kokybiškas, jei bus surinktas bet kaip. Prieš užsisakant, klientui labai sunku įvertinti šį etapą, dėl to reikėtu atidžiau pasidomėti atsiliepimais apie gamintoją, panagrinėti jo teikiamą informaciją, požiūrį bei vertybes. Taip pat reikėtų būti atsargiems renkantis pigiausią kainą pasiūliusius baldininkus, kadangi gali būti, jog būtent šioje vietoje, įdarbindami pigiai apmokamus, žemos kompetencijos darbuotojus, jie ir sutaupo.

Baldai iš laminuotos medžių drožlių plokštės: kodėl verta rinktis?

Patogumas

Esminės baldo funkcijos – praktiškumas ir patogumas, todėl vertėtų atkreipti į patyrusių dizainerių patarimus. Pasitaiko atvejų, kuomet grožis nugali praktiškumą, tačiau ilgainiui svarbesnė darosi patogumo pusė. Pvz., patogesnė (ir brangesnė) virtuvė su stalčiais, nei su varstomomis durelėmis, nes stalčiuose daiktus lengviau pasiekti, nei  lankstytis ir „lįsti“ į spintelės kampą. Baldus reikia priversti tarnauti Jums, o ne atvirkščiai.

Baldai iš laminuotos medžių drožlių plokštės: kodėl verta rinktis?

UAB „Dendrus“ – tai įmonė, įgijusi nemažą patirtį nestandartinių kietųjų baldų gamyboje. Pagrindiniai UAB „Dendrus“ tikslai – klientų idėjų realizavimas, naujausių medžiagų ir technologijų panaudojimas, aukščiausios baldų kokybės siekimas.

Baldų gamyboje įmonė naudoja ekologiškai švarias, Europos standartus atitinkančias medžiagas: medžio drožlių plokštę (laminuotą ar faneruotą), vidutinio tankio plaušo plokštę (ji nudažoma Jūsų pageidaujama spalva), aukšto slėgio laminatus, stiklą (dažytą stiklą), metalą, taip pat montuojama kokybiška furnitūra. Įmonė siūlo nemokamas konsultacijas ir vizitus Jums patogiu laiku, po kurių individualiai bus paruošiami baldų projektai pagal Jūsų pageidavimus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus