visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Automobilio šarnyrai – kuo jie naudingi?

Automobilio šarnyrai – kuo jie naudingi? Automobilio šarnyrai – kuo jie naudingi?

Svirtis yra automobilio pakabos detalės, kurios atlieka svyravimo judesius ir kreipia automobilio ratus. Jos įrengiamos prie kėbulo ir statramsčio taip, kad galėtų judėti. Prie svirties ratai tvirtinami šarnyrais. Jie yra sudaryti iš metalinių strypų apsaugotų guma. Jų automobiliuose būna bent du, kurie jungia priekinius ratus ir apatines bei viršutines šakes. Kai kuriuose automobiliuose yra ir galiniai šarnyrai.

Pakabai keičiant savo aukštį, kai važiuojama kelio nelygumais, šarnyrai užtikrina, kad automobilis judėtų stabiliai. Ši automobilio detalė reaguodama į kelio paviršių reikiamu kampu keičia pakabos aukštį ir tokiu būdu užtikrina patogų važiavimą ir keleivių saugumą.

Automobilio šarnyrai

Kada šarnyrai dėvisi?

Kelių kokybė yra pagrindinis veiksnys šarnyrų galiojimo laikui. Prasti keliai įtakoja jų dėvėjimąsi. Duobės, šuliniai, viešojo transporto padarytos provėžos, prastos oro sąlygos ir staigūs temperatūros pokyčiai gadina šarnyrus.

Dažnai susidėvi šarnyrų gumos ir jos neapsaugo pačios detalės nuo nešvarumų ir nebesulaiko tepalo. Tokiu atveju patys šarnyrai dėvisi greičiau ir nebeatlieka savo funkcijų.

Netolygiai judant šarnyrams nevienodai juda automobilio ratai ir dėl to skirtingai dėvisi padangos. Tylus garsas praneša apie nedidelius šarnyrų gedimus. Tačiau jiems susidėvėjus daugiau, garsas intensyvėja. Sugedus šarnyrams, jie atlaisvėja ir pradeda klibėti. Klibantys šarnyrai skleidžia klaksėjimo garsą ir paprastai yra girdimi važiuojant per smulkius nelygumus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus