visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Alaušo ežeras ir salos – kuo ši vieta ypatinga?

Alaušo ežeras ir salos – kuo ši vieta ypatinga? Alaušo ežeras ir salos – kuo ši vieta ypatinga?

Lietuvoje yra labai daug gražių vietų, kurios kasmet sulaukia be galo daug turistų ne tik iš skirtingų Lietuvos kampelių, bet ir iš užsienio.

Mūsų šalyje yra nemažai gražių gamtos vietų, kurios žavi net tuos, kurie nėra gamtos mylėtojai iš prigimties. Vienas iš pasididžiavimą keliančių Lietuvos gamtos objektų yra Alaušo ežeras bei jį supančios salos. Šis ežeras yra Utenos rajone, o jo plotas yra didesnis nei tūkstantis hektarų.

Ši legendomis apipinta Aukštaitijoje esanti vieta kasmet traukia be galo daug turistų iš visos Lietuvos bei kaimyninių šalių. Liaudies pasakose yra teigiama, kad Alaušo ežeras buvo taip pavadintas tam, kad būtų pagerbtas kunigaikštis Alaušas, kurio pilis buvo rytinėje ežero pakrantėje. Legendos byloja, kad kunigaikštis paprašė po mirties jo palaikus sudeginti ir pelenus išberti į Alaušo ežerą.

Alaušo ežeras traukia žmones dėl to, kad čia yra tiesiog kvapą gniaužiantis kraštovaizdis. Žmonių čia galima sutikti ne tik vasarą, bet net ir šaltuoju metų laikotarpiu. Šeimos dažnai mėgsta ateiti čia pasivaikščioti su savo vaikais, o poros ateina pasimėgauti romantiška gamta. Būtent šis ežeras garsina Aukštaitiją ir vilioja turstus iš visos Lietuvos. Jei esate pasiilgę gražių gamtos vaizdų ir norite pailsėti nuo miesto šurmulio, jums tikrai patiks čia apsilankyti.

Alaušo ežeras – https://www.plaukiu.lt/lankytinos-vietos/alauso-ezeras-ir-salos/

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus