visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Akumuliacinės talpos jungiančios net kelis energijos šaltinius

Akumuliacinės talpos jungiančios net kelis energijos šaltinius Akumuliacinės talpos jungiančios net kelis energijos šaltinius

ŠILUMA IR KO, IĮ

www.siluma.eu

Įmonė „Šiluma ir Ko“ gamina aukštos kokybės akumuliacines ir daugiafunkcines akumuliacines talpas. Bendrovės gamybos rezultatas – itin kokybiška produkcija už konkurencingą kainą.

Akumuliacinės talpos yra skirtos šildymo sistemos šiluminės energijos kaupimui. Esant energijos pertekliui šildymo sistemoje, akumuliacinė talpa šilumą paima, o esant šiluminės energijos trūkumui – atiduoda. Tokiu būdu pasiekiamas bendras sistemos balansas ir suretinamas katilo įkrovimas kuru.

Akumuliacinės talpos yra naudojamos:

Kietojo, dujinio kuro katilinėse.

Kombinuotose katilinėse (norint sujungti kelis šiluminės energijos šaltinius į vieną sistemą (pvz.: norint prie šildymo sistemos su kieto kuro katilu prijungti saulės kolektorius).

Akumuliacinė talpa gali sujungti net kelis energijos šaltinius: kietąjį kurą, saulės energiją, geoterminę energiją, pigesnę naktinę elektros energiją. Ši sistema taip pat naudoja malkas ar medienos atliekas. Saulės energija daugiausiai naudojama ne šildymui, bet vandeniui ruošti vasaros ar pereinamuoju laikotarpiu, kai šildymo dar nereikia, o karštas vanduo reikalingas.

Ne paslaptis, kad tokios katilinės, palyginti su kitomis šildymo sistemomis, gana brangios. Jei vartotojas neturi laiko nuolat į katilą krauti malkų, toks sprendimas idealus. Tai daug patogiau. Tačiau nereikėtų pamiršti, kad tokiai katilinei reikia daugiau vietos. Dažniausiai kurui naudojamos malkos, tai reiškia, kad praėjus 2-8 valandoms, paprastą katilą reikia vėl papildyti, o sumontavus akumuliacinę katilinę, kuro vėl papildyti reikės tik po 12-20 valandų. Jeigu bus naudojami kiti energijos šaltiniai, jie papildomai užkraus talpą, taigi natūraliai kietojo kuro sąnaudos sumažės.

Labai svarbus yra tinkamos talpos parinkimas. Jeigu talpa per maža, sistema gali perkaisti, o jeigu per didelė, katilui bus sunku ją pakrauti iki reikiamos temperatūros. Norint apskaičiuoti talpos tūrį, reikia žinoti pastato energijos paros poreikį. Tai priklauso nuo pastato dydžio, izoliacijos ir konstrukcijos.

„Šiluma ir Ko“ gamina įvairių tūrių talpas, jungia jas į akumuliacinius modulius. Galimi vertikalūs ir horizontalūs sprendimai. Atsižvelgiant į sistemos pobūdį, į talpas galima įmontuoti nerūdijančiojo juodo plieno vieną ar du spiralinius šilumokaičius, vietą el. tenui. Akumuliacinėms talpoms įmonė gali pagaminti minkšto poliuretano su dirbtinės odos išore izoliacijas. Taip pat „Šiluma ir Ko“ gamina nestandartines akumuliacines talpas pagal kliento pageidavimus. Gamybai naudojamos medžiagas atitinkančios ES standartus.

 

Akumuliacinių talpų gamyba ir prekyba – ŠILUMA IR KO

Akumuliacinių talpų gamyba ir prekyba – ŠILUMA IR KO

Viens iš akumuliacinių talpų pajungimo pavyzdžių.

akumuliaciniu-talpu-modeliai

Per visus darbo metus sukaupta patirtis padėjo įmonei „Šiluma ir Ko“ atrinkti žaliavų gamintojus ir tiekėjus, siekiant užtikrinti optimalų kainos ir kokybės santykį. Bendrovė siūlo efektyvius, greit atsiperkančius sprendimus. Bendradarbiaujant su tiekėjais ir užsakovais įmonė nuolat kelia produkcijos kokybę ir didina asortimentą. Visi gaminami ir komplektuojami gaminiai yra saugus vartotojui ir aplinkai, su ilgalaikėmis garantijomis.

Daugiau informacijos: www.akumuliacines.lt

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus