visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

7 patarimai renkantis elektrinį paspirtuką

7 patarimai renkantis elektrinį paspirtuką 7 patarimai renkantis elektrinį paspirtuką

Pigu, UAB

pigu.lt

Šiltasis metų sezonas – puikus metas paįvairinti savo kasdienybę ir, leidžiant orams, vietoj automobilio išbandyti kitas transporto priemones. Tarp jų vis dažniau pastebimas ir elektrinis paspirtukas – itin patogi keliavimo priemonė, leidžianti sparčiai ir smagiai pasiekti reikiamą vietą. Tad jeigu ir Jūs šiais metais nutarėte įstoti į tokių keliautojų gretas, siūlome susipažinti su patarimais, kurie padės išsirinkti tinkamiausią elektrinį paspirtuką.

1. Paskirtis. Elektrinis paspirtukas gali tapti kasdien naudojama transporto priemone ar įsimintina savaitgalio pramoga – priklausomai nuo to, skirsis ir Jums reikalingos savybės. Pradėję nagrinėti jų asortimentą, pamatysite ne vieną ženklų skirtumą, todėl pravartu iš anksto nuspręsti, kam ir kas dažniausiai juo naudosis – tuomet bus kur kas paprasčiau apsispręsti dėl visų likusių kriterijų. 

2. Ratų dydis. Didesnį ratų skersmenį (nuo 18 cm) turintys elektriniai paspirtukai dažniausiai yra greitesni, komfortiškesni ir puikiai tinka kelionėms net ir prastesniais orais, tačiau jie yra sunkesni ir ne tokie manevringi. Mažo rato skersmens (iki 14,5 cm) privalumai – nedidelis svoris ir geras manevringumas, tačiau naudojantis tokiu paspirtuku, nepavyksta išvystyti didesnio greičio ir kur kas dažniau jaučiamos vibracijos. Tad turėtumėte pagalvoti, kurios savybės Jums atrodo svarbesnės, ar pasirinkti tarpinius variantus – jų taip pat rasite Pigu.lt el. parduotuvės asortimente.

3. Maksimalus naudotojo svoris. Nors didžioji dalis rinkoje esančių elektrinių paspirtukų modelių tinka 100 kilogramų sveriantiems keliautojams, renkantis vertėtų dar kartą įsitikinti, ar pasirinkta transporto priemonė iš tikrųjų Jums tinka. Kuo didesnį svorį elektrinis paspirtukas galės atlaikyti, tuo mažiau keblumų kils juo naudojantis – tai ypač svarbu, jei planuojate juo dalintis ir su kitais šeimos nariais.

4. Galia ir baterija. Tai ypač aktualūs parametrai tiems, kurie ketina naudodamiesi paspirtuku įveikti ilgesnius atstumus – jei planuojate tokia transporto priemone keliauti į darbą, turite būti tikri, kad visą atstumą įveiksite be papildomo įkrovimo. Tiesa, juos galite naudoti ir kaip tradicinius paspirtukus, tačiau turėtumėte apskaičiuoti, jog tokia kelionė užtruks kur kas ilgiau. Galia ir greitis svarbūs ne kiekvienam, bet jeigu mėgstate judėti sparčiau, pravartu atsižvelgti ir į šiuos kriterijus.

5. Svoris ir kompaktiškumas. Ketinate dalį atkarpos įveikti viešuoju transportu ar nusivežti elektrinį paspirtuką į tolimesnę išvyką? Tuomet vertėtų rinktis lengvesnius, patogiai susilankstančius ir daug vietos neužimančius modelius – tokios transporto priemonės užtikrins komfortą ir niekuomet nesukels jokių papildomų rūpesčių.

6. Kaina. Elektrinių paspirtukų kainos gali skirtis net keliais kartais, tad vertėtų iš anksto nusistatyti savo biudžetą ir apsispręsti dėl reikalingo funkcionalumo. Galingesni, modernesni ir daugiau galimybių turintys modeliai atitinkamai kainuos šiek tiek daugiau, tačiau klausimas, ar Jums reikia paties geriausio varianto, ar pilnai užteks ir paprastesnių funkcijų.

7. Papildomi priedai. Atkreipkite dėmesį, jog kai kurie elektriniai paspirtukai turi papildomų funkcijų, kurios Jūsų keliones gali padaryti dar patogesnėmis. Naudingą informaciją rodantis ekranėlis, USB jungtis Jūsų mobiliojo telefono įkrovimui, vibraciją slopinantys amortizatoriai – tai tik keletas tokių priedų, tad jeigu norisi maksimalaus komforto, tikrai turėsite iš ko pasirinkti.

Galiausiai, atsižvelkite ir į elektrinio paspirtuko dizainą bei spalvą. Nors gali pasirodyti, jog tai tik nereikšminga detalė, nepamirškite, jog keliaudami miesto gatvėmis, būsite dažniau pastebimi, tad tai – puiki galimybė sužibėti tiems, kurie ryškiais sprendimais mėgsta išsiskirti iš minios.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus