visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

7 mitai apie žaliuzes: ar tikite jais?

7 mitai apie žaliuzes: ar tikite jais? 7 mitai apie žaliuzes: ar tikite jais?

Pastaruoju metu žaliuzės užleido vietą roletams bei užuolaidoms, ir jų populiarumas gerokai krito. Nors prieš madų tendencijų vėjus papūsti ne visuomet yra lengva, nemaža dalis informacijos, kurią galite rasti apie žaliuzes, yra klaidinga ar tikrovę atitinkanti tik iš dalies. Tai gali nuvilioti tuos, kurie, perskaitę vieną kitą atsiliepimą, greitai susiformuoja neigiamą įspūdį. Pateiksime 7 dažniausiai sutinkamus mitus apie žaliuzes ir pasistengsime pataisyti ne visai pagrįstai sumenkintą šių langų dekoro priemonių reputaciją.

1. Jos praleidžia per mažai šviesos

Šis labai populiarus ir, deja, klaidingas teiginys girdimas dažnai, kuomet kalba pakrypsta apie žaliuzes. Tiesa yra ta, jog žaliuzės leidžia labai efektyviai reguliuoti iš lauko sklindančios šviesos srautą. Priklausomai nuo to, kokiu kampu į langus dažniausiai krinta šviesa, galima pasirinkti vertikalias arba horizontalias žaliuzes, kurių dengimo kampas valdomas preciziškai tiksliai, todėl be vargo rasite padėtį, kuri labiausiai tiks tam tikru paros metu ir apsaugos nuo tiesioginių saulės spindulių, tačiau išlaikys kambarį šviesų.

2. Žaliuzių priežiūra yra sudėtinga

Šių langų uždangų priežiūra iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti sudėtinga, tačiau taip nėra. Pakanka kartais perbraukti aklinai užvertas žaliuzių plokšteles šluotele dulkėms – jų galėsite net nenuimti nuo langų. O jeigu norite nuvalyti itin kruopščiai ar ant žaliuzių atsirado nešvarumų, panaudokite drėgną servetėlę ar šluostę ir nesunkiai pašalinsite dėmes. Medžiagines žaliuzes, nuimtas nuo bėgelių, galite tiesiog pamerkti į muiluotą vandenį, o paskui perskalauti.

3. Žaliuzės yra neilgaamžės ir greitai genda

Tai – dar vienas akmuo į šių langų dekoracijų daržą, kurį dažnai mėgsta sviesti nemalonios praktikos turėję žmonės. Žaliuzių patvarumas labai priklauso nuo medžiagos, iš kurios jos yra pagamintos. Pavyzdžiui, iš medienos masyvo ar aliuminio pagamintos žaliuzės yra išties labai tvirtos ir ilgaamžės, jas sunku pažeisti, jos atsparios skilimams ir įtrūkimams. Iš tikros medienos pagamintos žaliuzės laikui bėgant gali pradėti skilinėti, tačiau tinkamai prižiūrint jos tarnaus tikrai ilgai.

4. Jas labai sunku priderinti prie interjero

Taip, galbūt prieš keliolika metų įvairove nepasižymintį žaliuzių dizainą galėjome laikyti problema, tačiau šiandien situacija yra gerokai pasikeitusi. Žaliuzės gaminamos iš įvairių medžiagų, jų spalvų ir raštų pasirinkimas yra kaip niekad gausus, o lentelių, juostų lygiavimas gali būti vertikalus ar labiau tradicinis, horizontalus. Norint kambariui suteikti erdvumo pojūtį galima rinktis lengvas ir šviesias tekstilines žaliuzes, o medinės tiks ieškantiems klasikinio, tačiau elegantiško ir natūralumu alsuojančio varianto.

5. Jų neįmanoma pritaikyti neįprastų formų langams

Vėlgi, tai nėra tikslu. Žaliuzės gali būti pagamintos pagal užsakymą ar tam tikrą modelį, taip jas pritaikysite pagal poreikius. Tiesiog apie tokią galimybę reikia pasiteirauti pardavėjo – neabejotinai rasite tinkamo dydžio žaliuzes savo langams. Be to, vertikalias žaliuzes ypač tinka rinktis dideliems langams!

6. Žaliuzės yra pavojingos mažiems vaikams ir gyvūnams

Pavojų gali sukelti gali ne pačios žaliuzės, o jų valdymo virvelės. Kaip bebūtų, gamintojai šiandien siūlo langų dekoracijas su integruota elektrine pavara, kuri leis patogiai valdyti žaliuzes be virvelių keliais nuotolinio pultelio mygtukų spustelėjimais. Taip ne tik sutaupysite laiko, bet ir žinosite, kad Jūsų vaikas ar augintinis yra visiškai saugus.

7. Su žaliuzėmis neįmanoma visiškai užtemdyti patalpos

Galite rasti tokių langų uždangų, kurios visiškai apsaugos nuo ultravioletinių spindulių ir į kambarį nepraleis jokios šviesos. Jos pagamintos iš patvarių ir šviesai nepralaidžių medžiagų, kurios neišbluks ir išlaikys savo savybes ilgai. Be to, tokios žaliuzės padeda palaikyti tolygią kambario temperatūrą, todėl reikalingas mažesnis patalpos kondicionavimas – tai padės ir sutaupyti.

Tikimės, kad suteikėme daugiau aiškumo ir sėkmingai paneigėme keletą be svarių priežasčių atsiradusių stereotipų apie žaliuzes ir jų naudojimą. Atidžiai prižiūrimos ir prie interjero priderintos langų dekoracijos bus ne tik ilgaamžės, bet ir stilingos, tad tereikia pasirinkti tinkamiausias.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus