visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

6 taisyklės, kurios leis tinkamai pasirūpinti savo dviračiu

6 taisyklės, kurios leis tinkamai pasirūpinti savo dviračiu 6 taisyklės, kurios leis tinkamai pasirūpinti savo dviračiu

Pigu, UAB

pigu.lt

Šiltaisiais metų laikais keliuose galima sutikti daugybę dviratininkų: tai itin patogus, sveikas ir greitas būdas pasiekti kelionės tikslą. Visgi, kaip ir bet kokiai kitai transporto priemonei, dviračiams taip pat reikia nuolatinės priežiūros – tik tuomet sėkmingai juo galėsite naudotis ne vieną sezoną. Tad kiekvienam dviračio savininkui pravartu susipažinti su taisyklėmis, padėsiančiomis pasirūpinti tinkama šios transporto priemonės priežiūra.

1. Nuolat rūpinkitės jo švara. Nors tai atrodo savaime suprantama, toli gražu ne kiekvienas po kelionės kruopščiai nuvalo ant dviračio susikaupusius nešvarumus. Tačiau tikrai vertėtų išsiugdyti tokį įprotį – purve esančios medžiagos gali pakenkti dviračio detalėms, todėl tikėtina, jog jos kur kas greičiau nusidėvės. Tad verčiau nelaukti, kol nešvarumai įsisenės ir kaip įmanoma greičiau visus juos pašalinti.

2. Laikykite jį sausoje vietoje. Tai ypač svarbu tuo atveju, jei keliavote per balas ar lietui lyjant – ant grandinės ar kitų dalių susikaupęs vanduo paskatins rūdžių atsiradimą. Žinoma, nauja grandinė nėra itin didelė investicija, tačiau jei ji nutrūks ilgesnės kelionės metu, turėsite daugiau keblumų. Būtent dėl to drėgmės apsauga yra itin svarbus aspektas, užtikrinantis ne tik dviračio ilgaamžiškumą, bet ir Jūsų saugumą.

3. Tikrinkite padangas. Prieš kiekvieną kelionę turėtumėte ne tik patikrinti padangų slėgį, bet ir įsitikinti, ar jos neturi didesnių defektų – juk kartais nedidelių įpjovų, stiklo šukių ar kitų įtrūkimų galima ir nepastebėti. Tai viena svarbiausių dviračio detalių, tad pamačius nepataisomus pokyčius, vertėtų atidėti kelionę ir įsigyti naujus gaminius – dviračiams skirtos kameros ir padangos internetu parduodamos Pigu.lt el. parduotuvėje.

4. Neignoruokite pašalinių garsų. Kiekvienas netikėtas garsas ar girgždesys dažniausiai byloja apie pirmines problemas – kuo ilgiau vengsite ieškoti priežasčių, tuo pasekmės gali būti rimtesnės. Tad išgirdę pašalinį garsą, stenkitės kaip įmanoma greičiau diagnozuoti problemą – tuomet kelionės bus kur kas saugesnės ir pavyks išvengti didesnių (o taip – ir brangesnių) gedimų.

5. Prieš ilgesnę kelionę atlikite detalesnę apžiūrą. Jei ketinate numinti ne vieną dešimtį kilometrų, turite būti tikri, jog dviratis tikrai Jūsų nepaves, todėl reikėtų patikrinti ne tik padangas, bet ir kitas jo detales: stabdžius, pavaras, grandinę, vairą ir t.t. Paprasčiausia tokiu atveju atlikti bandomąjį važiavimą – tuomet įsitikinsite, jog visos detalės veikia nepriekaištingai. Tokiais atvejais taip pat vertėtų pasiruošti galimiems nesklandumams ir drauge su savimi pasiimti svarbiausius dviračių priedus, tokius kaip pompa, raktų bei įrankių rinkiniai.

6. Išsirinkite Jūsų poreikius atitinkantį dviratį. Nors dažniausiai rinkdamiesi šią transporto priemonę ieškome, kur dviračiai pigiau parduodami, kur kas svarbiau atkreipti dėmesį į savo važinėjimo įpročius – jei  pasirinksite jį pagal paskirtį, tikėtina, kad tokiu dviračiu naudositės ilgiau. Pavyzdžiui, jei mėgstate sudėtingesnes trasas, tam labiau tiks storas padangas turintys kalnų dviračiai, o jeigu save laikote miesto žmogumi, patogiau jausitės ant miesto dviračio. Pasirinkimų yra ir daugiau, tad būtinai užduokite sau klausimą – kur dažniausiai teks važinėti?

Visi šie patarimai pravers tiek profesionalams, tiek pradedantiesiems – paskyrę šiek tiek laiko dviračio priežiūrai, išvengsite rimtesnių remonto darbų ir galėsite mėgautis smagiomis bei saugiomis kelionėmis.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus