visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

6 originalūs būdai, kaip žaisti su LEGO

6 originalūs būdai, kaip žaisti su LEGO 6 originalūs būdai, kaip žaisti su LEGO

Pigu, UAB

pigu.lt

Jau daugybę metų LEGO žaislai nepraranda susidomėjimo tiek vaikų, tiek suaugusiųjų tarpe, o nuolat tobulinamas jų dizainas ir šiuolaikinės technologijos kūrėjams leidžia nuolat pasiūlyti vis įdomesnių konstruktorių ir kaladėlių. Visgi, ne paslaptis, jog bet kurie žaislai vaikams gali greitai pabosti, tad norėdami to išvengti su LEGO rinkiniais, turėtumėte išbandyti originalius sprendimus, kaip paįvairinti mažųjų žaidimus.

1. Pakeiskite žaidimo vietą. Kartais užtenka tiesiog pakeisti kambarį, kuriame vyksta žaidimas ir LEGO žaislai įgauna visiškai kitokį atspalvį – kadangi scenarijų dažniausiai padiktuoja vaikus supanti aplinka, mažiesiems tuomet kyla kur kas daugiau naujų idėjų. Itin daug skirtingų vietų galima išbandyti šiltuoju sezonu – mėgstamiausi vaikų žaislai aukštoje žolėje ar ant asfalto galės atlikti ne vieną įdomią misiją!

2. Patys įsitraukite į žaidimą. Ne paslaptis, jog kartais žaislai vaikams pabosta dėl to, jog jiems nebeįdomu žaisti vieniems, tad jeigu nėra galimybės į šiuos užsiėmimus įtraukti bendraamžių, bent kartais žaidimų partneriu turėtumėte tapti Jūs. Paprašykite mažųjų supažindinti Jus su kaladėlėmis, rungtyniaukite ir netgi nebijokite laimėti – tai gali tapti puikia paskata vaikučiams vieniems pasistengti greičiau ar įdomiau sudėlioti LEGO konstruktorių. Kitaip tariant – prisijungdami jiems tiesiog sugrąžinsite įkvėpimą ir susidomėjimą.

3. Sujunkite skirtingus rinkinius. LEGO žaislai dažniausiai vertinami dėl kūrybiškumo skatinimo ir galimybės lengvai sujungti kelis skirtingus konstruktorius, tad jeigu matote, kad vaikutis ima nuobodžiauti, užbėkite įvykiams už akių ir pradžiuginkite jį dar vienu nauju rinkiniu. Nauji personažai lengvai įsilies į senąją aplinką ir išlaisvins mažylių kūrybiškumą, tad ilgą laikotarpį nebereikės galvoti, kaip paįvairinti jų žaidimus. Platų LEGO ir kitų žaislų pasirinkimą rasite Pigu.lt internetinėje parduotuvėje.

4. Sugalvokite iššūkių. Šiuo atveju taip pat prireiks Jūsų įsitraukimo – paprašykite mažųjų sukonstruoti netikėtą (tačiau įveikiamą) statinį, kuriam prireiks tiek laiko, tiek kūrybiškumo. Galite paruošti ir korteles su skirtingomis užduotimis – jei sugalvosite, kaip įvertinti ir apdovanoti vaikutį už jo pastangas, toks žaidimas taps dar labiau įdomus ir įtraukiantis!

5. Spėliokite. Užriškite vaikui akis ir duodami skirtingas LEGO figūrėles, paprašykite jo atspėti, ką laiko savo rankose. Kad būtų įdomiau, prie žaidimo prijunkite ir Jūs – nors gali pasirodyti, kad tai labai lengva užduotis, pamėginus ją atlikti, netrukus pakeisite savo nuomonę. Tačiau galite būti tikri – gerų emocijų netruks nei Jums, nei mažiesiems!

6. Sukurkite netikėtus scenarijus. Kūrybingi vaikai dažniausiai net ir turėdami vieną LEGO rinkinį gali sugalvoti daugybę skirtingų scenarijų ir personažų charakterių, tačiau jei naujų idėjų jiems šiek tiek pritrūko, savo sugebėjimus teks parodyti ir Jums. Pasiūlykite imituoti filmo ar netgi Jūsų gyvenimo scenarijų, padėkite sugalvokite įtraukiančių situacijų ir netrukus puikiai pažįstami žaislai vaikams taps tarsi nauji.

LEGO konstruktorių panaudojimo galimybės iš tiesų neribotos, tad šiek tiek pasistengę, galėsite ilgą laikotarpį išlaikyti mažųjų susidomėjimą. O jei naujų idėjų vis dėl to pritrūks, tokią situaciją visuomet išgelbės naujas LEGO rinkinys, kurį galima išrinkti tiek pagal mažųjų amžių ar lytį, tiek pagal jų pomėgius – šiuo atveju pasirinkimas ypatingai platus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus