visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

5 nestandartinių paminklų rūšys

5 nestandartinių paminklų rūšys 5 nestandartinių paminklų rūšys

Kasmet vis labiau populiarėja nestandartinių ir originalių formų bei konfigūracijų antkapiai ir paminklai kapams.

Augant konkurencijai paminklų gaminimo srityje, vis daugiau gamintojų nori išsiskirti iš konkurentų bei siūlo originalius paminklus ar antkapius. Kapų tvarkymo įmonės https://www.tylikalva.lt dažniausias nestandartinių bei originalių paminklų rūšis.

Figūriniai paminklai. Figūriniai paminklai – tai memorialinių gaminių, pagamintų pagal užsakymą, modeliai. Dažniausiai figūriniai paminklai yra gaminami iš marmuro, nes ši medžiaga yra lanksti bei elastinga, tačiau gali būti gaminami ir iš granito bei gabro. Atsižvelgiant į didelę konkurenciją laidojimo paslaugų rinkoje, gamintojai siūlo produktus naudodami geriausią įrangą. Tai leidžia maksimaliai užtikrinti figūrinių paminklų ilgaamžiškumą. Skulptūrų ir memorialinių kompleksų meninės savybės labai svarbios užsakovams, todėl granito ir gabro paminklai yra meniški bei aukštos kokybės. Jie atsparūs stipriai saulei, gausiam vėjui, lietui, šaltam orui bei mechaniniams veiksniams.

Granito paminklai su raižytomis dekoracijomis yra aukštos kokybės. Vykdydami klientų užsakymus, meistrai aiškiai stengiasi atitikti užsakovo rekomendacijas. Su jūsų sutikimu figūriniai paminklai ant kapo gali būti pagaminti angelo formos, naudojant raižytas gėles.  Taip pat gali būti pagaminti širdies, kryžiaus bei žvakės formų paminklai ar antkapiai.

Figūriniai paminklai iš granito yra nestandartinės tiesios formos. Paprastai vertikalūs figūriniai paminklai yra išraižyti iš trijų pusių, priešingai nei klasikiniai stačiakampiai vertikalūs paminklai, kurie yra išraižyti tik iš vienos pusės, paprastai iš viršaus, o šonai paliekami plokšti. Figūriniai paminklai neturi griežtų bei tiesių linijų ir tai suteikia jiems rafinuotumo ir originalumo.

Angelo formos paminklai. Nestandartiniai bei originalieji paminklai gali būti įvairių formų, pavyzdžiui, angelo. Angelo formos paminklai ir antkapiai dažniausiai gaminami iš marmuro ar granito. Tokie paminklai ir antkapiai yra gaminami keliais būdais: pirmasis yra optimaliausias ir pigiausias, tai yra paminklo atvaizdo graviravimas, o antrasis  metodas yra sudėtingesnis, todėl, kad angelas yra formuojamas iš akmens ir šis metodas priklauso vidutinei kainų grupei. Trečiasis variantas yra pats sudėtingiausias ir brangiausias, nes tai yra pilnavertė angelo skulptūra gaminama keliais etapais: molio skulptūros formavimas, modelio formavimas iš gipso bei vėliau nereikalingos masės pašalinimas.

Gulbės formos paminklai. Pastaruosius trejus ketverius metus labai populiarūs gulbės formos paminklai ir antkapiai. Jie dažniausiai statomi moterims ir merginoms, bet taip pat gali būti statomi ir vyrams.

Įvairiais laikais ir įvairiose kultūrose gulbė yra laikoma švaros, grožio bei išminties simboliu. Taip pat gulbė simbolizuoja sielą, keliaujančią per dangų po žmogaus mirties.

Širdies formos paminklai. Širdis yra gyvenimo ir meilės simbolis. Įskilusi širdis simbolizuoja gyvenimo pabaigą. Statydami viengubus širdies formos paminklus išreiškiate savo meilę išėjusiam asmeniui. Dvigubi širdies formos paminklai yra skirti poroms: vyrui ir žmonai, vaikinui ir merginai, motinai ir vaikui. Dvigubi paminklai žmonėms, kurie nesusiję meilės ryšiais, yra statomi atskirai.

Rožės formos paminklai. Rožė – biblinė Švenčiausios Mergelės gėlė, kuri simbolizuoja sielos švarą ir meilę. Taip pat rožė yra gėlių karalienė, simbolizuojanti dėkingumą. Paminklai su raižytomis rožėmis priklauso elitiniams paminklų modeliams.

Taigi neįprasta paminklo ar antkapio forma leis atskirti kapą nuo panašių kapaviečių. Užsakydami nestandartinės formos paminklą galite pabrėžti mirusiojo asmenybės unikalumą bei parodyti žmogaus talentą. Pagrindinis nestandartinių paminklų bruožas yra medžiaga, nes paprastai gamybos procese naudojami gana brangūs akmenys, turintys neįprastą spalvą ir modelius.



Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus