visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

4 būdai, kaip panaudoti džiovintus vaisius

4 būdai, kaip panaudoti džiovintus vaisius 4 būdai, kaip panaudoti džiovintus vaisius

Tvarkydami virtuvės spinteles neretai randame tokių produktų, kurie ten tūnojo per ilgai. Gaila, bet jų nesunaudojus per reikiamą laiką tenka juos išmesti. Džiovinti vaisiai – produktas, kurį dažnai nusiperkame vienam konkrečiam gaminiui ir po to visai pamirštame. Būtent dėl to vertėtų pagalvoti apie daugiau būdų, kaip juos panaudoti ir išvengti maisto švaistymo.

Tai – pamirštas užkandis

Dauguma mūsų vis galvoja kaip savo mitybą paversti pilnavertiška bei sveika, tačiau išalkus neretai pačiumpa pirmą pasitaikiusį užkandį. Džiovinti vaisiai gali būti puiki saldumynų alternatyva. Žinoma, tai jokiu būdu nėra pats sveikiausias pasirinkimas, nes šis užkandis pasižymi kaloringumu bei aukštu cukraus kiekiu. Visgi, moderuojant suvalgomą džiovintų vaisių kiekį iš tiesų pasisavinsite nemažai skaidulinių medžiagų bei antioksidantų. Dalimis šį produktą maišant su riešutais gausite tikrą „studentišką“ mišinį, kurį su savimi galite pasiimti tiek į darbą, tiek įdėti vaikams į priešpiečių dėžutę. Be to, turite laisvę fantazuoti ir kiekvieną kartą daryti naujus darinius.

Dera prie daugumos pusryčių variantų

Jei pastebėjote, kad Jūsų rytais valgomi patiekalai nusibodo ir pasidarė blankūs, laikas ieškoti naujo įkvėpimo receptams. Skubantiems rekomenduojame prisiminti tokį maistą, kurį lengva planuoti, o ir sunaudoti džiovintus vaisius bus paprasta. Vienas iš didžiausių pusryčių hitų – granola, kurią pagardinti galite pačiais įvairiausiais ingredientais, tarp kurių gali būti ir mėgstami džiovinti vaisiai. Tik nepamirškite, kad šie turi būti įmaišyti jau po kepimo proceso! Nemaža dalis žmonių, kurie sportuoja ar šiaip domisi sveika mityba, džiaugiasi atradę energijos batonėlius bei rutuliukus, kurių pagrindą sudaro mėgstami džiovinti vaisiai. Dauguma šių saldžių užkandžių tikrai nepasižymi komplikuotais gamybos būdais, yra skanūs ir ilgam pasotina.

Puikus ingredientas salotoms

Niekam ne paslaptis, jog vienas produktas gali kardinaliai pakeisti visą patiekalo rezultatą. Salotos – vienas iš pavyzdžių. Tikėtina, kad nesuklysite į gaivias ir traškias salotas įmaišę mėgstamų džiovintų vaisių. Skirtingų tekstūrų ir skonių žaismas maloniai nustebina, tik svarbiausia yra apgalvoti savo pasirinkimus. Morkų salotoms tinka beveik visi džiovinti vaisiai, tik turbūt logiška, kad vertėtų vengti egzotinių. Džiovintos spanguolės labai tinka prie brokolio ar net obuolio kaip ingrediento.

Sveikų kepinių pagrindas

Jei turite maisto smulkintuvą, turbūt mėgstate eksperimentuoti virtuvėje. Juk tai nepamainomas įrankis, mėgstantiems įvairius sveikesnius desertus. Alternatyvų įvairiems „nuodėmingiems“ pyragams ieškantys neretai susiduria su receptais, kurių pagrindą sudaro džiovinti vaisiai. Datulės – labai populiarus pasirinkimas, nes jas sutrinus ir sumaišius su bet kokiais kitais ingredientais galite gauti tiek tvirtą pyrago pagrindą, tiek šiaip natūraliai saldesnį gaminį. Taip pat džiovintus vaisius pamirštame, kai kepame įvairius keksus ir mafinus - tikrai galite surasti puikių derinių. Žinoma, nereikia persistengti ir dėti ingredientą tik iš reikalo.

Džiovinti vaisiai puikiai tinka ir kaip užkandis, todėl pakeiskite savo nusistovėjusius įpročius sveikais! Tai padaryti galite apsipirkinėjant internetinėje svetainėje NoSugar. Čia rasite įvairius egzotinius vaisius,kurie neturi pridėtinio cukraus bei yra džiovinami pritaikant naujas technologijas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus