visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Valtis neskęsta, kai yra vandenyje, ji skęsta kai vanduo yra joje – knygų serijos KORTAGAI autorius

Valtis neskęsta, kai yra vandenyje, ji skęsta kai vanduo yra joje – knygų serijos KORTAGAI autorius Valtis neskęsta, kai yra vandenyje, ji skęsta kai vanduo yra joje – knygų serijos KORTAGAI autorius

Vertinga dovana, paliksianti neišdildomą įspūdį Jūsų vaikams

Kažkada abejojau kokią galią turi žodis. Laikui bėgant supratau, jog tai pats galingiausias dalykas pasaulyje. Nagi – ar niekam nebuvo taip, kad imi ir išrėži viską ką galvoji… Šūdžius suknistas neraliuotas ir panašiai… o po to arba būna ramu ramu ant dūšios… Arba atvirkščiai, gailiesi pusę gyvenimo ir jautiesi prišikęs kažkam ant galvos... Nėra ką slėpt – man taip buvo. Ir ne kartą. Nesididžiuoju. Bet galbūt taip turėjo nutikti, kad suvokti žodžio prasmę?

Bet buvo ir kitokių situacijų – kai žodis paskatino kitą žmogų kažko siekti, kai paprastas klausimas senam pažįstamam – privertė jį susimąstyti, kur link jis eina (klausimas buvo: o ką tu norėtum veikti po 5-ių metų?) Ir tas žmogus praėjus metams sukūrė šeimą, metė darbą ir pradėjo savo verslą, užsiima motyvacinėmis veiklomis, vykdo labdaros projektus ir padeda kitiems! Jis, ko gero, seniai mane praaugo ir aš pats iš jo dabar kai ko mokinuosi, tačiau viskas prasidėjo nuo paprastų kelių žodžių!

Daugelyje žodžių yra gili prasmė, kuri priverčia susimąstyti, kai ką paskatina veikti, padrąsina. O kartais žodis būna tik šiaip banalus laiko praleidimas, ko taip pat kartais reikia. Žodis gali būti beveik viskuo – išsigelbėjimu, patarimu, ginklu, atpildu, kerštu, juoku, draugu, pykčiu ir t.t. Na, na – tuoj pasakys koks skaitytojas – pavyzdžiui, maistu žodis negali būti? Pagalvokim logiškai: jei gerai kalbėsi – tai tave gali pradėti vertinti, t. y. tave gali už tai paaukštinti pareigose, pakelti algą, arba pats tampi mokytoju, vedi seminarus, rašai naudingas istorijas, receptus ir t.t. Bet kokį pardavėją žodžiai peni. Taigi logiška pasekmė, jog už tai imsi gauti atpildą. Peršasi išvada, jog žodis gali būti ir maistu.

Tad atsakingiau išleiskime piktus žodžius į pasaulį, o vertingais žodžiais dalinkitės drąsiai, garsiai, vertinkime protingus posakius ir mokykimės tų žodžių daugiau. Net ir Šventasis raštas byloja – „Pradžioje buvo žodis…“.

Labai mėgstu visokiausius posakius, nes dauguma jų tinka vienai ar kitai gyvenimo situacijai pamatyti kitu kampu. Todėl ir vėl dalinuosi man patikusiu.

O ką Jūs šiandien pasakėte aplinkiniams?

Įveikiamų iššūkių visiems linkiu šiandien!

Norit pabaigai labai gero kasdienio klausimo? Aišku, kad norit! Gerai, pasidalinsiu su nuostabiais savo gerbėjais vienu itin vertingu, naudingu ir labai labai paprastu būdu, kaip pakelti nuotaiką sau, pašnekovui ir pokalbį pakreipti pozityvia kryptimi. Susitikę pažįstamą vietoje „labas“, „sveikas“ ar panašiai, paklauskite jo: „Na papasakok, kaip tu gerai gyveni?” Pamatysite – jūs patys besakydami šiuos žodžius greičiausiai jau šypsositės, bet pašnekovo reakcijos nepasakosiu – Jūs tiesiog turite tai patirti patys.

Išbandykit. Smagu ir naudinga.

O gal Jūsų kaimynas sėdi surūgęs – pasidalink šiuo tekstu. Jam padės, o ir Tu gerai jausies!

 

Knygų serija Kortagai

Kortagai - lietuviškos nuotykių knygos vaikams, lavinančios mąstymą, skatinančios savarankiškumą ir padedančios tėvams ugdyti vaikus. Sėkmės skaitant ir mėgaujantis!

Linas Kėvelaitis

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus