visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Svirties įvorės – kokią funkciją jos atlieka automobilyje?

Svirties įvorės – kokią funkciją jos atlieka automobilyje? Svirties įvorės – kokią funkciją jos atlieka automobilyje?

Svirties įvorė leidžia automobiliui važiuoti lygiau ir švelniau per kelio nelygumus. Aukštos kokybės įvorės leidžia lengviau valdyti automobilį vairuojant, o tai didelę reikšmę įgija, jei važiuojama dideliu greičiu.

Įvorės būna automobilio pakaboje. Jos sugeria pakabos judesius, kurie atsiranda, kai važiuojama nelygiu keliu, bei suteikia pakabos elementams galimybę judėti ir reaguoti į kelyje pasitaikančius nelygumus. Dažniausiai svirties įvorė yra montuojama tarp šakės ir rato.

Pastebėti, kad įvorė sugedo galima, jei važiuojant per duobę girdisi stiprus bildesys. Taip pat, jei greičiau važiuojant, automobilis yra sunkiai valdomas. Kai automobilis nestabilus ir mėtosi kelyje, didelė tikimybė, kad suplyšo ar įplyšo įvorės priekinėse pakabos detalėse, apatinėse šakėse. Besikeičiant atstumui tarp rato ir šakės, automobilis tampa nestabilus ir jį tampa sunku valdyti. Stiprus įvorių susidėvėjimas įtakoja ir kitų pakabos detalių gedimą.

Svirties įvorės

Svirties įvorių keitimas

Todėl nenorint, kad automobilio remontas taptų ypač brangiu, kai reikės keisti ne tik įvores, bet ir kitas pakabos dalis, reikia laiku pakeisti susidėvėjusias svirties įvores.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus