visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Stumdomi (slankiojantys) kiemo vartai - patogūs naudoti, užimantys mažai vietos, praktiški ir suteikiantys maksimalų komfortą

 Stumdomi (slankiojantys) kiemo vartai -  patogūs naudoti, užimantys mažai vietos, praktiški ir suteikiantys maksimalų komfortą Stumdomi (slankiojantys) kiemo vartai - patogūs naudoti, užimantys mažai vietos, praktiški ir suteikiantys maksimalų komfortą

Stumdomi (slankiojantys) gembiniai metaliniai kiemo vartai yra itin populiarūs dėl savo patogumo ir praktiškumo. Vartai puikiai tinka visų gyvenamųjų, negyvenamųjų ir pramoninių objektų teritorijose, įrengiami vidinėje arba išorinėje kiemo pusėje. Jie atidaromi į šoną, išilgai tvoros, todėl užima mažai vietos ir netrukdo įvažiuoti į teritoriją arba išvažiuoti iš jos. Slankiojantys vartai labai patogūs žiemą, norint juos atidaryti nereikia valyti sniego. Vartų konstrukcija yra apsaugota nuo deformacijos bet kokiomis oro sąlygomis.

Vartų įrengimui reikalingas plotas

Norint įrengti slankiojančius vartus reikia žinoti, kad vartai susideda iš dviejų dalių. Pagrindinė vartų dalis yra lygi pravažiavimo pločiui. Vartų atsvara yra apytiksliai lygi 45% vartų pravažiavimo pločio. Pavyzdžiui, jei vartų pravažiavimo plotis yra 3 metrai, tai bendras vartų ilgis su atsvara bus apie 4,5 m. Šis atstumas reikalingas tam, kad vartai galėtų netrukdomai atsidaryti į bet kurį šoną.

Stulpų ir pamato betonavimas

Gali būti naudojami du ar trys metaliniai keturkampiai stulpai, neplonesni nei 3 mm storio sienele ir nemažesni kaip 60 x 60 skersmens. Dažnai naudojami ir betoniniai stulpai, dengti klinkeriu ar kitomis dekoratyvinėmis medžiagomis, atsižvelgiant į bendrą aplinką ar tvoros dizainą. Pirmi du stulpai betonuojami atstumu lygiu pasirinktam pravažiavimo pločiui, trečiasis – vartų pamato priekyje priešais galinį stulpą. Trečiasis stulpas reikalingas tik tais atvejais, kai vartų apdaila to reikalauja.

Teisingas vartų pamatas turėtų būti vientisas betono luitas, kurio stiprumo klasė ne žemesnė nei C12/15. Pamato ilgis kiek didesnis už vartų atsvaros ilgį, plotis gali svyruoti priklausomai nuo vartų ilgio ir gali būti nuo 1,2 iki 3,0 m, gylis ne mažiau nei 1,20 m.

Elektros laidų išvedžiojimas

Betonuojant stulpus ir vartų pamatą labai svarbu tinkamai išvedžioti arba paruošti vietą elektros laidams, kad vėliau nekiltų sunkumų ar neatsirastų papildomų darbų jungiant vartų pavarą. Kokius laidus reikia vesti, priklauso nuo gamintojo. Svarbu žinoti, kad norint sumontuoti apsaugos daviklius būtina vieną elektros kabelį nuvesti per važiuojamąją dalį į kitoje pusėje esantį stulpą.

Vartų užpildas ir dekoratyviniai elementai

Vartų užpildas yra tai, kuo vartų rėmas yra užpildomas. Tai gali būti medinės vertikaliai ar horizontaliai išdėstytos lentos, standus ar minkštas vielos tinklas, metaliniai kvadratiniai ar apvalūs strypai su kalviškais puošybos elementais ir t. t. Svarbu, kad derėtų prie Jūsų sukurtos aplinkos ir pastato apdailos.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus