visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Šilauogių tręšimas MIVENA kontroliuojamo išsiskyrimo trąšomis

Šilauogių tręšimas MIVENA kontroliuojamo išsiskyrimo trąšomis Šilauogių tręšimas MIVENA kontroliuojamo išsiskyrimo trąšomis

Modernus ūkis

www.modernusukis.lt

Šilauogė – skurdžiose vietovėse augantis ir nedaug maistinių medžiagų reikalaujantis augalas. Dažniausiai šilauogės yra sodinamos į rūgščiausią durpę (Ph 3,2-4,2), nes šarminėje dirvoje blogai auga, nedera. Rūgščiose durpėse maistinių medžiagų yra labai mažai, tad būtinai reikalingas tręšimas.

Profesionalūs šilauogių augintojų rekomenduojamos „Mivena“ trąšos yra populiariausios Olandijos uogininkų tarpe. Virš 80% Olandijos uogų augintojų naudoja „Mivena“ kompanijos trąšas.


Field-Cote CRF 20+5+20+2MgO+mikro elementai - trąšos šilauogėms, augančioms atvirame grunte

Field- CRCote CRF 20+5+20+2MgO+mikro elementai (6 mėn. veikimo) - tai kontroliuojamo išsiskyrimo/tirpimo trąšos (CRF), skirtos šilauogių, auginamų lauke, atvirame grunte tręšimui. Field-CoteF - tai pagrindinės trąšos (azotas, fosforas, kalis, magnis + mikroelementai) padengtos/apvilktos, specialia Resin medžiaga. Dėl savalaikio medžiagų išsiskyrimo/tirpimo, augalai azotą, fosforą, kalį, magnį, kalcį ir mikroelementus pasisavina daug geriau, o augalams per visą vegetacijos periodą netrūksta maisto medžiagų.

Tręšiant Field-Cote CRF 20+5+20+2MgO+mikro elementai 6 mėnesių veikimo trąšomis (45 gr augalui), trąšos išbarstomos aplink šilauogę 10-50 cm spinduliu, kad nesiliestų su kamienu. Išbarsčius rekomenduojama užmulčiuoti spygliuočių pjuvenomis ar žievėmis.

Dalis azoto, fosforo, kalio tirpsta iškart patręšus, taip vegetacijos pradžioje pamaitindamos augalus. Likusi mineralų ir mikroelementų dalis yra padengta ir tolygiai išsiskiria jūsų pasirinktu laiku (4, 6, 8 mėnesiai). Taip medžiagos įsisavinamos efektyviausiai, kai augalams labiausiai to reikia - šilauogės tolygiai maitinami visą vegetacijos periodą. Esant šaltai ar sausai dirvai, medžiagos iš granulių neišsiskirinėja.

Field-Cote CRF trąšos gaminamos įvairaus išsiskyrimo/tirpumo laiko: 4 mėn, 6 mėn, 8 mėn.

Įvairiose šalyse, naudojant „Mivena“ Field-Cote trąšas ir lyginant su įprastu tręšimu, šilauogių derliaus rezultatai akivaizdžiai padidėja.

Šilauogių tręšimas

Granusol WSF 11+6+18+2MgO+mikro elementai – tręšimui per laistymo sistemą, purškiant per šilauogių lapus:

Granusol WSF 11+6+18+2MgO+micro - tai 100% vandenyje tirpios, kristalinės trąšos ir mikroelementai. Mikro elementai yra trijose chelatinėse formose (EDTA, DTPA, EDDTA) o tai leidžia augalams, juos pasisavinti, esant bet kuriam metų laikui ir bet kuriam Ph lygiui. Be pagrindinių medžiagų ir mikro elementų, esantis vitaminų paketas (MV10) stimuliuoja augalų šaknis, geresniam maisto medžiagų įsisavinimui.

Purškiant per lapus, „Mivena“ Granusol WSF 11+6+18+2MgO+micro trąšomis rekomenduojama tręšti 1 kartą per savaitę, pradėjus augti lapams po 6 kg/400 l vandens/hektarui (150 gr /10 l vandens)

Likus 6 savaitėms iki derliaus, trąšas purkšti kas 5 dienas po 6 kg/400 l vandens/hektarui (150 gr/10 l vandens)

Granusol WSF 11+6+18+2Mg+micro sudėtyje (skirtingai nuo kitų trąšų gamintojų) nėra nitratinio azoto, kuris kaupiasi šilauogių uogose !!!

Siūlomos įvairios „Mivena“ trąšų formulės, visoms augalų rūšims.

Šilauogių tręšimas

Horti-Cote plus 16+6+11+2mg+mikro elementai 6 mėnesių veikimo - šilauogių tręšimui, jas auginant vazonuose, substratuose

Auginant šilauoges vazonuose, jas rekomenduojama tręšti Horti-Cote plus 16+6+11+2mg+mikro elementai 6 mėnesių veikimo (3 gr / 1 l substrato). Tai 100 proc. padengtos, kontroliuojamo išsiskyrimo olandų kompanijos „Mivena“ trąšos, specialiai sukurtos augalų tręšimui išbarstant jas ant substrato. Šių trąšų Resin apvalkalas yra specialiai sukurtas, kad priliptų prie substrato paviršiaus ir nenubyrėtų pavertus vazoną. Trąšos stabiliai tolygiai išsiskirs visą pasirinktą laiką (4, 6, 8 mėnesiai). Visą vegetacijos periodą, nebus nei trąšų pertekliaus, nei trūkumo.
Šilauogių tręšimas

Visada geriau rinktis aukščiausios kokybės, dažnai brangesnes trąšas, nes ir derliai atitinkamai būna gausesni, uogos geresnės kokybės ir galutiniame rezultate pelnas iš šilauogių auginimo verslo būna didesnis. Dėl to Olandijos, Belgijos, Vokietijos, Skandinavijos augintojai, auginantys šiltnamiuose, renkasi „Mivena“ kompanijos kontroliuojami išsiskyrimo trąšas.

Šilauogių tręšimas

„Mivena“ specialistai mielai Jums sudarys tręšimo planus, naudodamiesi daugiamete Olandijos augintojų patirtimi.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus