visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Šiauliuose SMAUGLIO graplingo imtynininkų triumfas

Šiauliuose SMAUGLIO graplingo imtynininkų triumfas Šiauliuose SMAUGLIO graplingo imtynininkų triumfas

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Pirmą kartą istorijoje surengtame atvirajame Šiaulių miesto graplingo čempionate triumfavo favoritai sostinės „Smauglio“ atstovai. Pastarieji suaugusiųjų grupėje laimėjo net keturias pirmas vietas iš šešių.

Savo svorio kategorijose čempionais tapo: Konstantinas Mokšinas, Laimonas Stančikas, Jaroslavas Turkievičius, Kasparas Strazdas bei Šakių „Ošimo“ auklėtinis Modestas Merkevčius ir „A-Force/Otso gym“ besitreniruojantis Renatas Buškus.

„Jei atvirai, tai laimėjo tie, iš kurių ir tikėjausi. Labai didelių staigmenų nebuvo nei apskritai, nei kalbant apie šiauliečius. Aišku, norėjosi, kad kai kas pasirodytų geriau, bet situacija tokia, kad yra kur tobulėti”, – apie prabėgusį turnyrą kalbėjo treneris ir pagrindinis organizatorius Mantas Vaidelauskas.

Mantai, kaip taip nutiko, kad toks miestas kaip Šiauliai iki šiol graplingo žemėlapyje buvo nematomas ir tik dabar pirmasis blynas.

Minčių buvo jau seniai, bet niekaip neprisiruošdavome. Šiemet pasakėme, kad nebėra ko atidėlioti – darome ir taškas. Kai nebeturi galimybės atsitraukti, tiesiog darai ir padarai. Visiems dalykams reikalas turi pribręsti. Taip ir su graplingu. Atėjo laikas, kai supratome, kad reikia, jog kuo daugiau šiauliečių pamatytų, kas tai per imtynės. Sakyčiau, kad žmonės nenusivylė.

Daug sunkumų sukėlė organizaciniai klausimai?

Iš pradžių galvojome, kad bus labai lengva, tačiau kai artėjo pats turnyras, tai galvos skausmo tikrai netrūko. Atrodė, kad nėra nei to, nei ano. O reikėjo ir rėmėjų surasti, ir transportą, ir didžėjų, ir maitinimą, ir panašiai.

Žiūrint po fakto, blynas neprisvilo?

Sakyčiau, kad ne. Esu viskuo patenkintas. Džiaugiuosi, kad niekas nepatyrė rimtesnių traumų, o pats turnyras praėjo sklandžiai. Nors dalyvių netrūko, bet galvoju, kad jei ne geri orai ir jaunimo pasiruošimas egzaminams, situacija būtų dar geresnė.

Jau galvojate apie kitus metus?

Taip. Manau, kad kitąmet turnyras Šiauliuose bus kiek anksčiau. Tiesa, ir šiemet buvo kalbų dėl turnyro balandį, bet gavosi taip, kad dėl turnyro Latvijoje, nukėlėme į gegužę.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus