visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Sėdmaišių FUNKY BEANS istorija – kaip savomis rankomis susikurti verslą?

Sėdmaišių FUNKY BEANS istorija – kaip savomis rankomis susikurti verslą? Sėdmaišių FUNKY BEANS istorija – kaip savomis rankomis susikurti verslą?

Minkšti projektai, MB

Įmonės „Minkšti projektai“, kuri užsiima sėdmaišių „Funky Beans“ gamyba, istorija prasidėjo nuo įmonės įkūrėjo Audriaus Jakimavičiaus bandymo atrasti sau tinkamą sėdmaišį. Tada paaiškėjo, kad Lietuvoje sėdmaišių pardavimo rinka nėra labai išplėtota – nieko išskirtinio ir originalaus rasti nepavyko. Nors užsienio gamintojai siūlė didesnę įvairovę, tačiau jų sėdmaišių kainos buvo labai aukštos, be to, būtų kainavęs ir produkto atgabenimas į Lietuvą.

Taigi į pagalba atėjo draugės mama, kuri pažadėjo pasiūti sėdmaišį. Tad pirmiausia Audrius susirado pigiausią audinį, kurį būtų negaila sugadinti, kelis maišus polistirolo granulių ir pradėjo braižybos ir kirpimo darbus. Po daugybės bandymų pavyko pasiūti kokybišką sėdmaišį. Tada buvo panaudotas geras ir gražus audinys – rezultatas nudžiugino, nors pinigų sąnaudos buvo nemažos. Tačiau brėžiniai jau buvo parengti, patirtis įgyta, todėl kitus sėdmaišius būtų buvę sukurti paprasčiau.

Tad Audrius nusprendė plėtoti šią idėją. Tačiau tai nebuvo taip paprasta, nes audinių pasirinkimas Lietuvoje nebuvo didelis, be to, ir kainos jų buvo nemažos. Tad teko nukreipti žvilgsnį į užsienį. Tačiau kadangi audinius Audrius rinkosi tik iš nuotraukų, juos gavęs, suprato, kad šie audiniai per ploni.

Tada Audrius pradėjo rinkti informaciją apie audinių pasirinkimą Lenkijoje. Ten nuvykęs užmezgė kontaktus, su kai kuriais tiekėjais bendradarbiaujama ir dabar – iš vienų perkami audiniai lauko sėdmaišiams, iš kitų vidaus. Iš Lenkijoje nusipirktų audinių Audrius pagamino sėdmaišių, kuriuos pardavinėjo per internetinius skelbimus. Tačiau šį verslą sustabdė tai, kad nebuvo siuvėjos, kuri galėtų skirti šiam projektui savo laiką, kaip pagrindiniam užsiėmimui.

Viskas atgimė Audriui išėjus tėvystės atostogų. Tuo metu jis susipažino su žmogumi, kuris jau daugiau nei 20 metų užsiėmė drabužių siuvimu. Jis pasidalino savo patarimais, leido išbandyti sukirpimo stalą, parodė profesionalias siuvimo mašinas. Tad Audrius tokiu būdu pradėjo praktikuotis. Jis išsinuomojo dalį patalpų ir pradėjo savo veiklą. Audrius susisiekė su audinių tiekėjais, išsirinko audinius, atsivežė didesnį kiekį granulių. Tada atidarė elektroninę parduotuvę. Taip pat prasidėjo dalyvavimas mugėse, sėdmaišiai buvo parduodami keliose parduotuvėse Vilniuje, viename iš prekybos centrų buvo šių sėdmaišių ekspozicija. Visgi, dažniausiai prekyba vyko iš sandėlio, nes buvo siekiama žmones supažindinti su procesu ir parinkti jiems tinkamiausią sėdmaišį.

Dabar įmonėje dirba keturi žmonės. Kiekvienas turi savo užduotis, kartu užsiima naujų produktų kūrimu, tobulinami esami sėdmaišių modeliai.  Įmonė visada galvoja apie vartotoją – sėdmaišiai gaminami su vidiniais maišais, jeigu prireikus, tektų pakeisti granulių kiekį, užtrauktukai daromi ypač ilgi, taip patogiau sėdmaišį nuvilkti, išskalbti ar išvalyti.

Naudojami tik kokybiški audiniai. Lauko sėdmaišiams naudojamas poliesteris, kuris iš vidaus padegtas PVC danga užtikrinančia vandens nepralaidumą, be to, ją labai paprasta nuvalyti ir nuplauti. Vidaus sėdmaišiams skirtas baldinis gobelenas, kuris yra ypač tvirtas ir jį galima skalbti skalbimo mašinoje ar rankomis.  

Sėdmaišių užpildas – aukštos kokybės, nekenksmingos, sertifikuotos polistirolo granulės, kurios yra atsparios spaudimui, ypač lėtai dėvisi ir nedulka. Jų dėka sėdmaišis prisitaiko prie kūno formų bei sėdėjimo padėties, jis tampa ypač lengvas, jį lengva pernešti į kitą vietą, nesunku transportuoti.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus