visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Rato guolis – kokia jo paskirtis?

Rato guolis – kokia jo paskirtis? Rato guolis – kokia jo paskirtis?

Ratų guoliai skirti tvirtai išlaikyti ratą prie automobilio. Jie užtikrina kokybišką automobilio važiavimą, suteikiant ratui galimybę suktis su mažu pasipriešinimu. Automobilio ratų prisitvirtinimas prie automobilio yra labai svarbus, nes jie išlaiko automobilio svorį, švelnina kelio nelygumų sukeltus nemalonius, stiprus smūgius. Todėl rato guoliai čia atlieka labai svarbią funkciją.

Netinkamai sumontuoti guoliai skatina netinkamą ratų sukibimą su kelio dangą ir dėl to greičiau dėvisi padangos. Jei važinėjate prastais, nelygiais keliais, dažniau vairuojate ekstremaliomis sąlygomis, rato guoliai dėvėsis greičiau.

Išgirdus keistą ūžimo ir švilpimo garsą, galima nuspėti, kad ratų guoliai susidėvėjo. Ilgiau nepakeitus susidėvėjusio rato guolio, jis pradeda klibėti ir ratas atsilaisvina, o automobilis dėl to tampa nestabilus kelyje. Dėl rato guolių susidėvėjimo padangos dėvisi netolygiai, genda pakabos detalės, o taip pat tai įtakoja stabdžių sistemos gedimus.

Rato guolis – kokia jo paskirtis?

Rato guolių keitimas

Todėl susidėvėjusius rato guolius reikėtų nedelsiant pakeisti. Jei keičiate vieną rato guolį, vertėtų pakeisti kartu ir kitą. Prižiūrėdami rato guolius ir juos keisdami, užtikrinsite, kad pakabos detalės laikysis ilgiau, bus mažesnės kuro sąnaudos ir padangos dėvėsis tolygiai.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus