visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Pragulų profilaktika – rinkitės protingai

Pragulų profilaktika – rinkitės protingai Pragulų profilaktika – rinkitės protingai

Slaugivita, UAB

Ką mes žinome apie pragulas? Kaip išsirinkti tinkamas priemones, siekiant jų išvengti ar gydyti?

Socialinė izoliacija, kaltės jausmas ir padidėjusios sveikatos priežiūros išlaidos yra tik trys pragulų atsiradimo neigiamo poveikio pavyzdžiai. Bet gerai suplanuotas prevencinis darbas leidžia išvengti daugumos pragulų atsiradimo. Pragulos gali sukelti daug kančių, jos yra labai skausmingos ir gali smarkiai apriboti kasdienį paciento gyvenimą. Pacientai tampa priklausomi nuo kitų už pragulos gydymą atsakingų asmenų, net jei jie gyvena namuose. Pragulos taip pat gali turėti neigiamos įtakos paciento socialiniam gyvenimui, ypač jei jos šlapiuoja ar skleidžia blogą kvapą.

Pragulų gydymo išlaidos sudaro didžiausią medicinos ir sveikatos priežiūros sektorių išlaidų dalį. Taigi užkirtus kelią pragulų atsiradimui, galima išspręsti daugybę socialinių ir ekonominių problemų.  

UAB „Slaugivita“ kviečia pasinaudoti siūlomais mokymais slaugytojams ir slaugos administratoriams bei išsirinkti veiksmingas priemones.

7 faktai, ką turite žinoti apie pragulas:

1. Pragulos – tai žaizdos (opos), kurios gali atsirasti tiek senyvo amžiaus asmenims, tiek jauniems pacientams (pavyzdžiui, po operacijos);

2. Pragulos susiformuoja suprastėjus ar pažeidus vietinę kraujotaką, kai ilgą laiką praleidžiama gulint arba sėdint. Taip pat esant šlyties jėgoms po gulinčiuoju/sėdinčiuoju;

3. Prie pragulų atsiradimo prisideda prasta mityba, padidėjusi nejautra;

4. Pragulos dažniausiai atsiranda vietose, kur kaulai yra labiau iškilę: galvūgalis, pečiai, kryžkaulis, sėdmenys, kulnai ir t.t.;

5. 9 iš 10 pragulų galima išvengti;

6. Lengviau ir pigiau yra išvengti pragulų, negu jas gydyti. ES kasmet išleidžiama 20000 eurų vienam pacientui gydyti nuo pragulų;

7. Medicininiai čiužiniai (porolono bei oro) bei pozicionavimo priemonės padeda apsisaugoti nuo pragulų atsiradimo, bei yra naudojamos kaip priemonės pragulų gydymui.

Sumažinkite slaugos ir gydymo kaštus pasirinkdami aukštos kokybės pragulų profilaktikos ir gydymo čiužinius. Naudotojams – tai ne tik apsauga nuo pragulų atsiradimo, bet ir papildomas komfortas, gera savijauta, sutrumpėjęs laikas slaugos įstaigoje.

Jei reikia patarimo renkantis priemones, „Slaugivitos“ specialistai Jums patars, taip pat suteiks galimybę NEMOKAMAI išbandyti čiužinius. Rinkitės protingai!

Pragulų profilaktika – rinkitės protingai

Pragulų profilaktika – rinkitės protingai

 

 

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus