visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Plytelės vonios kambariui. Kaip išsirinkti vonios plyteles?

Plytelės vonios kambariui. Kaip išsirinkti vonios plyteles? Plytelės vonios kambariui. Kaip išsirinkti vonios plyteles?

IRIS, UAB

Plytelės vonios kambariui. Kaip išsirinkti vonios plyteles? IRIS - vienas didžiausių interjero apdailos ir statybinių medžiagų prekybos centrų, kuriantiems svajonių kambarį ir ieškantiems plytelių grindų ar sienų apdailai, siūlo aukštos kokybės, įvairių gamintojų keramikos, akmens masės, mozaikines, klinkerio plytelių kolekcijas. IRIS specialistai pataria, kaip išsirinkti tinkamiausias ir labiausiai atspindinčias Jūsų svajonių vonios interjerą plyteles.

Išsirinkti vonios plyteles yra viena iš lengviausių užduočių. Kodėl?

Pirmiausia todėl, kad vonia – patalpa, į kurią su apavu nepatenka purvas iš lauko. Dėl to, renkantis vonios plyteles, nereikia nieko žinoti apie plytelių dilumo klases ir į tai atsižvelgti. Voniai tinka bet kurios, net ir minimalaus atsparumo, plytelės. Beje, mažesnio atsparumo plytelės ir kainuoja mažiau. Žinoma, sienoms skirtų plytelių ant grindų neklijuokite, o vonios plyteles grindims saugokite: neretai jos subraižomos įrengiant santechnikos prietaisus. Kartonu užtiestos grindys ir minkštas apavas apsaugos plyteles remonto metu.

Pasirinkimą lengvina ir tai, kad plytelių gamintojai gamina ne atskiras plyteles voniai, o išbaigtas kolekcijas: prie grindų plytelių raštu ir dydžiu priderinamos sienų plytelės, prie jų - dekoratyviniai elementai ir įvairių formų ir dydžių juostelės. Pakanka peržiūrėti gamintojų kolekcijas ir išsirinkti patikusias vonios plyteles.

Dažniausiai vonioje naudojamos glazūruotos keraminės ir akmens masės plytelės. Tokios plytelės yra spalvingesnės, prie jų priderinta daugiau dekoratyvinių elementų, ypač didelė raštų įvairovė. Pasirinkus glazūruotas lygaus paviršiaus vonios plyteles, nuo jų lengviau nuvalyti užtiškusio vandens kalkių žymes: ypač aktualu dušo plytelėms ir plytelėms prie vonios praustuvo. Didesnės plytelės vizualiai praplečia kambarį, joms reikia mažiau glaistytų siūlių ir tų siūlių priežiūros. Tačiau, naudodami mažesnes vonios plyteles ir daugiau įvairių dekoratyvinių plytelių, vonios kambarį galime pasidaryti įdomesnį, žaismingesnį, išskirtinį.

Kolonoms ar kitoms lenktoms erdvėms apklijuoti naudokime mozaikines vonios plyteles.

Vandeniu aptaškytos vonios grindys pavojingos, bet slidumui sumažinti rinktis neslidžias plyteles, vargu ar verta. Labiau tam tinka specialūs vonios kilimėliai.

Be čia išsakytų pastebėjimų, jokių apribojimų renkantis vonios plyteles nėra. Rinkitės labiausiai patikusias.

Nepamirškite, kad skirtingoms plytelių rūšims klijuoti būtina parinkti tinkamus klijus.

Drėgnose patalpose siūlių glaistymui naudokite atsparų pelėsiui glaistą: Atlas Artis ir Ceresit CE 40.

Labai didelės plytelės

labai-dideles-plyteles-voniai


Didelės plytelės

dideles-plyteles-voniai

dideles-plyteles-voniai2


Vidutinio dydžio plytelės

vidutinio-dydzio-plyteles-voniai

vidutinio-dydzio-plyteles-voniai2


Mažos plytelės

mazos-plyteles-voniai

IRIS sukurs Jūsų vonios projektą NEMOKAMAI!

Negalintiems apsispręsti, kaip turėtų atrodyti svajonių vonios kambarys, pasiūlysime išskirtinę paslaugą – visuose IRIS prekybos salonuose konsultantai paruoš individualų vonios projektą ir padės išsirinkti tinkamiausią sprendimą.

Keletas 2D projektų pavyzdžių:
 

vonios-projektu-pavyzdiai
            
O IRIS prekybos salone Vilniuje, Švitrigailos g. 33, vonios kambario projektą paruošime 3D erdvėje – jausmas toks, tarsi jau stovėtumėte savo vonios kambaryje!

3d-projektas-vonios-kambariui

Laukiame Jūsų IRIS prekybos salonuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus