visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Perdanga TERIVA – genialu tai, kas paprasta

Perdanga TERIVA – genialu tai, kas paprasta Perdanga TERIVA – genialu tai, kas paprasta

PREFABETA, UAB

www.teriva.lt

Jau daug metų Europoje statybų aikštelėse naudojama ir Lietuvoje nuo 2002 m. UAB „Prefabeta“ gaminama „Teriva“ perdangos sistema pelnė mūsų šalies statytojų pripažinimą. Šiai perdangai įrengti nereikia krano ar sudėtingų klojinių sistemų. Jos elementai – lengvi, o montavimas – paprastas, todėl kiekvienas perdangą gali įsirengti savarankiškai ir sutaupyti didelę dalį įprastai tokioms konstrukcijoms montuoti skiriamų lėšų.

Perdanga TERIVA – genialu tai, kas paprasta

Nesudėtinga konstrukcija

Surenkamai gelžbetoninei „Teriva“ perdangai įrengti nereikia krano ar klojinių. Jos elementai – lengvi, montavimas – paprastas, todėl kiekvienas tokią perdangą gali įsirengti savarankiškai. Ją sudaro tam tikra tvarka išdėstytos gelžbetoninės sijos, tarp kurių dedamas užpildas – tuščiaviduriai betoniniai arba polistireninio putplasčio blokeliai (EPS blokeliai). Vėliau viskas užliejama viršutiniu betono sluoksniu. Kad pilant sunkų, šlapią betoną perdanga neįlinktų, ji paremiama keliais statramsčiais. Kartu su perdanga, viename lygyje,  įrengiamas ir namo sienas rišantis vainikas. Nors tokia perdanga yra gerokai lengvesnė nei kitos, tačiau kartu itin patvari ir patikima. Jos lengvus elementus galima paprastai ir greitai montuoti tiesiog rankomis ir sutaupyti daug lėšų – per dieną trys žmonės sugeba perdengti apie 100 m2 plotą.

Pasirinkus „Teriva“ perdangą nesunku įgyvendinti originalius architektūrinius projektus – keičiant sijų ilgį galima perdengti įvairios formos pastatus. Be to, montuojant šią perdangą, nesunku formuoti laiptų, kaminų ar ventiliacijos kanalų angas.

Perdanga TERIVA – genialu tai, kas paprasta

Sutaupo daug lėšų ir laiko

Palyginti su įprastos konstrukcijos monolitinėmis perdangomis, „Teriva“ perdangos yra žymiai pigesnės. „Teriva“ perdangoms iš viso nereikia klojinių, todėl nereikalingi ir paruošiamieji darbai – klojinių išdėstymas, ramstymas, armatūros tvirtinimas, kuriems sugaištama daug laiko ir kurie nemažai kainuoja. Perdangos „Teriva“ sijos yra tolygios visai reikalingai armatūrai, todėl statybos objektuose išvengiama bet kokių perdangos armavimo klaidų. Statybos kainą sumažina ir darbo laiką sutrumpina tai, kad perdangai „Teriva“ reikia mažesnio betono kiekio nei monolitinei, todėl betonas gali greičiau sutvirtėti ir tai leidžia greičiau tęsti kitus statybos darbus.

Perdanga TERIVA – genialu tai, kas paprasta

Iš tiesų daug lėšų statytojams sutaupo ir „Teriva“ transportavimas. Vienu metu vilkiku su puspriekabe (13,6 m) galima vežti iki 200 m² perdangos iš betoninių blokelių, o perdangos su polistireninio putplasčio blokeliais – iki 500 m2. Toks pat sunkvežimis į statybvietę sunkių gelžbetoninių plokščių atvežtų tik apie 100 m². Tai ypač svarbu tada, kai statybos vyksta toliau nuo didmiesčių.

Perdanga TERIVA – genialu tai, kas paprasta

Nepakeičiama pastatų rekonstrukcijai

Perdanga „Teriva“ naudojama statyti įvairiausios paskirties tiek individualius, tiek visuomeninius pastatus. Tokios perdangos pasirinkimas – tai ko gero vienintelis tinkamiausias sprendimas, kai reikia rekonstruoti pastatą ir neapsunkinti senų konstrukcijų. Rekonstruojant pastatą, „Teriva“ perdangos sijos įleidžiamos į sieną arba į metalinį profilį. Tam, kad įleisti sijas į sieną, sienoje kas 45 ar 60 cm, priklausomai nuo perdangos tipo, įrengiamos skylės. Statramsčiais paremiamos sijos montuojamos į padarytas angas,vėliau tarp sijų montuojami perdangos blokeliai.  Šalia sienų įrengiamas vainikas, suformuojamos skirstomosios briaunos, bei montuojamas armavimo tinklas. Darbų pabaigoje belieka užpilti ne žemesnės kaip C20/25 klasės betono sluoksnį. Be to, patogu, kai, rekonstruojant senus pastatus su esamu stogu, „Teriva“ perdangos elementus galima įnešti tiesiog pro langą ar duris.

Perdanga TERIVA – genialu tai, kas paprasta

„Teriva Light“ pranašumai

Perdangos „Teriva Light“ su blokeliais iš polistireninio putplasčio yra tokio pat stiprumo kaip ir su betoniniais, tik jie yra lengvesni ir turi kur kas didesnę 3 m2 K/W šiluminę varžą. Todėl sumontavus perdangos „Teriva Light“ blokelius stogui arba rūsio perdangai apšiltinti reikės mažiau šilumą izoliuojančių medžiagų. Perdangų su šiais blokeliais smūgio ir garso izoliacija yra geresnė nei kitų gelžbetoninių perdangų. Be to, „Teriva Light“ perdanga su lengvais ir nemažais blokeliais (1 m ilgio „T-600 L/01“ blokelis sveria vos 2 kg) montuojama kur kas sparčiau. Darbus spartina ir tai, kad blokelius lengva pjaustyti iki reikiamo ilgio ar pločio. Jų transportavimo išlaidas labai sumažina tai, kad vienu sunkvežimiu į statybvietę galima pristatyti iki 500 m² perdangų. Tokios perdangos 1 m² sveria tik 188 kg todėl ją galima naudoti statant namą su šiltomis, bet mažesnio stiprumo blokelių sienomis, taip pat rekonstruojant pastatus, kurių ribota pamatų ar sienų laikomoji galia.

Perdanga TERIVA – genialu tai, kas paprasta

Šiandien, kai visose ES šalyse tiek daug dėmesio skiriama pastatų energiniam efektyvumui, ypač svarbu, kad „Teriva“ perdangos konstrukcija pasižymi sandarumu ir gera šilumos izoliacija. Jas tinka montuoti net tokiuose objektuose, kurie turi atitikti A, A+ bei A++ energetinio efektyvumo klasės reikalavimus. Taip pat ši jos savybė  beveik nepamainoma ir tokiais atvejais, kai reikia perdengti drėgną senamiesčio rūsį ar patalpas po neapšildoma palėpe.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus