visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Pastatų šiltinimas ir izoliacija putų poliuretanu: PPU sistemų privalumai

Pastatų šiltinimas ir techninė izoliacija putų poliuretanu: PPU sistemų privalumai Pastatų šiltinimas ir techninė izoliacija putų poliuretanu: PPU sistemų privalumai

TERMOSNAIGĖ ir Ko, UAB

www.termosnaige.lt

Egzistuoja įvairūs apšiltinimo ir termoizoliacijos metodai, o taip pat platus pasirinkimas statybų srityje naudojamų medžiagų. Kiekvienas metodas ir naudojamos medžiagos turi ir pliusų, ir minusų. Kaip teigia UAB „Termosnaigė ir Ko“ specialistai be putų poliuretano šiandieninėje kasdienybėje sunkiai  beišsiverčiama. Apšiltinant pastatus poliuretanas suteikia galimybę ypač ekonomiškiems ir energijos požiūriu efektyviems sprendimams.  

Putų poliuretanas turi eilę privalumų prieš kitas izoliacines medžiagas, iš kurių labiausiai žymėtinos yra Ilgaamžiškumas dėl aukštos kokybės polimero ir ypatingai geros putų poliuretano izoliacinės savybės. Putų poliuretanas šiuo parametru lenkia kitas izoliacines medžiagas kelis kartus. Putų poliuretanas šiuo metu yra efektyviausia šiluminiu požiūriu medžiaga, jo šilumos laidumo koeficientas (įvertinus eksploatacijos sąlygas) yra nuo λ = 0,022  w/mk (kai tūrio svoris 40 kg/m.kub.) iki λ = 0,030 (kai tūrio svoris 20 kg/m.kub.).  Ši savybė įgalina pasiekti labai gerą šiluminę varžą suformavus minimalų sluoksnį. To pavyzdys – buitiniai šaldytuvai, boileriai. Putų poliuretanas yra visiškai atsparus temperatūrai nuo -30 °C iki +90 °C. Leidžiamas trumpalaikis temperatūros poveikis iki +150 °C . Putų poliuretanas yra atsparus  pelėjimui ir puvimui,  bei nemėgstamas parazitų. 

Izoliacijos šiluminės funkcijos, kokybė bei tarnavimo laikas priklauso nuo jį suformavusios technikos. Šiuo požiūriu ypač svarbu aukštos klasės įrengimai. UAB „Termosnaigė ir Ko“ atliekanti pastatų tarpsienio šiluminės izoliacijos darbus putų poliuretanų (PPU), dirba su pasaulyje gerai žinomų gamintojų įranga: stacionaria aukšto slėgio mašina „CANNON“ bei mobilia „GUSMER“ mašina.  Naudojame specialiai pastatų izoliavimui skirtus PPU. Pagal konkretų pastatą, jo paskirtį ar konstrukciją parenkame tam labiausiai tinkamą PPU sistemą – atvirų porų „kvėpuojančią“ arba uždarų porų.

Pastato apšiltinimo - izoliavimo būdai

PPU užpurškimas ant konstrukcijų atviruoju būdu.

PPU užpylimas į oro tarpus.

Sistemų privalumai

Pusiau atvirų porų sistemos poliuretanas leidžia „kvėpuoti” sienai.

Uždarų porų sistema yra nelaidi drėgmei ir suteikia galimybę palaikyti reikiamą temperatūros ir drėgmės santykį specialios paskirties pastatuose ar  atskirose patalpose (pvz., daržovių saugyklos, šaldymo kameros ir pan.).

Į oro tarpus pilamas pusiau spūdus poliuretanas kompensuoja sienų judėjimus bei negriauna sienos užpylimo metu.

Priklausomai nuo sistemos, PPU gali išsiplėsti iki 50 kartų iš skystos būsenos iki putplasčio, taip maksimaliai užpildydomos ertmės.

Šilumos laidumo koeficientas nuo λ = 0,022 W/mK.

*Kiekvienu konkrečiu atveju yra parenkama atitinkama technologija bei žaliavos.

pastatu-siltinimas-ir-izoliacija-putu-poliuretanu

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus