visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Pastatų apšiltinimas purškiamų poliuretano putų technologija - GAMO termovata

Pastatų apšiltinimas purškiamų poliuretano putų technologija - GAMO termovata Pastatų apšiltinimas purškiamų poliuretano putų technologija - GAMO termovata

JUODASIS GINTARAS, UAB

www.gamo.lt

Kiekvienas savo name norime kontroliuoti sveiką patalpų mikroklimatą, triukšmą ir drėgmę. Efektyvus energijos panaudojimas sandariame ir gerai apšiltintame name ženkliai mažina šildymo išlaidas ir taupo gamtinius išteklius. Šiltinimas „GAMO“ termovata yra labiausiai ištobulintas namo šiltinimo sprendimas šiuolaikiniame pastate. Kasmet „GAMO“ termovata įvykdo kiekvieną duotą pažadą tūkstančiuose statinių, visiškai pakeisdama suvokimą apie šiltinimo medžiagos vaidmenį komercinės ir gyvenamosios paskirties statiniuose.

Pastatų apšiltinimas poliuretano putomis Gamo

„GAMO“ termovata - tai purškiamų poliuretano putų technologija, kurią sudaro poliicyneno besiplečiančių putų pastatų šiltinimo medžiaga. Kanados kompanija „ICYNENE“ Inc. sukūrė šiltinimo sistemą, skirtą statomų arba renovuojamų gyvenamųjų ir kitokių pastatų kompleksiniam šiltinimui. „GAMO“ termovata yra ne tik šiltinimo sistema – ji ir sandarina nuo šalto oro pritekėjimo ir šilto oro pabėgimo iš pastato. Tai ekologiška, mažo tankio, atvirų porų, lanksti medžiaga. Cheminės sudėties požiūriu, ji priskiriama tik jos pačios klasei (kadangi nėra tokios medžiagos muitinės klasifikatoriuje, ši medžiaga į Lietuvą ir ES įvežama ir sertifikuojama kaip poliuretanas).

Pastatų apšiltinimas poliuretano putomis Gamo

Būdama besiplečiančių putų purškiama medžiaga, „GAMO“ termovata yra lengviausiai montuojama ir labiausiai tinkama šiltinimo medžiaga mūrinio, plieninio ir medinio karkaso statiniams. Ši medžiaga padeda sukurti sveiką mikroklimatą pastato viduje, didina pastato ilgaamžiškumą, padėdama sumažinti drėgmės keliamas bėdas visą pastato naudingo tarnavimo laikotarpį. Taip pat ši medžiaga gali padėti smarkiai sumažinti reikalingos aušinimo ir šildymo įrangos galingumo apimtis iki 35% bei jos eksploatacinius kaštus iki 50%.

 

Specialia įranga ant šiltinamo paviršiaus užpurkšta medžiaga per 3–5 sekundes išsiplečia iki 100 kartų, sudarydama minkštą šiltos, elastingos ir sandarios baltos „GAMO“ termovatos sluoksnį. Termovata prilimpa prie visų šiltinamų paviršių, užpildo visus nesandarumus ir sudaro ištisą šiltą ir sandarų sluoksnį, saugantį pastatą ne tik nuo šilumos išspinduliavimo, bet ir nuo šilto oro nutekėjimo per konstrukcijas. Be to, ypatinga smulkių porų struktūra neleidžia „GAMO“ termovatai siurbti į save drėgmės, užtikrina pakankamą garų pralaidumą – daro šią šiltinimo medžiagą kvėpuojančia.

Pastatų apšiltinimas poliuretano putomis Gamo

Užpurkšta ant šiltinamo paviršiaus skystа medžiaga besiplėsdama idealiai užpildo net smulkiausius plyšelius, todėl išsiplėtusi „GAMO“ termovata sudaro patikimą barjerą šilto oro nutekėjimui ar šalto oro įsiskverbimui. Jau 2,5 cm GAMO termovatos sluoksnis nepraleidžia iš patalpų išeinančio šilto oro. Izoliuojami paviršiai nereikalauja jokio specialaus paruošimo, tam kad „GAMO“ termovata priliptų prie jų. Paviršiai gali būti šlapi, dulkėti ir net apšerkšniję.

Šiltinant „GAMO“ termovata nereikia jokių apsauginių plėvelių (nei izoliuojančios garą, nei izoliuojančios vėją, nei antikondensacinės). Pavyzdžiui, šiltinant stogą, komponentų mišinys purškiamas tiesiog ant stogo dangos iš vidaus, ir susidariusi „GAMO“ termovata iš karto gali būti dengiama apdailos medžiagomis. Tokiu pat principu šiltinamos ir karkasinių ar kitokių pastatų sienos, perdangos, grindys.

Pastatų apšiltinimas poliuretano putomis Gamo


Šiltinant pastatus iš išorės, ant šiltinamų konstrukcijų turėtų būti įrengtas karkasas ir užpurkšta „GAMO“ termovata. Nupjovus jos perteklių, uždengiama prie karkaso tvirtinamomis apdailos medžiagomis. Šiuo atveju „GAMO“ turi būti apsaugota nuo lietaus ir tiesioginių saulės spindulių poveikio. „GAMO“ termovata yra labai lengva ir gana minkšta, todėl jos paviršius negali būti tinkuojamas.

Naudojant „GAMO“ termovatą, jūsų naujai pastatytas ar renovuotas pastatas yra pastoviai apsaugotas nuo vėjo, išorinių teršalų bei oru perduodamo triukšmo, o taip pat atsparus drėgmės kondensacijos sukeliamoms problemoms.

Pastatų apšiltinimas poliuretano putomis Gamo


UAB „Juodasis gintaras“ nuo 2007 m. yra išskirtiniai Kanados firmos „ICYNENE“ Inc. atstovai. Įmonė diegia šią unikalią kompleksinio šiltinimo „GAMO“ purškiamų poliuretano putų technologiją Lietuvoje ir Latvijoje. Visi darbuotojai turi specialius atestatus, leidžiančius dirbti su šia technologija. Kasmet Kanados firmos „ICYNENE“ specialistai, pasirinktinai tikrina atliktų objektų kokybę, vykdo mokymus, perduoda ir pritaiko pagal mūsų klimatines sąlygas kanadietišką patirtį. Mūsų paruoštų ekspertų komanda, nemokamai konsultuoja energetiškai efektyvių namų statybos klausimais.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus