visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Parketlentės vonioje: kaip įsirengti medines grindis vonios kambaryje?

Parketlentės vonioje: kaip įsirengti medines grindis vonios kambaryje? Parketlentės vonioje: kaip įsirengti medines grindis vonios kambaryje?

Medinių grindų klojimas vonios kambariuose vis labiau populiarėja visame pasaulyje. Vis dėlto iki šiol yra klientų, kurie rinkdamiesi grindų dangą vonios kambario interjerui dėl informacijos stokos į parketlentes žiūri gan skeptiškai. Galime užtikrinti, kad Ecofloor.lt siūlomos ąžuolo dvisluoksnės parketlentės puikiai tinka kloti ir vonios kambariuose, tiesiog grindų dangą reikia nepamiršti papildomai apsaugoti nuo padidintos drėgmės. Užtenka suprasti medienos fizikines savybes ir panaudoti modernias, išbandytas drėgnose ir šiltose patalpose, grindų klojimo medžiagas, kad ilgai galėtumėte džiaugtis laivo denio stiliaus medinėmis grindimis savo vonioje.

Ecofloor.lt skaitytojams pataria kaip kokybiškai išsikloti parketlentės vonios kambaryje:

1. Parketlenčių klojimo metu patalpos temperatūra turi būti ne žemesnė kaip kaip 15° C, oro santykinis drėgnumas 45±5%;

2. Prieš lentų klojimą pagrindą reikia keletą kartų apdoroti hidroizoliuojančiu gruntu, tai garantuoja ir klijų sukibimą su medienos pagrindu ir lenta;

3. Jeigu medinės grindys vonioje klojamos ant betono pagrindo, tai betono absoliuti drėgmė negali viršyti 1.5%. Jeigu oro santykinė drėgmė ilgą laiką neviršija 55%, tai galima sakyti, kad betonas yra sausas;

4. Betonas turi būti švarus ir lygus;

5. Klijuojant lentas vonioje prie betono pagrindo, būtina naudoti poliuretano klijus su kietikliu, klojant ant medžio pagrindo, tada užtenka naudoti sintetinius klijus (klijų naudojimas ~ 1kg/m² );

6. Grindlenčių klojimą reikia pradėti tuojau pat po jų įsigijimo, atsižvelgiant į pagrindinį principą - tarp grindlenčių reikia palikti tarpą 2 - 4 mm pločio (priklausomai nuo lentų pločio). Žiūrėkite sekančius paveikslėlius:

Parketlentės vonioje: kaip įsirengti medines grindis vonios kambaryje?

7. Pagal sienas lygiagrečiai lentų kryptimi paliekamas maždaug 10 mm tarpas išsiplėtimui, kuris po įklojimo uždengiamas grindjuoste arba užpildomas kamštiena;

8. Grindlenčių apdailą galima pradėti tik po visiško klijų sukietėjimo;

9. Apdaila atliekama vadovaujantis apdailos medžiagos naudojimo instrukcija.

Parketlentės ar medžio masyvo lentų grindys - ką rinktis?

www.ecoparketlentes.lt, www.ecofloor.lt interneto svetainėse rasite daug aktualios informacijos apie parketlentes ir masyvo grindis, jų rūšis, įrengimą (taip pat ir ant šildomų grindų), naudojimą bei priežiūrą.

Bendrovė tiekia aukščiausios kokybės ekologiškus, natūralaus medžio masyvo - uosio bei ąžuolo gaminius medinių grindų įrengimui: masyvo lentas, klasikinį parketą, parketlentes, grindlentes, apvadus bei kokybiškus vokiškus klijus ir gruntus.

Maksimalus Ecofloor.lt personalo dėmesys bei kompetencija apsaugos Jus nuo klaidų ir padės išsirinkti patį geriausią ir tinkamiausią medinų grindų ir priedų variantą. Bendrovės siūlomos medinės grindys suteiks išskirtinės šilumos, o dizainų įvairovė leidžia panaudoti jas net pačiuose įmantriausiuose interjeruose.

Siūlomos parketlentės klientams leis džiaugtis kokybe, ilgaamžiškumu bei natūralumu ne vieną dešimtmetį. Visos parketlentės yra dvisluoksnės arba trisluoksnės ir tinka šildomoms grindims. Dviejų sluoksnių gamybos technologija suteikia medinėms grindims papildomo stabilumo ir galimybę kloti medines grindis ant šildomų grindų. Gamybos metu viršutinis medžio sluoksnis yra pilnai apdirbamas laku ar alyva todėl paklojus paviršiaus nereikia papildomai apdirbinėti. 

Ąžuolo ir uosio masyvo grindų lentų paviršius yra šlifuotas su apdaila. Kruopščiai atrinktos lentos pagal kategorijas, specialus šakų ir medienos spalvų didelio kietumo glaistas, 3 kartus šlifuotas paviršius paruoštas galutiniam lentų padengimui laku ar alyva. Pagamintos lentos gali būti montuojamos be papildomo šlifavimo bei poliravimo, o gamykloje šlifuotas ir alyvuotas kietmedžio masyvo lentų paviršius leidžia sutaupyti iki 50% montavimo sąnaudų.

Patikėkite savo rūpesčius profesionalams, pažvelkite į ateitį ir Jūsų namuose visų savo grožių suspindės natūralaus medžio masyvo grindys, teikiančios šilumą bei sukuriančios sveiką aplinką Jums ir Jūsų vaikams.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus