visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Medinės stogo santvaros: kuo jos pranašesnės už įprastą gegnyną?

Medinės stogo santvaros: kuo jos pranašesnės už įprastą gegnyną? Medinės stogo santvaros: kuo jos pranašesnės už įprastą gegnyną?

LISKANDAS, UAB

Bendrovės UAB "Liskandas" gaminamos medinės santvaros – tai pramoniniu būdu pagamintos medinės stogo konstrukcijos, kurių elementai tarpusavyje sujungiami specialiomis perforuoto plieno dantytomis plokštelėmis. Šiam procesui naudojamas specialus didelės jėgos presas, kuris tolygiai iš abiejų  pusių sujungia santvaros elementus į vieną standų mazgą. Taip maksimaliai išnaudojamos medienos ir metalo savybės bei gaunamas patikimas, optimalus ir ilgai tarnaujantis produktas.

Didžiausias medinių santvarų privalumas - tai ženklus darbo kaštų sumažinimas montuojant stogo konstrukcijas statybvietėje. Kadangi santvaros gamyklą palieka visiškai paruoštos montavimui ne itin sudėtingo konstrukcinio sprendimo vidutinio didumo namo stogo konstruktyvo surinkimas sutrumpėja nuo savaitės iki poros darbo dienų. Tai ypač aktualu, kai darbo kaštai brangūs arba kai būtina kuo greičiau uždengti stogą, siekiant apsaugoti be pastogės likusias medžiagas ar gyvenamąsias patalpas (renovacija).

 

medines-stogo-santvaros-stogo-santvaru-is-medzio-gamyba1

UAB "Liskandas" gaminamų medinių santvarų tipai:

Savo gamybos procese galime išskirti du pagrindinius santvarų tipus – tai tipinės ir mansardinės.

Tipinės santvaros – tai stogo santvarų konstruktyvas, kurio vidinis tūris neeksploatuojamas ar naudojamas tik kaip sandėliavimo patalpa. Tokios santvaros paprastesnės būna pigesnės. Jos geba atlaikyti dideles sniego, vėjo apkrovas, taip pat galima išgauti didesnius laikymo tarpatramius negu su mansardinėmis santvaromis arba kito tipo konstrukcijomis.

Daugeliui atveju tokiu santvarų laikymui užtenka tik namo išorinių sienų, kas leidžia be suvaržymų projektuoti pastato vidaus patalpas. Tokiu atveju net visas statinio aukštas gali būti viena patalpa be vidaus pertvarų.

Medinės stogo santvaros

Mansardinės santvaros - tai stogo santvarų konstruktyvas, kurio vidinis tūris arba bent dalis jos naudojama kaip gyvenamoji patalpa. Šio tipo santvarų apatinę juostą veikia daug didesnės apkrovos negu tipines santvaras. Dažniausiai siekiama turėti kiek įmanoma erdvesnes gyvenamąsias patalpas, todėl projektavimo procesas sudėtingėja, tenka rinktis iš kelių skirtingų variantų, siekiant rasti racionaliausią būdą. Neretai atsiranda papildomų atramų pastato vidinėje srityje.

Sąlyginai mansardinių santvarų sprendimai brangesni, tačiau didžiausias šio tipo konstrukcijų privalumas tai, jog ji tuo pačiu metu naudojama ir kaip apatinio aukšto denginys, ir kaip stogo konstrukcija, tad šiuo atveju nereikalinga atskira tarpaukštinė perdanga ir taip statytojas gali sutaupyti nemažai savo lėšų.

Medinės stogo santvaros


Dygiuotas plokšteles galima pritaikyti ne tik santvaroms

Pasitaiko atveju, jog dėl noro name turėti atviresnius tūrius tipinės santvaros klientams ar jų architektams tampa nepriimtinos, o mansardinių santvarų nėra prasmės gaminti dėl per didelių gabaritų transportavimui. Net ir tokiais atvejais galima pritaikyti dygiuotas metalo plokšteles, tik tuokart vietoj santvarų tikslinga būtų bandyti projektuoti stogo variantą su iš aukščio dvigubomis gegnėmis. Šiuo atveju tikslinga tradicinių gegnių profilio aukštį didinti nuo 15-20 iki 35 cm. Dėl to pagerėja gegnių laikomoji geba, padidėja gegnės laikymo tarpatramis.

Kadangi šiuolaikinės projektavimo normos reikalauja didesnio šiluminės izoliacijos sluoksnio stoge, šis išstorinimas racionaliai gali būti išnaudojamas sudėti visą projekte numatytą stogo izoliaciją, tad gegnės išstorinimas duoda papildomą naudą.

Dygiuotas metalo plokšteles taip pat sėkmingai gali būti pritaikomos perdangos elementų gamyboje.

Medinės stogo santvaros

Gamybos elementai

Projektuojant stogo konstrukcijas specializuotos programinės įrangos pagalba parenkami optimalūs konstrukcijos elementų skerspjūviai, dydžiai, įvertinami reikiami realūs medžiagų kiekiai bei gamybos kaštai. Skaičiavimai itin tikslūs, tad klaidų tikimybė minimali, taip pat tokiu būdu optimizuojame savo žaliavų ir gamybos kaštus bei galime pasiūlyti teisingą kainą savo klientui.

Gamybos technologija:

Programinė įranga – projektavimui naudojame MITEK programinę įrangą, kuri plačiai žinoma pasaulyje, itin dažnai naudojamų Vakarų ir Skandinavijos šalyse. Ši programinė įranga nuolat tobulinama, taip esame tikri, jog mūsų klientus pasiekia moderniausi ir efektyviausi sprendimai. Taip pat didelis šios programinės įrangos privalumas tai, kad šį programa turi 3D vizualizacijos funkciją, kas leidžia konstruktyvo idėją daug lengviau išaiškinti mūsų klientams, kurių dauguma tikrai nėra šios srities specialistai.

Žaliavos – savo santvarų gamyboje naudojame tik aukštos kokybės graduotą konstrukcinę medieną bei sertifikuotas MITEK kompanijos tiekiamas, dygiuotas plieno plokšteles.

Įrengimai – dygliuotų metalo plokštelių jungimui su medžio detalėmis naudojame RANDEK hirdraulinį presą. Taip pat šiuo metu diegiamės RANDEK kompiuterinį medžio detalių pjaustymo įrenginį, kas leis dar labiau paspartinti gamybos procesą.

Medinės stogo santvaros

Medinės stogo santvaros

Medinės stogo santvaros

UAB "Liskandas" stogo konstrukcijas projektuoja ir gamina ne tik savo vykdomiems namų projektams, bet ir pagal individualų užsakymą.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus