visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

LED apšvietimas: EKOLED - kokybiškas ir taupus apšvietimas

LED apšvietimas: EKOLED - kokybiškas ir taupus apšvietimas LED apšvietimas: EKOLED - kokybiškas ir taupus apšvietimas

EKOLED, UAB

UAB „EKOLED” - prekinio ženklo Ekoled™ savininkė, siūlanti platų šviesos diodų (LED) apšvietimo įrangos asortimentą, supažindina su pagrindiniais šviesos diodų apšvietimo privalumais, kas lemia vis augantį populiarumą įgyvendinant tiek privačius interjero, eksterjero, tiek komercinius ar valstybinės reikšmės gatvių, magistralių, bažnyčių ir kitų objektų apšvietimo sprendimus. LED yra naujausia, ekonomiškiausia ir „žaliausia“ apšvietimo technologija, nes ...

Šviesos diodas (angl. LED – Light-emitting diode) - tai diodas, pritaikytas skleisti šviesą. Šviesos diodai naudoja 12 kartų mažiau energijos nei kaitrinės ir 3 kartus efektyvesni nei fluorescencinės lempos. Naujų šviesos diodų ilgaamžiškumas siekia 50 000 darbo valandų - penkis kartus daugiau nei taupiųjų lempučių. Šviesos diodai nemirga - nevargina akių, nesukelia migrenos ir epilepsijos priepuolių. Šviesos dioduose nėra gyvsidabrio, todėl sumažėja pavojus užteršti aplinką šia pavojinga medžiaga ir tausojama gamta. Balti šviesos diodai būna šiltų (šviesa tokia pati, kokią esame įpratę matyti iš tradicinių kaitrinių lempučių) ir šaltų spalvų (lengvo mėlyno atspalvio). Šviesos diodai nereikalauja priežiūros. Dėl ekonomiškumo, ilgaamžiškumo, patvarumo ir ekologiškumo LED yra optimalus apšvietimo sprendimas.

 

LED apšvietimas EKOLED - kokybiškas ir taupus apšvietimas


Šviesos diodai, trumpai vadinami LED (angliškai Light Emitting Diode), tai diodai, kurių paskirtis skleisti šviesą. LED, skirtingai nei kaitinimo lemputės, vystėsi priešinga kryptimi - pradžioje tapę indikatoriais, vėliau evoliucionavo iki pilnaverčių apšvietimo prietaisų. Tai pati naujausia ir  moderniausia apšvietimo technologija. LED plėtrą skatina nuolatinis kainos mažėjimas ir efektyvumo didėjimas. Įvairių apribojimų įvedimas, nukreiptų prieš mažo efektyvumo šviesos šaltinius ir skatinančių efektyviau vartoti elektros energiją taip pat teigiamai įtakoja LED plėtrą. Pavyzdžiui, Europarlamento priimta direktyva 244/2009/ES, kurios tikslas palaipsniui pašalinti iš Europos Sąjungos rinkos kaitinimo ir mažo efektyvumo halogenines lempas.

LED apšvietimas EKOLED - kokybiškas ir taupus apšvietimas
LED pasižymi dideliu ekonomiškumu, ilgaamžiškumu, mechaniniu patvarumu bei ekologiniu saugumu. Naujausi LED išspinduliuoja iki 200 liumenų į vatą (lm/W), tačiau šiandien rinkoje labiausiai paplitę 30-90 lm/W efektyvumo LED. Skirtingai nei kaitrinė ar liuminescencinė lempa, LED elektros srovę tiesiogiai keičia į spinduliuojamą šviesą, teoriškai tokį pakeitimą įmanoma atlikti beveik be nuostolių. LED spinduliuoja siauro spektro šviesą - spinduliuojama švari šviesa, kurią ypač vertina dizaineriai. Dėl nesudėtingo valdymo, spalvų ir švietimo kampų įvairovės, LED naudojami srityse, kuriose kitų šviesos šaltinių naudoti neįmanoma arba neapsimoka. LED plačiai naudojami pašvietimo ar šviesos dinaminėse sistemose, architektūriniame ir interjero apšvietime, informaciniuose ekranuose.

LED apšvietimas EKOLED - kokybiškas ir taupus apšvietimas
LED lemputė yra ekonomiškesnė ir praktiškesnė nei įprastos kaitrinės bei taupiosios, kadangi LED lemputė didžiąją elektros energijos dalį (apytiksliai 80-90 %) paverčia šviesa, kai tuo tarpu kaitrinė lemputė didžiąją energijos dalį skiria šilumai, o mažesnę - šviesai (apytiksliai 20%). Pavyzdžiui, 6W plačiai pardavinėjamas LED kokybiškai pakeičia 60W kaitrinę lemputę, 30W halogeninę lemputę arba 11W taupiąją (liuminescencinę) lemputę. Pasikeitę kaitrines lemputes į LED galite 10 kartų sumažinti išlaidas apšvietimui vien dėl elektros suvartojimo, kuri nuolat brangsta. LED reikiamą šviesos intensyvumą pasiekia akimirksniu, todėl taupomas laikas ir elektros energija, nes šilimo metu taupios ar kitos plačiai naudojamos lemputės suvartoja ypač daug elektros energijos.

LED apšvietimas EKOLED - kokybiškas ir taupus apšvietimas
Ilgaamžiškumas yra svarbus LED privalumas, nes kokybiški LED gaminiai šviečia apie 50000 valandų, o labai palankiomis sąlygomis švietimo laikas gali siekti ir 100000 valandų. Tai patys ilgaamžiškiausi apšvietimo prietaisai. LED švietimo laiką, kaip ir visos elektronikos darbo laiką, labiausiai trumpina aukšta temperatūra, dažniausiai to priežastimi būna prastas aušinimas, neteisingas srovės režimas ir retai netinkamos aplinkos sąlygos. Net pasibaigus LED veikimo laikui lemputė švies, nes LED veikimo laikas skaičiuojamas iki momento,kai šviesos intensyvumas sumažėja 30%, kartais 50%. Naudodami LED apšvietimą jūs sutaupote lėšas priežiūrai, tai ypač aktualu ten, kur sunku pakeisti perdegusį šviesos šaltinį (aukštos lubos, lauko žibintai), arba būtinas nuolatinis geras apšvietimas, pavyzdžiui operacinėse ar apsaugos zonose.
 
LED apšvietimas EKOLED - kokybiškas ir taupus apšvietimas
Kitas LED šviestuvų privalumas yra patvarumas – LED neturi stiklinių kolbų, kaitinimo siūlų, todėl jie yra tvirtesni ir patikimesni nei kiti plačiai vartojami šviesos šaltiniai. LED švietimo trukmė nepriklauso nuo įjungimų ir išjungimų skaičiaus, nereikia laukti kol sušils kaip taupioji lemputė ar pamirkčiojusi įsižiebs kaip liuminescencinė lempa. LED atsparūs vibracijoms ir smūgiams priešingai nei halogeninės, kaitrinės ar liuminescencinės lempos.

LED apšvietimas EKOLED - kokybiškas ir taupus apšvietimas
 
LED nespinduliuoja ultravioletinių ir infraraudonųjų spindulių, nebent specialiai šiam bangų diapazonui būtų pagaminti. Naudojant LED apšvietimą nėra pavojaus netyčiniam aplinkos užteršimui, nes LED nedūžta. Dužus taupiai lemputei galite ne tik susipjaustyti, bet ir apsinuodyti gyvsidabrio garais [1]. Dužę stiklai ir gyvsidabris ypač didelį pavojų kelia vaikams. Gyvsidabris labai apsunkina utilizavimo procesą. LED nekenkia sveikatai - nemirga kaip taupiosios lempos, todėl nevargina akių ir sukuria komfortiškesnę darbo aplinką. Jei abejojate, kad jūsų naudojamos liuminescencinės lempos mirksi, pažiūrėkite į jas per mobiliojo telefono kamerą ir pamatysite mirgėjimą, tokioje aplinkoje greitai įskausta akis, šis mirgėjimas skatina migreninius galvos skausmus ir epilepsijos priepuolius.

LED apšvietimas EKOLED - kokybiškas ir taupus apšvietimas

LED šviestuvai vartoja labai mažai elektros energijos, todėl juos naudojant sumažėja išlaidos apšvietimui. Pažvelgus globaliau, mažindami savo išlaidas, mažinate į atmosferą išmetamo anglies dvideginio kiekį (Lietuvoje norint pagaminti 1kWh elektros energijos į atmosferą išmetama apie 0,5 kilogramo anglies dvideginio). Naudojant LED neteršiama aplinka gyvsidabriu, nesukeliamas pavojus užteršti savo namus ar darbo aplinką šia pavojinga medžiaga. Dėl LED ilgaamžiškumo ilgą laiką nereikia jų keisti, todėl mažiau sunaudojama gamtos išteklių jiems gaminti, mažiau šiukšlinama aplinka nebetinkamais apšvietimo elementais.

LED apšvietimas EKOLED - kokybiškas ir taupus apšvietimas
 
Ekoled™ šviesos diodų produkciją galite pamatyti daugelyje Lietuvos statybinių ir apdailos medžiagų parduotuvių, elektrotechnikos prekybos tinkluose bei virtualioje prekyboje. UAB „EKOLED” siūlo itin platų prekių asortimentą: didelis pasirinkimas buitinių lempučių, interjero apšvietimas (baldų apšvietimas, įmontuojami sieniniai ir lubiniai šviestuvai, dekoratyvinis apšvietimas, sandėlių apšvietimas ir kt.), įvairūs LED prožektoriai ir LED juostos. Visos prekės pasižymi išskirtiniu dizainu ir kokybe.

Ekoled™  LED lemputė - tai taupiau nei taupioji lemputė!
 
[1] Kvėpuojant gyvsidabrio garais, jis per plaučius patenka į kraują, jungiasi su baltymais, kaupiasi inkstuose, kepenyse, smegenyse. Nuolatos besinuodijantis žmogus vis dažniau be priežasties susierzina, įniršta, praranda darbingumą, vis blogiau miega, kenčia galvos skausmus, ima virpėti jo rankų pirštai ir pan. Sunkūs apsinuodijimai gali baigtis mirtimi. Gyvsidabrio poveikis sveikatai: mažakraujystė, plaučių ir inkstų ligos, odos uždegimai, metalo prieskonis burnoje, skausmai pilve, nenoras valgyti, nuovargis, pykinimas ir vėmimas, troškulys, svorio mažėjimas, galvos skausmai.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus