visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Langų rasojimas automobilyje: kaip to išvengti?

Langų rasojimas automobilyje: kaip to išvengti? Langų rasojimas automobilyje: kaip to išvengti?

AGRIJA, B. Meškauskienės firma

Dažnu atveju vairuotojai į automobilio salono filtrą atkreipia dėmesį tik tuomet, kai nustoja veikti oro kondicionierius automobilyje, ima rasoti langai iš vidaus, juntamas dulkių kvapas arba nebeveikia ventiliatoriaus reguliatorius. Autoserviso „Agrija“ specialistai salono filtrą rekomenduoja keisti kiekvieną kartą, kai nuvažiuojate 15 tūkst. kilometrų. Jeigu nuvažiuojate 10 tūkst. kilometrų per metus, keiskite salono filtrą kartą per metus.

Salono filtrą teks keisti dažniau, jei dažnai važinėjate dulkėtais keliais. Filtrą gali tekti keisti net kelis kartus per vasarą, jeigu nuolat važinėsite žvyrkeliu. Dauguma vairuotojų apie salono filtrą sužino tik tuomet, kai sugenda ventiliatoriaus reguliatorius, o jam sutaisyti prireiks daugiau išlaidų nei keičiant filtrą.

Tikrai nėra sudėtinga pačiam pasitikrinti, ar salono filtras nėra pakankamai užterštas. Žinoma, yra tam tikra grupė automobilių, pavyzdžiui BMW, kur tektų ilgiau užtrukti, kol įsitikinsite, ar salono filtras tikrai yra švarus. Jei pats nesate linkęs spręsti savo automobilio problemų, tokiu atveju Jums padės profesionalūs „Agrijos“ serviso meistrai.

Filtrų tipai

Automobilio salono filtrai būna dviejų tipų: iš mikropluošto ir mikropluošto su aktyviosiomis anglies granulėmis. Mikropluošto audinį sudaro laidi orui medžiaga, kurioje nusėda dulkės, žiedadulkės bei purvas.

Aktyviosios anglies granulės, esančios šio tipo salono filtruose, papildomai apsaugo nuo žalingų dujų, kvapų, benzino garų, kitų automobilių išmetamų suodžių. Šios rūšies salono filtrai labai tinka automobiliams, kuriuose yra automatinė kondicionavimo sistema arba uždaroji salono cirkuliacija, kai oras pučiamas ne iš lauko, o iš vidaus. Naujos kartos automobiliai komplektuojami tik aktyvuotos anglies salono filtrais. Tai ypač efektyvus būdas išvalyti orą.

Pagrindinis skirtumas tarp šių dviejų filtrų rūšių yra toks, kad filtrus su aktyviosiomis anglies dalelėmis reikia keisti dažniau, nes jų struktūra yra tankesnė ir jų laidumas greičiau sumažėja. Tačiau filtrai su aktyviosiomis anglies dalelėmis labiau apsaugo mūsų kvėpavimo takus nuo kenksmingo aplinkos poveikio, ypač tuomet, kai daug laiko praleidžiame mieste automobilių spūstyse. Jie yra brangesni, bet tausoja mūsų ir mūsų artimųjų sveikatą nuo kenksmingo aplinkos poveikio tuomet, kai mes esame automobilyje.

„Agrija“ autoservise Vilniuje, keičiami visų markių lengvųjų ir mažųjų vienatūrių automobilių salono filtrai. Per daugiau nei dvidešimt veiklos metų įmonės darbuotojai yra sukaupę didžiulę darbo patirtį automobilių remonto ir priežiūros srityje. „Agrijos“ meistrai yra visuomet pasiruošę padėti klientui, nesvarbu, ar tai būtų smulkus ar sudėtingas, didelio meistriškumo reikalaujantis darbas. Įmonės darbuotojai suremontuos Jūsų automobilį, paruoš jį techninei apžiūrai, parinks reikiamas atsargines dalis, patars ir pakonsultuos Jums rūpimais klausimais.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus