visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kuo naudingas grūdų talpyklų temperatūros kontrolės sistemų automatizavimas?

Kuo naudingas grūdų talpyklų temperatūros kontrolės sistemų automatizavimas? Kuo naudingas grūdų talpyklų temperatūros kontrolės sistemų automatizavimas?

AUTOMATIZAVIMO SPRENDIMAI, UAB

autsprendimai.lt

Grūdų pramonėje labai svarbu tinkamai ir greitai atlikti grūdų perdirbimo procesus, bei užtikrinti ilgalaikį grūdinių kultūrų saugojimą. Tik gerai apdirbti grūdai gali ilgai išsilaikyti ir neprarasti savo maistinių bei sėklinių savybių. Žinoma, grūdų būklė labai priklauso ir nuo tolesnių grūdų laikymo aplinkybių ir sąlygų. Gerai parinktos patalpos, švari jų aplinka, tinkamos temperatūros užtikrinimas gali padėti išsaugoti ir net pagerinti grūdų būklę. Aukščiausios kokybės grūdai nuperkami greitai ir už juos siūloma didžiausia kaina rinkoje. Dėl to tiek didelių ūkių savininkams, tiek mažesnius ūkius turintiems asmenims aktualu, jog grūdai būtų laikomi tik geriausiomis sąlygomis ir neprarastų savo vertės.

Prieš ilgalaikį ar trumpalaikį grūdų saugojimą būtina juos gerai paruošti: atlikti grūdų kokybės ir klasės nustatymą, pradinį ir pakartotinį valymą, džiovinimą, aktyvų vėsinimą.

Tik tinkamai atlikus šiuos grūdų apdirbimo procesus galima tikėtis gerų grūdų laikymo rezultatų ir jų kokybės išsaugojimo. Netinkamomis sąlygomis sandėliuojami grūdai gali pradėti pelyti arba kaisti, juos ima veikti kenksmingi mikroorganizmai ir bakterijos. Dėl to grūdinių kultūrų būklė labai nukenčia ir kasmet prarandamas didelis kiekis derliaus. Kad taip nenutiktų, būtina pasirūpinti specialiomis grūdų saugojimo patalpomis, kuriose būtų įrengti automatizuoti įrenginiai, fiksuojantys grūdų temperatūrą, drėgmę. Įvairios grūdinės kultūros pasižymi nevienodomis savybėmis, todėl ir jų laikymui reikalingos skirtingos sąlygos. Grūdai saugyklose gali būti laikomi sausai, atvėsinus arba visai be oro.

Kuo naudingas grūdų talpyklų temperatūros kontrolės sistemų automatizavimas?

Laikymo metu siekiama nuslopinti grūdų gyvybinius procesus, kad būtų išsaugojamos geriausios jų savybės, tokiu būdu yra sustabdomas ir kenksmingų mikroorganizmų bei bakterijų aktyvumas, plitimas. Kokybiškai apdoroti grūdai, tinkamos grūdų saugojimo patalpos ir sąlygos grūdinių kultūrų būklę gali net šiek tiek pagerinti. Dėl to grūdų saugyklos yra gaminamos iš nerūdijančio plieno, jos izoliuotos nuo aplinkos, drėgmės poveikio, visi apdirbimo bei saugojimo procesai būna automatizuoti.

Automatizavimas sandėliavimo metu padeda kontroliuoti norimą temperatūrą talpyklose: ją nustatyti, keisti ar viso saugojimo metu palaikyti tokią pačią.

Kompiuteriai ir įdiegtos elektroninės sistemos leidžia nuolat stebėti visų procesų eigą. Grūdų talpyklų temperatūros kontrolės sistemų automatizavimas sudaro galimybę stebėti grūdų šilumos kiekį ir reguliuoti norimą temperatūros pokytį. Kai grūdai pradeda kaisti arba padidėja jų drėgmės lygis, automatiškai įsijungia ventiliacija. Todėl nereikia jaudintis, jog grūdai gali perkaisti ar pelyti, jei tuo metu nepastebėsite jų temperatūros pokyčių.

Šiuolaikiniai automatizuoti grūdų apdirbimo procesų įrenginiai ir prietaisai padeda labai ilgai išsaugoti aukštą grūdų kokybę. Dabar diegiama moderni įranga, kuri labai skiriasi nuo tos, kuri buvo naudojama anksčiau. Įmonė „AUTOMATIZAVIMO SPRENDIMAI“ praktikoje išbando ir į sistemas diegia tik patikrintas naujoves, kurios leidžia sumažinti gamtos ir ekonominius išteklius. Grūdų talpyklų temperatūros kontrolės sistemų automatizavimas yra palyginus naujas dalykas, tačiau labai palengvinantis grūdų saugojimo procesą. Tai padeda stebėti ir užtikrinti reikiamą grūdų temperatūrą, užkirsti kelią jų perkaitimui ar perteklinei drėgmei, nuo ko gali stipriai nukentėti ilgai laikomi grūdai. Temperatūros sistemų automatizavimas efektyviai kontroliuoja reikiamą šilumos paskirstymą ir taip sudaro sąlygas taupyti elektros energijos sąnaudas.

Pasitelkus technologijas viskas tapo daug paprasčiau

Visų procesų priežiūrai ir kontroliavimui užtenka vieno žmogaus, įrenginiai valdomi iš vieno kabineto, sistemoje galima nuolat stebėti, kokie grūdų apdirbimo procesai vyksta tam tikru metu. Nauji automatizuoti įrenginiai ir jų sistemos palengvina žmonių darbą, leidžia grūdus sandėliuoti net keletą metų, padeda sumažinti įmonės sąskaitas, nes leidžia samdyti mažiau darbuotojų, kuriems nereikia įrengti specialių darbo vietų.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus