visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Krautuvų vairuotojams – perspektyvios galimybės

Krautuvų vairuotojams – perspektyvios galimybės Krautuvų vairuotojams – perspektyvios galimybės

VILNIAUS JERUZALĖS DARBO RINKOS MOKYMO CENTRAS, VŠĮ

„Šiandien krautuvų vairuotojo kvalifikaciją galiu drąsai prilyginti B kategorijos transporto priemonės teisių turėjimui. Juk baigti mokyklą ir neturėti vairuotojo pažymėjimo yra sunkiai suprantamas dalykas. Todėl krautuvų vairuotojo kvalifikacija turėtų būti sekantis žingsnis augimo link“ – teigia VŠĮ Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centro profesijos mokytojas Rolandas Balkė.

Šiuo metu jaučiamas didelis sandėlio darbuotojų ir operatorių poreikis, kur krautuvo vairuotojo kvalifikacija yra neatsiejamas reikalavimas darbo vietai. Šios specialybės darbo grafikas, paprastai, lankstus, todėl puikiai suderinamas su kita veikla. „Pats pradėjau irgi nuo krautuvų vairuotojo pažymėjimo po vidurinės mokyklos ir visus penkis studijų metus dirbau logistikoje. Įmonė buvo gamybinė, todėl krautuvo vairuotojo valdymo įgūdžiai buvo reikalingi beveik kiekviename įmonės veiklos žingsnyje“ – pabrėžia profesijos mokytojas Rolandas Balkė.

Žaliavų priėmimas, sandėliavimas, pristatymas gamybos linijai

Gamyboje meistrai, technologai ir kiti gamybos darbuotojai taip pat naudojasi krautuvais, kai reikia supilti didelius žaliavų kiekius produktų masės paruošimui, vėliau pagamintų produktų transportavimui į pakavimo linijas. Trečioji grandis - parengtos produkcijos sandėlis ir produktų pakrovimas klientams. Nuo sandėlio darbuotojo iki operatoriaus – visi naudojasi krautuvais.

Autokrautuvų vairuotojai

Krautuvas. Kas tai?

Krautuvai - kėlimo ir transportavimo mašinos su ratine važiuokle, hidrauliniu krovinių paėmimo - kėlimo mechanizmu. Jie gali būti varomi vidaus degimo varikliu (dujos, dyzelis) arba elektros varikliais. Autokrautuvais, elektriniais krautuvais ir vežimėliais atliekami krovinių sandėliavimo, transportavimo, pakrovimo, iškrovimo ir kiti įvairūs darbai.

Krautuvų vairuotojas - ne tik vyriška profesija – moterys taip pat imliai mokosi valdyti krautuvus. „Geri atsiliepimai ir iš darbdavių pusės, nes moterys už krautuvo vairo priverčia pasitempti visą vyrų kolektyvą, kas įtakoja geresnius darbo rezultatus“ – juokauja profesijos mokytojas.

VŠĮ Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centre krautuvų vairuotojų kasmet parengiama vis daugiau. „Mes savo mokiniams siūlome šiuolaikišką mokymosi bazę: modernias ir patogias mokymo klases bei mokomąjį sandėlį, mokomuosius krautuvus, mokomąją medžiagą, kompiuterinius testus“ – akcentuoja profesijos mokytojas Rolandas Balkė.

VŠĮ Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centre krautuvų vairuotojų mokymams galime sudaryti lankstų mokymo grafiką, todėl mokslas yra lengvas dėka profesionalių, didelę patirtį turinčių profesijos mokytojų ir praktinio mokymo instruktorių. Padedame susirasti įmones praktikos atlikimui, po kurių mokiniai sėkmingai sudaro darbo sutartis ir pasilieka jose dirbti.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus