visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kodėl vasarą nederėtų važinėti žieminėmis padangomis: 6 priežastys

Kodėl vasarą nederėtų važinėti žieminėmis padangomis: 6 priežastys Kodėl vasarą nederėtų važinėti žieminėmis padangomis: 6 priežastys

Padangos.in

Ar susijęs Tu su tais vairuotojais, kurie  rinkdamiesi tarp saugumo kelyje ir taupymo vasarinių padangų sąskaita, renkasi antrąjį variantą? „Tai bloga idėja“ – sako ekspertai. Nereikšmingas, tariamas ir trumpalaikis taupymas nevertas šios rizikos. Ir štai kodėl!

1. Sumažėjusi greičio reakcija

Tikriausiai Tu žinai, bet dėl visa ko, priminsime, jog žieminės padangos daug minkštesnės negu vasarinės, kadangi jų užduotis užtikrinti geresnį sukibimą su apledėjusiu paviršiumi. Žieminių padangų eksploatavimas vasarą labai paveikia automobilio valdomumą ir manevrų tikslumą, ypatingai važiuojant dideliu greičiu. Tikslumas sumažėja vidutiniškai 15%. Kuo didesnis bus greitis ir kuo senesnės bus padangos, tuo didesnį diskomfortą Tu jausi, o taip pat sukelsi pavojų savo bei aplinkinių saugumui.

2. Daug ilgesnis stabdymo kelias

Kuo karštesnė vasara, tuo pavojingesnis kelyje automobilis su žieminėmis padangomis. Kodėl taip? Ant saulės asfaltas stipriai įkaista, tuo metu žieminių padangų sukibimas su juo tampa dar blogesniu. Tai gali šokiruoti, bet stabdant esant 100 km/h greičiui stabdymo kelias gali prailgėti šešiais metrais – ir dėl to kaltos tik žieminės padangos. O šeši metrai vasaros metu, kai kelyje pilna dviratininkų, pėsčiųjų ir vaikų – tai labai daug.

3. Ką? Ką?… Taip! Didesnis triukšmo lygis

Žieminių ir vasarinių padangų protektorius žymiai skiriasi. Tam kad užtikrinti gerą sukibimą su apledėjusiu paviršiumi, žieminių padangų protektoriaus blokai turi sudėtingesnes formas. Važiuojant įkaitusiu asfaltu vasarą, atsiranda gaudesys, kuris  gali būti labai nemalonus ir trukdantis. Juo labiau, jeigu važiuoji automobiliu su sumontuotomis dygliuotomis padangomis. Nors jų skleidžiamas garsas išduos Tave iš didelio atstumo.

4. Kuro ekonomija ar pereikvojimas?

Nori sutaupyti? Pakeisk žiemines padangas vasarinėmis ir netgi nekeičiant vairavimo stiliaus, Tu sumažinsi ir kuro sąnaudas ir CO2 išmetimą. Galėsi važiuoti toliau ir pigiau, ir labiau rūpinsiesi aplinkosauga. Nors… gal galėsi sutaupyti ir dar daugiau važiuojant ekonomišku ir ekologišku vairavimo stiliumi?

5. Daug greitesnis padangų nusidėvėjimas

Tenka pasikartoti, bet… Sprendimas nekeisti žieminių padangų vasarinėmis yra ne taupymas, o pereikvojimas, todėl kad esant aukštesnei kaip +7 °C temperatūrai, minkšta žieminių padangų sudėtis tampa panašiu į kanceliarinį trintuką, kuris nusitrina kosminiu greičiu.

6. Pasakyk „ne“ žieminėms padangoms, jeigu nori pasakyti „taip“ dinaminiam važiavimo stiliui

Jeigu ir Tau patinka dinaminis važiavimo stilius nedidelėmis kalvomis sukant tai į kairę, tai į dešinę, tai žieminės padangos – tai būtent tai, kas Tau visiškai nereikalinga vasaros laikotarpiu. Dėl savo sumažinto sukibimo, nestabilumo ir kitų specifinių parametrų šios padangos sugadins visą vairavimo teikiamą malonumą! Be to, saugumui taip pat iškils grėsmė.  

Pasakyk „taip“ padangoms, tinkančioms kiekvienam sezonui, jeigu nori važiuoti komfortiškai, saugiai ir taupiai

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus