visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kaip pavasarį tręšti braškes?

Kaip pavasarį tręšti braškes? Kaip pavasarį tręšti braškes?

Modernus ūkis

www.modernusukis.lt

UAB „Modernus ūkis“ dalinasi profesionaliais patarimais, kaip tręšti braškes pavasarį. Olandiškos „Mivena“ trąšos užtikrins ne tik sėkmingą pavasario sezono pradžią, bet ir padės surinkti gausų uogų derlių. Užtikrintas ir optimalus augalų maitinimas išlieka iki kitų metų derliaus!

Kaip pavasarį tręšti braškes?

„Mivena“ „Field - Cote CRF 17+7+11+7MgO“ su mikroelementais – šiuolaikiškos, kontroliuojamo išsiskyrimo trąšos, plačiai naudojamos visuose pažangiausiuose Vakarų Europos bei Skandinavijos ūkiuose. Trąšos užtikrina optimalų maistingų medžiagų išsiskyrimą visu vegetacijos periodu. „Field - Cote CRF“  išskiria apie 25 proc. maistinių medžiagų per pirmą ir antrą savaites po išbarstymo. Likusieji 75 proc. maistinių medžiagų išskiria aktyviausiais augalų augimo laikotarpiais, kai dirvožemis yra šiltas ir drėgnas – viso vegetacijos laikotarpio metu. Esant sausrai ar atšalus orams naudingų medžiagų išsiskyrimas iš granulių beveik sustoja. Toks trąšų panaudojimo būdas gerokai padidina braškių derlių, nes augalai negauna nei trąšų  pertekliaus, nei trūkumo. Rekomenduojama daigui skirti nuo 10 g. iki 15 g. trąšų.

 

Kaip pavasarį tręšti braškes?

Kontroliuojamo išsiskyrimo ir tirpių trąšų naudojimas sumažina darbo sąnaudas, sutaupo pinigus bei laiką, kadangi tręšiama kartą per sezoną. Naudojant „Mivena“ trąšas braškės įgauna visas subalansuotas medžiagas laiku ir reikiamą kiekį. „Resin“ apvalkalo medžiaga yra 100 procentų suirstanti ir organiška. „Field - Cote CRF“ trąšas pavasario sezono metu naudoja virš 80 procentų Olandijos uogininkų ir daržininkų, daugelis Belgijos, Vokietijos, Prancūzijos, Lenkijos, Lietuvos didelių braškynų bei ūkių. „Mivena“ kontroliuojamo išsiskyrimo trąšos „Field - Cote CRF“ – yra pagrindinis, bazinis braškių tręšimas pavasario metu, užtikrinantis normalią augalo vegetaciją.

Braškių trąšos su kalciu, magniu ir mikroelementais – MIVENOS asortimente

Norint turėti kokybiškas, saldžias ir tvirtas uogas, pavasarį būtina pasirūpinti papildomomis trąšomis per laistymo sistemą arba per lapus. Būtina naudoti vandenyje tirpias trąšas kaitaliojant formules pagal vegetacijos laikotarpį. Tam puikiai tinka olandų „Mivena“ kompanijos „Granusol WSF“ – vandenyje tirpios trąšos. Tai kristaliniai milteliai, 100 proc. tirpstantys ne mažesnėje, kaip +10 vandens temperatūroje. Trąšų sudėtyje yra visos reikalingos maistinės medžiagos: azotas, fosforas, kalis, magnis, kalcis + mikroelementai chelatinėse formose (EDTA, DTPA, EDDTA). Dėka jų, braškės mikroelementus pasisavina bet kokiame dirvožemyje, bet kokiame Ph ir nepaisant oro sąlygų. „Granusol WSF“ sudėtyje su pagrindiniais mineralais ir mikroelementais yra ir specialių vitaminų MV10, kurie padeda šaknims geriau įsisavinti maistines medžiagas. Sudėtyje yra 100 proc. vandenyje tirpstančio kalcio (CaO), kas daro šias trąšas unikaliomis. „Granusol WSF“ galima naudoti kartu su augalų apsaugos priemonėmis (fungicidais, insekticidais).

Kaip pavasarį tręšti braškes?

„Granusol WSF“ trąšos gaminamos iš daugybės įvairių formulių, kas leidžia pasirinkti idealiai tinkančias trąšas pagal vegetacijos sezoną. Svarbu paminėti, jog kas tinka vegetacijos pradžioje – visiškai nebetinka uogų derėjimo laiku arba po derliaus.

Sodinant patariama braškių daigų šaknis pamerkti į „Symbivit“ mikorizės grybus, o vegetacijos metu naudoti bio produktus veikiančius dirvos mikroorganizmų veiklą, skatinančius natūralų augalų atsparumą ligoms ir kenkėjams  „Pireco Stimuter“, „Herfomyc“, „Mucofol“, „Tercol“, „Herfosec“, „Folisec“, „Subtimiks“.

Svarbiausia rekomendacija braškių augintojams: patręšus pavasarį – neužmiršti tręšti derėjimo metu ir po derliaus!

Kaip pavasarį tręšti braškes?

Šiek tiek daugiau sušilus dirvai, gegužės mėnesį patariama suaktyvinti dirva su mikrobiologinėmis trąšomis ir „Pireco Stimuter“, kuris yra puikus dirvos mikroorganizmų aktyvatorius, šaknų augimo stimuliatorius, bei augalų stiprintojas. „Pireco Stimuter“ sudėtyje yra amino rūgštys, fitohormonai, mikro dumbliai ir įvairių augalų ekstraktai.

Mikrobiologines trąšas ir„ Pireco Stimuter“ patartina naudoti visos vegetacijos metu, kartą per mėnesį. Kuo dirvos mikroorganizmai aktyvesni, tuo geriau augalai įsisavina maisto medžiagas, esančias dirvoje, tuo mažiau serga, augalus mažiau puola kenkėjai. Dažnai augintojai nesupranta mikroorganizmų svarbos ir žiūri į tai atsainiai ir tai yra labai didelė klaida.

„Mivena“ specialistai mielai Jums sudarys tręšimo planus, naudodamiesi daugiamete Olandijos augintojų patirtimi.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus