visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Kaip išvengti automobilio paskirstymo diržo remonto?

Kaip išvengti automobilio paskirstymo diržo remonto? Kaip išvengti automobilio paskirstymo diržo remonto?

Automobilio paskirstymo diržai užtikrina, kad automobilio variklis veiktų sklandžiai ir efektyviai. Jis jungia variklio viršų ir apačia ir suderina, kad šios dalys veiktų tolygiai.

Diržas sujungia variklio dalis ir variklio apačioje sukantis ratams, viršuje užsidega kuras, kuris suka stūmoklius, o šie automobilio ratus.

Diržai perduoda galią nuo alkūninio veleno į paskirstymo veleną. Be to, paskirstymo diržai yra kitų elementų: aušinimo skysčio siurblys, kuro įpurškimo siurblys, pavara. Kokybiškas diržas turi dirbti tyliai, tolygiai ir patikimai.

Jis yra vienas iš svarbiausių tokio tipo mechanizmų elementų. Jo paskirtis yra ne tik perduoti galią nuo alkūninio veleno į paskirstymo veleną (velenus), bet ir būti kitų elementų, tokių kaip aušinimo skysčio siurblys ar kuro įpurškimo siurblys, pavara. Diržas turi dirbti tyliai, tolygiai ir patikimai.

Paskirstymo diržų gedimo požymiai

Paskirstymo diržai dažniausiai greičiau sugenda, jei daug vairuojama mieste, esant intensyviam eismui, kamščių metu. Tokius atveju variklis dirba intensyviau ir diržas naudojamas dažniau, todėl jis greičiau susidėvi.

Dažniau paskirstymo diržas genda, jei jis yra per daug ar per mažai įtemptas. Taip pat jo dėvėjimąsi skatina paskirstymo mechanizme atsiradęs purvas. Neretai nusitrina paskirstymo diržo kraštas arba šoniniai dantyti diržo paviršiai.

Susidėvėjus paskirstymo diržui variklis pradeda dirbti netolygiai ties laisvais sūkiais. Kai reikia staigiau pajudėti iš vietos, variklis nebebūna toks jautrus. Be to, sunkiau aplenkti kitą automobilį, nes sumažėja variklio galia. Paskirstymo diržo gedimai skatina didesnes kuro sąnaudas.

Atpažinti, kad paskirstymo diržai susidėvėjo galima, jei jaučiama padidėjusi vibracija į vairą ir visą kėbulą. Taip pat, jei iš elementų susijusių su paskirstymo diržais – paskirstymo veleno, aušinimo skysčio siurblio, pagalbinio siurblio ir pan. – sklinda neįprasti garsai, vertėtų patikrinti jų ir pačių paskirstymo diržų būklę.

Paskirstymo diržų keitimas

Gedimai, susiję su paskirstymo diržu, gali būti, jei per mažai arba per daug įtemptas diržas, paskirstymo mechanizme yra purvo, nusitrina diržo kraštas arba šoniniai dantyti diržo paviršiai.

Jei iš elementų susijusių su paskirstymo diržais – paskirstymo veleno, aušinimo skysčio siurblio, pagalbinio siurblio ir pan. – sklinda neįprasti garsai, vertėtų patikrinti jų ir pačių paskirstymo diržų būklę.

Nusidėvėjus paskirstymo diržui, reikia jį pakeisti, nes jis įtakoja nesuderintą variklio viršaus ir apačios darbą. Jei diržas nutrūksta, kilnojasi stūmokliai ir tokiu būdu jie lanksto vožtuvus ir taip sugenda variklio galvutė. Be to, nutrūkęs paskirstymo diržas gali sulaužyti svirteles ir sulaužyti paskirstymo velenėlį.

Jei paskirstymo diržo kokybė kelia abejonių, reikia jį pakeisti. Diržo nutrūkimas sukels rimtą variklio gedimą ir dideles remonto išlaidas, o paskirstymo diržo keitimo išlaidos yra mažesnės nei variklio remontas.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus