visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Jurbarko meras: Jurbarkas – kovos menų miestas

Jurbarko meras: Jurbarkas – kovos menų miestas Jurbarko meras: Jurbarkas – kovos menų miestas

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Vilnių, Pakruojį ir Klaipėdą su turnyrais šiemet jau aplankiusi Lietuvos graplingo federacija ruošiasi dar vienam iššūkiui – Baltijos šalių graplingo žaidynėms. Nepaisant to, kad iki renginio dar daugiau nei pusantro mėnesio, pasiruošimo darbai jau dabar yra įgavę didžiulį pagreitį.

„Baltijos šalių žaidynėms pasirinkome Jurbarką, nes šis miestas visada garsėjo įvairiomis kovinėmis sporto šakomis. Be to, šis miestas užaugino olimpietį Karolį Baužą, o mes, savo ruožtu, dar labiau praplėsime graplingo geografiją. Manau, kad iš to išloš visos pusės“, - apie vietos pasirinkimą kalbėjo Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas.

Visas imtynių rūšis apjungiantis, tačiau tuo pačiu ir vienu saugiausiu sportu išliekantis graplingas, Jurbarko rajono mero Skirmanto Mockevičiaus teigimu, ne tik padės garsinti jo vadovaujamą rajoną, tačiau ir paskatins daugiau žmonių užsiimti sportu.

„Į kiekvieną sporto renginį mes žiūrime teigimai. Ypač, jei tai tarptautinis renginys. Kalbant konkrečiai apie graplingo turnyrą, tai verta pažymėti, kad tai visiškai nauja sporto šaka, apie kurią mes sužinojome tik praėjusiais metais. Pradėjome gilintis ir domėtis, kuo ji įdomi, o dabar su federacija nusprendėme, kad laikas surengti turnyrą“, - pasakojo S.Mockevičius.

Į Baltijos šalių žaidynes atvyks svečiai ne tik iš Latvijos ar Estijos, tačiau taip pat ir iš kito artimojo užsienio. Žinoma, kad turnyre netrūks ir Lietuvos sportininkų, tarp kurių savų sienų pranašumu bandys pasinaudoti ir patys jurbarkiškiai.
„Jurbarkas yra kovos menų miestas. Galiu pasakyti, kad viskas prasidėjo nuo dziudo, kurį į mūsų rajoną atvežė sporto meistras Kęstutis Sutkus. Kiek vėliau išpopuliarėjo sambo, karatė. Vaikai matydavo vyresnių pasiekimus ir patys to siekdavo. Tarptautinis graplingo turnyras, neabejoju, kad prisidės ir prie šios sporto šakos populiarinimo“, - pasakojo Jurbarko rajono meras.

Vos vienuolika tūkstančių gyventojų turintis Jurbarkas nebūtų pirmas Lietuvos provincijos miestas užsikrėtęs graplingu. Jau dvejus metus tuo gali pasigirti dar mažesni šalies miestai: Šakiai, Švenčionys ar Pakruojis.
Graplingas lavina ne tik fizines, bet ir dvasines savybes, jaunieji sportininkai išmokomi disciplinos, o siekiantiems aukštumų yra įskiepijamas nugalėtojo mentalitetas.

Graplingo Baltijos šalių žaidynės bus surengtos gegužės 21 dieną, Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijos sporto salėje.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus