Spausdinti šį puslapį

Moduliniai pastatai – sėkmingai išbandytas sprendimas

Moduliniai pastatai – sėkmingai išbandytas sprendimas Moduliniai pastatai – sėkmingai išbandytas sprendimas

RYTERNA MODUL, UAB

www.rmodul.lt

Šių dienų moderniosios statybos technologijos leidžia ne tik efektyviai taupyti laiką bei išteklius, bet ir rasti funkcionalių sprendimų. Uždarosios akcinės bendrovės „Ryterna modul“ specializacija – modulinių pastatų, konteinerių ir mobiliųjų statinių gamyba. „Ryterna modul“ džiaugiasi vis daugiau sulaukianti ne tik verslininkų, bet ir privačių asmenų užsakymų.

Šios įmonės rinkodaros projektų vadovas Vainius Gabalis teigė, kad moduliai jau ne naujovė, o sėkmingai išbandytas sprendimas: „Verslo klientų segmente moduliai – jau visiškai įsitvirtinęs dalykas, o gyvenamųjų būstų statytojai modulius renkasi dar gana retai. Kol kas Lietuvoje būtent šioje srityje moduliai nėra tokie populiarūs kaip kaimyninėse šalyse.“

Moduliniai pastatai

Pritaikė turizmo reklamai

Pašnekovo teigimu, dėl šios priežasties tikrai nereikėtų kaltinti klimato, nes tai labiau statomo būsto vizijos klausimas. „Visos su klimato ir kitais aplinkos veiksniais susijusios problemos yra pažangiai išsprendžiamos, juk būstus ar darbo patalpas tokiuose moduliuose įsirengia net už poliarinio rato gyvenantys švedai ar norvegai, ir neteko girdėti, kad kas nors sušaltų“, – kalbėjo pašnekovas ir pridūrė, kad daugeliui žmonių kyla asociacijų su jūriniais konteineriais, mat dažnai būna matę, jog būstai juose įrengiami, tačiau „Ryterna modul“ gamybos procesas pradedamas nuo plieno lakšto, iš kurio sumodeliuojama konstrukcija.

Verslininkai modulius naudoja darbuotojams statybinėse aikštelėse, karjeruose apgyvendinti. „Skandinavijoje nėra tokios praktikos, kad viename modulyje būtų apgyvendinami keli asmenys, dažniausiai įkurdinama iki dviejų žmonių viename modulyje. Vienas iš mūsų klientų, viešbučių tinklas, modulyje įrengė jaukų viešbučio kambarį ir patį modulį naudojo kaip reklamą“, – dalijosi patirtimi įmonės rinkodaros projektų vadovas Vainius Gabalis.

„Žmonės galėjo pildyti anketas ir parodyti, kur jie norėtų praleisti naktį, ir tas modulis apklausoje būdavo pristatomas. Pavyzdžiui, jei norėtumėte nakvoti kalno papėdėje nacionaliniame parke, tai nebūtų jokia problema – modulis būtų atvežtas. Svečiams net buvo teikiamos maitinimo paslaugos“, – pasakojo apie skandinavo verslininkų išradingumą pašnekovas ir pridūrė, kad tokiu būdu šis modulis apkeliavo visą Skandinaviją, o šiuo metu yra išplukdytas į Niujorką.

Įmonės gaminiai eksportuojami į Didžiąją Britaniją, Suomiją, Švediją, Norvegiją, Vokietiją, Belgiją, Rusiją, Baltarusiją.

Moduliniai pastatai

Įrengė arbatžolių džiovyklas

Išradingai modulius geba pritaikyti ir Lietuvos verslininkai. Pašnekovas prisiminė vienos Lietuvoje veikiančio įmonės pavyzdį, kuomet moduliuose verslininkai nusprendė įrengti augalų džiovyklas. „Arbatos gamintojai moduliuose įrengė reikiamus techninius mazgus arbatžolėms džiovinti. Jei tokį mobilų fabriką prireikia perkelti į kitą vietą, tai padaryti labai paprasta: kadangi įrengimai tvirtinami į patį modulį, viską galima pervežti iš karto ir neišmontuojant. Vienu vilkiku galima transportuoti du modulius ir nereikia jokių papildomų leidimų, nes krovinys neviršija leistinų gabaritų“, – pasakojo įmonės rinkodaros projektų vadovas.

V. Gabalio teigimu, vis aktyviau moduliais domisi pavieniai asmenys, kurie nori pradėti savo verslą. Jis sakė: „Tokiu atveju nereikia nuomoti patalpų, nes gali iš karto jas įsigyti – ir dar kilnojamas. Žinoma, gal tai bus šiek tiek brangesnis sprendimas pirkimo metu, bet ir tokios investicijos atsipirkimas gali būti greitesnis“.

Kalbėdamas apie modulių privalumus V. Gabalis pabrėžė: „Lyginant modulį su kapitalinės statybos pastatu, vienas akivaizdžiausių privalumų yra laiko taupymas. Kol liejami pamatai ar vedamos komunikacijos, tai tuo pačiu metu gali būti gaminamas modulis ar visa pastato iš kelių ar keliasdešimties modulių konstrukcija. Pas mus modulius užsakinėjantys skandinavai neslepia, kad pasirinkę šį sprendimą sutaupo daug laiko.“

Pasak pašnekovo, modulinis pastatas gali atitikti tokius pat aukštus kokybės ir komforto standartus, kaip ir tradicinės statybos pastatas. V. Gabalis pasakojo, kad jei modulių pastatui pritaikomas pakabinamas fasadas ar kitos eksterjero detalės, jis taip sumaniai „paslepiamas“, kad, žvelgiant iš išorės, sunku įtarti, jog prieš akis modulis statinys.

„Darbas su klientais rodo, kad keičiasi lūkesčiai dėl produkto kokybės. Anksčiau klientui pakakdavo tik bazinio namelio, o dabar pageidaujama daugiau komforto, funkcionalumo, o tai galima gauti įsigijus mūsų gaminius“, – kalbėjo įmonės „Ryterna modul“ rinkodaros projektų vadovas Vainius Gabalis.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio