Spausdinti šį puslapį

HD-analogas kaip standartas vaizdo stebėjimo sistemose. Iš kur jis atsirado?

HD-analogas kaip standartas vaizdo stebėjimo sistemose. Iš kur jis atsirado? HD-analogas kaip standartas vaizdo stebėjimo sistemose. Iš kur jis atsirado?

AUDIONAS, UAB

Šiuo metu rinkoje žinomi trys HD–analog vaizdo standartai HD-CVI, HD-TVI ir AHD. HD-SDI standartas dėl savo brangumo laikoma, kaip atgyvenęs. Apie pastaruosius pakalbėsim plačiau.

HD-CVI: 2012 metais kinų kompanija „Dahua“ paskelbė sukūrusi naują HD CCTV standartą – HD-CVI (High Definition Composite Video Interface), kaip technologiją skirtą signalo perdavimui per koaksialinį kabelį.

Tai buvo sprendimas leidžiantis vaizdo signalo perdavimo nuotolį padidinti iki 500 m, lyginant su 300 m iki tol.

HD-TVI:  Šis trumpinys reiškia „High Definition Transport Video Interface“. Šis standartas taip pat leidžia perduoti sp. vaizdo signalą iki 500m per koaksialinį kabelį. HD-TVI standartas pasak šaltinių buvo sukurtas JAV, kompanijos „Techpoint“ Inc., 2012 m., tačiau jau 2013 m. skelbiama, kad tai kinų kompanijos Hikvision produktas.

AHD: Taip pat 2013 m. Korėjos kompanija „Nextchip“ paskelbė apie AHD standarto sukūrimą savo pagaminto lusto NVP2440H pagrindu.

Visi trys standartai, metams bėgant leido „perlipti“ per 960H rezoliucijos ribą ir sudaryti tam tikrą alternatyvą IP kameroms. Šiuo metu siūloma 4Mp AHD kamerų raiška, panašu, kad bus neriba.  

Deja šie standartai tarpusavyje nėra kol kas suderinami. Tai sąlygojo kompanijų „Dahua“ ir „Hikvision“ uždarumas ir noras produkto gamybą pasilaikyti sau. Tuo tarpu „Nextchip“, AHD standarto technologija dalinasi su dideliu skaičiumi mažesnių gamintojų ir tai sąlygojo didesnį šios įrangos paplitimą ir populiarumą.

Kokio standarto vaizdo stebėjimo sistemą pasirinkti vartotojui, klausimas nėra paprastas. Internete egzistuoja daug nuorodų į vaizdo failus ir įvairių „specialistų“ komentarus. Man nepavyko rasti informacijos apie objektyviai, nepriklausomų įstaigų atliktus tyrimus ir paskelbtas išvadas. Bendra masė respondentų teigia, kad silpniausiai atrodo HD-CVI parametrai ir HD-CVI kamerų vaizdas. Kainos ir kokybės geriausias santykis buvo AHD.  AHD pagrindinis argumentas – kaina, o ji ženkliai mažesnė negu IP.  AHD vaizdo sistemos pilnai integruojamos į esamus kompiuterinius tinklus, nuotolinis vaizdo perdavimas užtikrinamas nemokamų mobilių aplikacijų (XMEye, Danale ir kt.), interneto naršyklių Chrome, Safari, Firefox  ar debesų technologijų P2P pagalba.

Visų šiai dienai egzistuojančių  standartų apjungimo klausimą sėkmingai sprendžia vėlgi kinai.

Nuo 2017 m. rinkoje atsirado vaizdo įrašymo įrenginiai, kurie palaiko visus šiuos HD standartus viename, taip pat IP ir CVBS (buvęs analoginis). Jie vadinami 5IN1 įrašymo įrenginiais, kurie palaiko iki 4Mp kamerų rezoliuciją.

  • šrifto dydis
Pasidalink:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Joomla SEF URLs by Artio