visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Gausus prakaitavimas – diagnostika ir gydymas

Gausus prakaitavimas – diagnostika ir gydymas Gausus prakaitavimas – diagnostika ir gydymas

Estetinės kosmetologijos ir dermatologijos centras AESTHETA, UAB

„Aestheta“, estetinės kosmetologijos ir dermatologijos centras, teikia konsultacijas bei botulino toksino injekcijos procedūras nuo gausaus prakaitavimo – patalogijos, vadinamos hiperhidrozės.

Padidėjęs, gausus prakaitavimas arba hiperhidrozė yra ne tik didelė problema, tai susirgimas, kuris pasireiškia nevalingu lokaliu prakaitavimo padidėjimu delnų, padų ar pažąstų srityse. Toks prakaitavimas viršija normalius fiziologinius termoreguliacijos poreikius. Šitokiu būdu prakaito liaukos perdėtai reaguoja į normalius dirgiklius. Tikriausiai esate pastebėję, kad kai karšta, drėgna, valgant aštrų maistą, taip pat bijant, jaudinantis ar atsidūrus stresinėje situacijoje, veikiančioje mūsų smegenis kaip stiprus dirgiklis, mes visada pradedame gausiau prakaituoti – „sudrėksta“ delnai ar pažastys, atsiranda prakaito lašelių ant kaktos – tai normali organizmo reakcija į emocinius ir/ar kitus dirgiklius. Tokia būklė yra kasdienė mūsų gyvenimo dalis ir nėra priskiriama patologijai.

Hiperhidrozės atveju žmogus gausiai prakaituoja būdamas normalioje aplinkoje, nepatirdamas streso. Pacientui yra sunku tai nuslėpti. Su šia problema susiduria maždaug 3 proc. pasaulio gyventojų. Hiperhidrozė atsiranda dėl vadinamosios sudomotorinės sistemos, kontroliuojančios prakaito sekreciją, padidėjusio aktyvumo. Idiopatinis hiperaktyvumas vadinamas pirmine arba esencialine, hiperhidroze. Kai padidėjusį aktyvumą lemia kitos priežastys, pvz., infekcija, piktybiniai navikai, endokrininės ligos ir kt., hiperhidrozė vadinama antrine. Tokiu atveju būtina ieškoti prakaitavimą sukeliančios ligos ir ją gydyti, na, o pirminė hiperhidrozė yra efektyviai gydoma botulino toksino A tipo injekcijomis.

Botulino toksinas – tam tikro tipo bakterijose natūraliai randamas baltymas, medicinoje naudojamas labai gerai išvalytas ir paruoštas injekcijoms į paodį. Moksliškai įrodyta, kad injekcijos, esant lokaliai pažąstų arba delnų hiperhidrozei, ženkliai pagerina paciento gyvenimo kokybę. Procedūra saugi, yra naudojami lokaliai nuskausminantys kremai. Botulino toksinas suleidžiamas į pažymėtus taškus prakaito liaukų projekcijoje. Procedūra trunka keliasdešimt minučių. Po jos nėra reikalinga jokia ypatinga priežiūra. Didžiausias gydymo poveikis išryškėja jau per dvi savaites. Jis trunka iki metų, pamažu tolygiai silpdamas.

„Aestheta“ nuolat bendradarbiauja su grožio specialistais, kosmetologais ir gydytojais dermatologais. Bendrovė atstovauja pasaulyje pripažintus profesionalios ir dermatologinės kosmetikos produktus.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus