visainfo.lt – visa informacija vienoje vietoje!

Europos graplingo vicečempionas L. Pelakauskas – reitingo lyderis

Europos graplingo vicečempionas L. Pelakauskas – reitingo lyderis Europos graplingo vicečempionas L. Pelakauskas – reitingo lyderis

Lietuvos graplingo federacija (Lithuanian Grappling federation)

www.grappling.lt

www.grapplingfederation.com

Sostinės kovos menų centro auklėtinis Laurynas Pelakauskas praėjusius metus užbaigė kaip geriausias šalies graplingo imtynininkas. Pirmąkart Lietuvos graplingo federacijos sudarytame reitinge vilnietis didžiule persvara aplenkė antroje vietoje likusį Laimoną Stančiką, trečią poziciją užėmusį Tomą Smirnovą bei visus likusius graplingo atstovus.

„Negaliu sakyti, kad labai netikėta, nes nuo pat praėjusių metų pradžios kėliau šį tikslą. Džiaugiuosi, kad įgyvendinau“, – pasakojo reitingo lyderis.

2016 metais L.Pelakauskas buvo laikomas pagrindiniu favoritu laimėti Europos čempionatą absoliučioje įskaitoje. Tokį tikslą kėlė ir pats sportininkas, ir Lietuvos rinktinės treneris Ričardas Piepolis.

„Jei atvirai, noras laimėti Europos čempionatą buvo didesnis nei tapti reitingo lyderiu. Gaila, kad nepavyko. Padariau tik vieną klaidą. Ilgai apie tai galvojau ir žinau, kad dabar elgčiausi kitaip. Apskritai, man tai buvo pirmas pralaimėjimas karjeroje ne prieš mūsų komandos narį, todėl natūralu, kad reikėjo viską racionaliai apmąstyti. Vieną dalyką supratau, kad pralaimėjimas – tai dovana. Tai galimybė tobulėti. Labai norėčiau dar kartą susikauti su Mindaugu Veržbicku ir atsirevanšuoti jam“, – pasakojo L. Pelakauskas, pridūręs, kad šiuo metu visą savo dėmesį skiria mokslams ir nėra apsisprendęs, ar tęs sportininko karjerą.

2016 metų reitingo lydere tarp merginų tapo šakietė Auksė Kaušiūtė, tarp veteranų – klaipėdietis Ramūnas Petraitis, tarp pradedančiųjų suaugusiųjų – šiaulietis Ernestas Skapinskas, tarp devyniolikmečių – vilnietis Aleksas Valiukevičius, tarp septyniolikmečių – taip pat vilnietis Deividas Matusevičius, tarp penkiolikmečių – sostinės gyventojas Domantas Baranovskis, o tarp trylikamečių – Ignas Žekonis iš Šakių.

Šakietė A. Kaušiūtė aukščiausią reitingą surinko po gana atkaklios netiesioginės kovos su Latvijos atstove Oksana Černikova. Trečioje vietoje liko jurbarkietė Roberta Karušytė.

Veteranų reitingo lyderiui R. Petraičiui pirmąją poziciją garantavo puikus pasirodymas Europos ir Baltijos čempionatuose. Jis per metus surinko 288 reitingo taškus bei beveik šimtu taškų aplenkė vilniečius Albertą Kašėtą ir Andrių Baukį. Suaugusiųjų pradedančiųjų grupės reitingo nugalėtojas E. Skapinskas nugalėtojo vardą užsitikrino dar rugsėjį. Jis sau už nugaros paliko vilnietį Paulių Cicėną ir klaipėdietį Simoną Simanauską.

Devyniolikmečių grupėje prizines vietas reitinge susišlavė „Smauglio“ atstovai. Nuo nugalėtojo A. Valiukevičiaus beveik penkiasdešimčia taškų atsiliko Danielius Grėbliūnas, dar šimtu – Mindaugas Vaitkūnas. Tarp septyniolikmečių beveik maksimalų skaičių surinkęs D. Matusevičius vilčių nepaliko antrą ir trečią vietas užėmusiems Šakių „Ošimo“ atstovams Ignui Vaičiūnui ir Ernestui Varankevičiui.

Dar dviem metais jaunesniųjų grupėje kova buvo atkakliausia. Čia iki pat paskutinių turnyrų dėl pirmos vietos reitinge varžėsi penki atstovai, o nugalėtojas D. Baranovskis Šakių „Audros“ auklėtinį Aroną Klimašauską aplenkė tik penkiais taškais. Trečias liko Švenčionių „Liūto narvo“ narys Natas Burokas.

Trylikamečių grupės nugalėtoją I. Žekonį treniravęs Kęstutis Smirnovas su auklėtiniu artimiausius priešininkus aplenkė surinkęs trigubai daugiau reitingo taškų.

Į arenas Lietuvos graplingo federacija savo narius pakvies jau 2017 m. sausio 28 dieną, kai sostinėje bus surengtas atvirasis Vilniaus čempionatas. Renginį globoja meras Remigijus Šimašius, o jame turėtų varžytis ne mažiau 300 dalyvių.

Pasidalink:

Įmonių straipsniai, naujienos, akcijos ir specialistų patarimai

  • Numatytas
  • Antraštė
  • Data
  • Atsitiktiniai
įkelti daugiau visų įkėlimui laikykite nuspaustą SHIFT klavišą įkelti visus